Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час

страница 2 от 5

< 1 2 3 4 5 >
Публикувано на 29-01-2010 00:37 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Antilopata
Потребител

Ама с тия палатки не ми вдъхва доверие въобще ако завали някой дъжд какво ще правим!?

Публикувано на 29-01-2010 00:42 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
dani_unss
Потребител
danail_stefanov

Офф-За Англия вече всичко е пълноsad((Някой да даде стабилни фирми за бригади за нестуденти във Финландия,Гърция,Португалия
Публикувано на 29-01-2010 01:37 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
tweety
Потребител

ehee palatki gluposti a ,za banite toaletnite tiq ve4e ni nqmat za horadevilda im v qgodite ....

carpe di m..
Публикувано на 29-01-2010 15:53 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Хора, бях в Дания и ще отида пак! Лошото е, че е само за 2 месеца. Никой не те задължава да си преизпълняваш нормата. Заплащаха ни по 90 цента на килограм в тази ферма (бяха органик). От време на време имаше работа на час - плевене - 14.90 евро на час. Изплатиха ни пътните. Данъците до една година са от 8 до 12 %. Спане - 8 евро на ден (имахме късмет да не сме на палатка). Безплатен интернет (може би късмет, не знам), кола на разположение. Имаше хора, които едва правиха 2-3 касетки на ден, но си взеха паричките и се прибраха по живо по здраво. За палатките - всички знаят предварително - никой не е задължен. Има ферми, в които осигуряват палатка. Има си задължително бани, тоалетни, кухни във всички ферми. Питайте!
Публикувано на 29-01-2010 15:55 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Браво.
За 2 месеца с колко парички се връща средностатистическия работник?
И колко са разходите по заминаване

Публикувано на 29-01-2010 16:22 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Има евтини билети до Копенхаген от Бургас. Компанията е датска - CIMBER. Аз минах през Рим с wizzair и ми излезе 100 евро. От там обаче с влака е дърво Може и през Германия. А по въпроса за средностатистическия работник - твърде е относително. За всеки е различно, а и зависи от времето, знаеш. Пътните ни ги възстановиха на км. Така че сумата е една независимо с какво си отишъл, като км ги смяташ от адреса, където живееш в България, до фермата. "Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час" - това изобщо не е вярно! Има някакъв минимум, който трябва да се покрие, разбира се (2-3 касетки принципно) Не бива да си охлюв Въпреки че при нас имаше и такива, но нямаше проблем. А и когато полето е брано или просто още не са узрели, не могат да имат такива претенции и те го знаят много добре. Искат съвестни работници за краткия им сезон - това е. От EURES се правят посещения, за да видят при какви условия се работи и живее... така че, всеки който има някакви претенции, може да ги изяви на място.
Редактирано от buddy на 29-01-2010 16:25
Публикувано на 29-01-2010 16:41 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Ок де, наясно съм, че при всеки е различно, затова питам средностатистическия работник колко прави?
За по-лесно тогава те питам. Имало е няколко супер бързи работници ...имало е няколко супер бавни работници... ми останалите са били горе долу в златната среда.. те колко са правили?
Или още по-лесно - ти за бърза, бавна или средностатистически работник се имаш?

Публикувано на 29-01-2010 17:09 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Хахаха! Ми имало е дни, когато съм правила по 2 касетки на час, имало е и такива, в които съм правила 3-4. Не съм от най-бързите. Изкарвали сме от 30 до 100 евро на ден. В пика на сезона работихме и сутрин и вечер. Това е най-точният отговор, който мога да ти дам. Ти можеш сам да сметнеш, ти си знаеш колко береш горе-долу и по колко си правил в Англия. Тя работата си е същата. Сметни го по 90 цента на кг. И ще получиш най-точния отговор за теб Касетките са за 5.200 кг. Абе едно 3000 евро за 2 месеца е нормално да изкараш. Като прибавям и работата на час, която се появяваше междувременно. Не мога да го твърдя за всички ферми, обаче. А и това с колко ще се върнеш... Така ок ли е?
Редактирано от buddy на 29-01-2010 17:15
Публикувано на 29-01-2010 17:28 | RE: daniq
radosslavv
Потребител

i koq e taq prosluvuta firma nai ve4e za koqto govorite i pi6ete za da otidete do daniq na brigada.hmm!
Публикувано на 29-01-2010 17:49 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Регистрация в www.seasonalwork.dk

страница 2 от 5

< 1 2 3 4 5 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 80 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти