Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час

страница 3 от 5

< 1 2 3 4 5 >
Публикувано на 29-01-2010 18:00 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Ехее, 3000 евро. Ама тва спестени пари ли или изкарани?
Смисъл след удръжките там?

Пък като кажеш имало е 30 ...имало е 100 ... не мога да преценя дали е било повече по 30, повече по 90-100 ..или повече по 70, за да си направя сметката.
Ако са 3000 евро за 2 месеца...е много добре бих казал.

Публикувано на 29-01-2010 19:05 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Ти ме шашкаш Изкарани, а не спестени. Ако работиш на час, ще изкараш и мн повече. А за ягодите (на норма) зависи от това колко часа работиш, колко е пълен редът и т.н. Не мога да ти кажа точно, защото просто не се знаеше. Фермата не беше мн голяма. Бяхме 20 работника. Всяка вечер ни казваха в колко ще започваме работа на др. ден. И дали изобщо ще работим и по колко часа - зависеше от поръчките и атмосферните условия. В началото плевенето беше по 2 до 4-5 часа на ден. Сметни ги по 14 евро. После като започнаха ягодите в началото сме брало по малко и за малко, после работата се усили, после имаше дъждове. Когато е горещо се работи малко сутрин и малко вечер (до 22.00). Накрая - дообиране. Интензивната работа с по 80-100 евро на ден беше за около 2 седмици. Но ден с ден и реколта не си приличаше. Смятай: Ако изкараш 70 евро от тях вадиш 8 евро за спане и от 8 до 12 % данък - това са удръжките. Ние платихме 8 % данък - зависи от фермата и региона. Тези, които са на палатки, плащат обикновено 3-5 евро акомодейшън.
Публикувано на 29-01-2010 19:21 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ivo
Админ

Е, добре... ако ..ако ...кажи с колко пара се прибраха повечето хора...средно питам, не искам точности...

Публикувано на 29-01-2010 21:38 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
desita
Потребител

Разгледах сайта който даде buddy - www.seasonalwork.dk. Към всеки вид работа, който предлагат има прикрепени видеоклипове, от които може да добиеш реална представа за работата която се извършва. Дадени са интервюта с хора които работят там и дават своето мнение за работата. Заплащането ми изглежда доста добре. На един от тези клипове една жена каза, че е спестила 3000 евро, мисля че каза за седем седмици. Работата й е свързана с коледни дървета
Публикувано на 29-01-2010 23:16 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Ivo писа:
Е, добре... ако ..ако ...кажи с колко пара се прибраха повечето хора...средно питам, не искам точности...

Странна птица си ти, Иво Имам чувството, че ме бъзикаш вече Няма такова нещо "повечето хора". Аз се прибрах с 1600 евро, като преди това пратих 1000 в България и не помня колко пръснах в Германия (правихме си разходки). Имаше хора, които се прибраха с 5000, но те бяха там преди нас и работиха друго на час 25 дни поред по 9 часа на ден, т.е. ние като отидохме, вече имаха спестени по 3000 евро. Имаше и такива, които взеха 600 за един месец Повечето бяха румънци, а и никога не питам кой колко заплата е взел. Сякаш не можеш да добиеш представа, след като си работил! Иво!
Публикувано на 29-01-2010 23:19 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Ivo
Админ

Не те бъзикам де )
Ето..значи за 2 месеца си спестила 2600 евро. Това е доста добре.

Публикувано на 29-01-2010 23:21 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

desita писа:
Разгледах сайта който даде buddy - www.seasonalwork.dk. Към всеки вид работа, който предлагат има прикрепени видеоклипове, от които може да добиеш реална представа за работата която се извършва. Дадени са интервюта с хора които работят там и дават своето мнение за работата. Заплащането ми изглежда доста добре. На един от тези клипове една жена каза, че е спестила 3000 евро, мисля че каза за седем седмици. Работата й е свързана с коледни дървета

Коледните дървета са оферта, но като кандидатствахме, условието беше да си идем с караваната или кемпера hmm!... (Никакви палатки зимата!) - Не можеха да ни осигурят подслон и работата беше за 1 месец. Ако имаш кемперче, си заслужава

Ако ще си правите регистрации, срокът е до март - интервюто ще е в началото на март!
Редактирано от buddy на 29-01-2010 23:30
Публикувано на 30-01-2010 11:33 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
jivko
Потребител

интервюто на английски ли е
Публикувано на 30-01-2010 12:34 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
buddy
Потребител

Да, на английски е. Миналата година имаше хора, които не знаеха и дума и не бяха допуснати.
Публикувано на 30-01-2010 13:07 | RE: Искат от наши гурбетчии да берат по 17 кг ягоди на час
Galfon4o
Потребител

buddy писа:
Да, на английски е. Миналата година имаше хора, които не знаеха и дума и не бяха допуснати.

Това е добре аз се записах , за интервю.Обаче , ако е на палатки , няма смисъл.Как ще носеш и куфар и палатка и домакинска посуда .Цигания.angry

страница 3 от 5

< 1 2 3 4 5 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 51 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти