Форум >
Публикувано на 29-01-2010 00:37 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ама с тия палатки не ми вдъхва доверие въобще ако завали някой дъжд какво ще правим!?
Публикувано на 29-01-2010 00:42 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Офф-За Англия вече всичко е пълно((Някой да даде стабилни фирми за бригади за нестуденти във Финландия,Гърция,Португалия
Публикувано на 29-01-2010 01:37 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
ehee palatki gluposti a ,za banite toaletnite tiq ve4e ni nqmat za horada im v qgodite ....
carpe di m..
Публикувано на 29-01-2010 15:53 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Хора, бях в Дания и ще отида пак! Лошото е, че е само за 2 месеца. Никой не те задължава да си преизпълняваш нормата. Заплащаха ни по 90 цента на килограм в тази ферма (бяха органик). От време на време имаше работа на час - плевене - 14.90 евро на час. Изплатиха ни пътните. Данъците до една година са от 8 до 12 %. Спане - 8 евро на ден (имахме късмет да не сме на палатка). Безплатен интернет (може би късмет, не знам), кола на разположение. Имаше хора, които едва правиха 2-3 касетки на ден, но си взеха паричките и се прибраха по живо по здраво. За палатките - всички знаят предварително - никой не е задължен. Има ферми, в които осигуряват палатка. Има си задължително бани, тоалетни, кухни във всички ферми. Питайте!
Публикувано на 29-01-2010 15:55 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Браво.
За 2 месеца с колко парички се връща средностатистическия работник?
И колко са разходите по заминаване
За 2 месеца с колко парички се връща средностатистическия работник?
И колко са разходите по заминаване
Публикувано на 29-01-2010 16:22 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Има евтини билети до Копенхаген от Бургас. Компанията е датска - CIMBER. Аз минах през Рим с wizzair и ми излезе 100 евро. От там обаче с влака е дърво Може и през Германия. А по въпроса за средностатистическия работник - твърде е относително. За всеки е различно, а и зависи от времето, знаеш. Пътните ни ги възстановиха на км. Така че сумата е една независимо с какво си отишъл, като км ги смяташ от адреса, където живееш в България, до фермата. "Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час" - това изобщо не е вярно! Има някакъв минимум, който трябва да се покрие, разбира се (2-3 касетки принципно) Не бива да си охлюв Въпреки че при нас имаше и такива, но нямаше проблем. А и когато полето е брано или просто още не са узрели, не могат да имат такива претенции и те го знаят много добре. Искат съвестни работници за краткия им сезон - това е. От EURES се правят посещения, за да видят при какви условия се работи и живее... така че, всеки който има някакви претенции, може да ги изяви на място.
Редактирано от buddy на 29-01-2010 16:25
Публикувано на 29-01-2010 16:41 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ок де, наясно съм, че при всеки е различно, затова питам средностатистическия работник колко прави?
За по-лесно тогава те питам. Имало е няколко супер бързи работници ...имало е няколко супер бавни работници... ми останалите са били горе долу в златната среда.. те колко са правили?
Или още по-лесно - ти за бърза, бавна или средностатистически работник се имаш?
За по-лесно тогава те питам. Имало е няколко супер бързи работници ...имало е няколко супер бавни работници... ми останалите са били горе долу в златната среда.. те колко са правили?
Или още по-лесно - ти за бърза, бавна или средностатистически работник се имаш?
Публикувано на 29-01-2010 17:09 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Хахаха! Ми имало е дни, когато съм правила по 2 касетки на час, имало е и такива, в които съм правила 3-4. Не съм от най-бързите. Изкарвали сме от 30 до 100 евро на ден. В пика на сезона работихме и сутрин и вечер. Това е най-точният отговор, който мога да ти дам. Ти можеш сам да сметнеш, ти си знаеш колко береш горе-долу и по колко си правил в Англия. Тя работата си е същата. Сметни го по 90 цента на кг. И ще получиш най-точния отговор за теб Касетките са за 5.200 кг. Абе едно 3000 евро за 2 месеца е нормално да изкараш. Като прибавям и работата на час, която се появяваше междувременно. Не мога да го твърдя за всички ферми, обаче. А и това с колко ще се върнеш... Така ок ли е?
Редактирано от buddy на 29-01-2010 17:15
Публикувано на 29-01-2010 17:28 | RE: daniq
i koq e taq prosluvuta firma nai ve4e za koqto govorite i pi6ete za da otidete do daniq na brigada.
Публикувано на 29-01-2010 17:49 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Регистрация в www.seasonalwork.dk
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители