Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Сезонна работа в Дания

страница 15 от 25

<< < 12 13 14 15 16 17 18 > >>
Публикувано на 09-04-2010 18:43 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

buddy,благодаря,сега разбрах ,но в други ферми може да трябва да изкарваме сметка в банка ,за която ще ни трябва международен паспорт.Ако не те затруднявам,можеш ли да ни кажеш колко процента от заплащането беше този аванс.Благодаря И знаеш ли дали в други ферми пак са процедирали така или са плащали всичко навреме ,както трябва,без да ти задържат парите?

Публикувано на 10-04-2010 13:03 | RE: Сезонна работа в Дания
toss
Потребител

buddy писа:
toss писа:
[quote]buddy писа:
[quote]goahead писа:

- Certificate of residence (in your native language and translated into English). If the authorities in your home town do not know this type of document you can use one of these documents: http://www.greenpeas.dk/kirke/data/docs/skatteblanket02.034ENG.pdf
....стига да ти го подпечатат съответните органи...

Дали ако отида при нашите служителки в затъналата ни община, ще ми го подпечатат? Хахаха! Ще пробвам! А и какво би им попречило, освен английския wink

...пробвай да ...то така или иначе трябва да отидеш,дори и за БГ-вариянта.Аз в4ера пробвах ,но ме препратиха към няква др. служителка,която се занимавала с тези документи,тя пък беше с доста оскъдно раб. време...та понеделник ще стане ясно ...нищо чудно и тя да ме прати на някъде...."Fuck the bureaucracy"
Публикувано на 10-04-2010 13:24 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

Здравейте!
Къде трябеа да се подпечати този цертификат-в ЕСГРАОН-а ли? Но то пише и за данъчни задължения в него,т.е два иначе документа в един (този)сертификат,който казахте..Но за данъчни задължения трябва печат от НАП.Ще трябва ли и от там печат,че не разбирам?Мерси
Публикувано на 10-04-2010 13:34 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

Забравих да попитам ,ако все пак хванем връзки и го подпишем този сертификат..трябва ли да се носи на заклет преводач за печат или легализация или не .Мерси
Публикувано на 11-04-2010 18:01 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

Какво става?Да не сте заминали в Дания,та не пишете?buddy,toss и другите пишете да сме в течение на нещата.
Публикувано на 13-04-2010 14:05 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

Не знам за този документ, попитай Пирянкова (EURES съветник) - тя би трябвало да знае. Аз ще процедирам като миналата година - вадя документа в ГРАО и го превждам в някоя лицензирана преводаческа агенция за 10 лв.
Не мога да ти кажа и как е в другите ферми с авансите. Най-добре е да пишеш на работодателя ти по тези въпроси - той най-точно ще ти каже как стоят нещата с плащането в неговата ферма.
А на нас ни даваха по малко, за да се издържаме там - на всеки различно. Защото имаше хора, които трябваше да изпращат и в държавите си пари за заеми и за издръжка на децата си. Но много ясно, че сумата не трябва да е голяма и да не превишава досега изработеното и разходите ти за настаняване и т.н.
Публикувано на 13-04-2010 16:37 | RE: Сезонна работа в Дания
kriska11
Потребител

Искам да попитам нещо.Личната ми карта е издадена 2008г. а паспортът ми е от 2009 г.Казаха ми че трябвало да си извадя от новите защото нямало да ме пуснат в чужбина с тези.Някой знае ли нещо по този въпрос?
И още нещо-трява ли ми някакъв друг документ освен този който удостоверява че съм гражданин на Бг и такав ,че не дължа данъци на Бг?И от къде да си извадя всеки един от тези документи?sad
Публикувано на 13-04-2010 19:06 | RE: Сезонна работа в Дания
toss
Потребител

...това за паспортите и личните карти не е вярно!!!Старите лични карти важат до изтичане на срока им!За другите документи..не мисля дори ,че ти е нужна данъчна справка! Единствено ,ако дължиш над 5 бона на държавата може и да не те пуснат на границата... Удостоверението за постоянен адрес -Районната ти Община!
Редактирано от toss на 13-04-2010 19:11
Публикувано на 14-04-2010 09:50 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

Здравейте! Супер е ,че пишете! Исках да кажа,че повечето хора по опашките за новите документи чакат с валидни стари такива,но са ги подвели ,че после щели да им искат глоби?!Мръсно управление и хората ги е страх и се застраховат един вид..,да не му хрумне после на Великия бойко да ги глобява ,и то с лихви.Голям ужас е .Ние ще пътуваме със старите -нямаме излишни пари за Дянков и ще се надяваме през декември да не ни глобят ,както се говори.Buddy,мерси за отговора,ти пак ли отиваш в същата ферма,където си била ?И,знаеш ли, че в ЕСГРАОН-а го изкарват този документ и на английски.Тогава трябва ли да минавам през някаква агенция за печат,че това е достоверно или не? Мерси
Публикувано на 14-04-2010 11:37 | RE: Сезонна работа в Дания
gogo1984
Потребител

Някой знае ли какви пари са самолетните билети до Дания?

страница 15 от 25

<< < 12 13 14 15 16 17 18 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 47 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти