Форум >
Архив >
Публикувано на 18-01-2013 20:22 | RE: Връщане на данъци
Здравейте на всички...имам едно въпросче относно данъците.
Преди около един месец и половина си пратих документите в HM R, в които имаше П45, и П85.
Днес получих отговор, в който ме уведомяваха, че при положение, че очаквам да се върна в Англия -преди 5 април, няма как да ми върнат данъците от 2012г. Разбирам, че те тогава приключват данъчната година и разбирам, че именно това е проблема, че аз очаквах да се върна март. Преди месец обаче получих покана за фермата от 2 април. Днес звунях на ХМ именно затова да ги попитам дали това е проблем и дали е вузможно да ми пратят чека, но доколкото разбрах от не добрия ми английски, това няма как да стане при положение, че се приключва годината на 5 април и един вид чак след 5 април имам шанса да си получа чека.
Искам да ви попитам някой имал ли е същия проблем и дали може да ми даде съвет, аз ще звуня пак и в краен случай им кажа др. дата за заминаване...
Благодаря предварително..
Преди около един месец и половина си пратих документите в HM R, в които имаше П45, и П85.
Днес получих отговор, в който ме уведомяваха, че при положение, че очаквам да се върна в Англия -преди 5 април, няма как да ми върнат данъците от 2012г. Разбирам, че те тогава приключват данъчната година и разбирам, че именно това е проблема, че аз очаквах да се върна март. Преди месец обаче получих покана за фермата от 2 април. Днес звунях на ХМ именно затова да ги попитам дали това е проблем и дали е вузможно да ми пратят чека, но доколкото разбрах от не добрия ми английски, това няма как да стане при положение, че се приключва годината на 5 април и един вид чак след 5 април имам шанса да си получа чека.
Искам да ви попитам някой имал ли е същия проблем и дали може да ми даде съвет, аз ще звуня пак и в краен случай им кажа др. дата за заминаване...
Благодаря предварително..
Публикувано на 20-01-2013 00:57 | RE: Връщане на данъци?
Така се е получило, защото като си попълвала документите, си писала, че ще се връщаш преди април и те няма как да ти върнат чека. Сега ще си започнеш работа и след като ти дадат в началото на април от фермата един документ П60(за приключване на данъчната година), с него ще можеш да си попълниш наново формата за връщане на данъците. В някои ферми дават тези невърнати данъци на ръка, когато започнеш работа преди април месец(не мога да си го обясня), но незнам дали в твоята ферма е така
Публикувано на 26-01-2013 14:39 | RE: Връщане на данъци?
Здравейте и от мен!Бих искала и аз да попитам нещо,свързано с връщането на данъци след бригада в Англия.Моят случай е такъв,че първо бях в една ферма от 09.04 до 30.05,след това малко ягодки в друга ферма от 01.06. до 27.08.,след което се върнах отново в първата ферма до 05.10.!И тоя трансфер малко ме обърка при подаване на документите-при попълването и най-вече факта,че имам 2 и 3-та част на Р45 само от последната ферма!!Тези,които са били с трансфер,моля да дадат мнение вярно ли е,че последната ферма "оправя" всички документи,защото когато се свързах с фермата на ягодите за пращане на 2 и 3 част на Р45 от работата ми там,ми казаха точно това!А на моите 2 и 3 част от последната ферма нямам сумирани всички данъци,а само от тази ферма ...
Благодаря ви предварително!
Благодаря ви предварително!
Редактирано от Tanita3 на 26-01-2013 14:41
Публикувано на 26-01-2013 21:03 | RE: Връщане на данъци?
От фермата пращат част 1 в HMRC.
Не са те излъгали.
Не са те излъгали.
Публикувано на 31-01-2013 11:21 | RE: Връщане на данъци?
А някой връщал ли си е данъци през следваща бригада за предходна година,но от Англия,докато е там и знае ли какъв документ трябва да се попълни...същия Р85 или някакъв друг?
Публикувано на 03-02-2013 23:35 | RE: данъци
Здравейте,искам да попитам като работя в Англия и нямам NIN,може ли да ми се върнат данъци и какво в необходимо да направя?Трябва ли да взема документи от работодателя ми?Благодаря предварително
Публикувано на 04-02-2013 01:50 | RE: Връщане на данъци?
vessi_88 писа:
Здравейте,искам да попитам като работя в Англия и нямам NIN,може ли да ми се върнат данъци и какво в необходимо да направя?Трябва ли да взема документи от работодателя ми?Благодаря предварително
---->>без нин ме самнява много.... за никаде без нин.. в ферма ли бачкаш ? Здравейте,искам да попитам като работя в Англия и нямам NIN,може ли да ми се върнат данъци и какво в необходимо да направя?Трябва ли да взема документи от работодателя ми?Благодаря предварително
Публикувано на 04-02-2013 18:03 | RE: Връщане на данъци?
искам да попитам когато заминаваш от февруари до август влизаш в 2 отчетни години . мойеш ли да си върнеш данъците на един път като се върнеш?.работодателя в този случаи трябва да ти даде п60 и п45?така ли е ?изчетох целия форум и това не ми стана ясно.благодаря ви
Публикувано на 04-02-2013 18:58 | RE: Връщане на данъци?
Да нямаш проблем с тез два формуляра изпратени си взимаш данъка .
Публикувано на 01-03-2013 12:41 | RE: Връщане на данъци
Здравейте, Честита Баба Марта на всички...
Искам да задам въпрос отностно изплащането на данъците.
Как е по-добре с чек или по банков път. Изпратих си документите в HM, но реших да отбележа Английската си дебитна карта. Дали така е по-бързо?
Благодаря предварително....
Искам да задам въпрос отностно изплащането на данъците.
Как е по-добре с чек или по банков път. Изпратих си документите в HM, но реших да отбележа Английската си дебитна карта. Дали така е по-бързо?
Благодаря предварително....
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители