Форум >
Публикувано на 23-11-2009 17:25 | RE: Бригада в САЩ или бригада в Англия?
Еми това, за фабриката го казах като пример, защото един приятел ми го сподели и благодарение на този едномесечния престой, който ти дават да се разходиш е видял каквото какво е Америка.
Иначе като цяло ако си отишъл да стискаш и едната "пара" в джоба си - свят няма да видиш, както в САЩ, така и в Англия...така и навсякъде по света.
Според мен не е толкова лесен избора относно дестинацията.
Иначе като цяло ако си отишъл да стискаш и едната "пара" в джоба си - свят няма да видиш, както в САЩ, така и в Англия...така и навсякъде по света.
Според мен не е толкова лесен избора относно дестинацията.
Публикувано на 06-01-2010 13:00 | RE: Бригада в САЩ или бригада в Англия?
Здравейте!
Аз живея в Чикаго от 10 години и в момента съм студентка. Видяла съм стотици студенти на бригади да минават през тук и мога да ви кажа реалността каква е, или поне за тези които минаха през Чикаго.
Последната година-две не бяха особено добри за студентите тук заради световната криза. Познавам даже няколко момчета които се прибраха в БГ след няма и месец миналото лято поради липса на работа.
Но като цяло срещнах много малко българи които се оплакаха от лятото си прекарано тук. Ако работата е добра рядко се хващаха на втора. Естествено зависи и от причините пратили ги насам, дали пари или купони... Тези които бяха с по 2 работи нито веднъж не са казали че са преуморени. Тъй като повечето предлагани позиции са физическа работа, умората е нормална но не и непоносима.
Системата в САЩ е разработена в полза на работника. Тук можеш да се оплачеш за всичко и да получиш компенсация. Таксите които са ти взети се връщат след попълване на нужните документи, така че често младежите изкарват повече отколкото имат на ръка като се приберат обратно в БГ.
По-миналото лято ходих с една група бригадири до Ниагарския водопад и беше страхотно! Минахме през Ню Йорк, Детроит, Атлантик Сити, Бостън и много други градове.
Била съм в Англия само на почивка така че не мога да кажа от работна гледна точка как е, но братовчедка ми беше там миналото лято и береше ягоди на едно поле... Каза че се е прибрала с някакви пари но цяло лято се е потяла под слънцето и е имала контакт само с другите от същата бригада. В САЩ имаш много повече контакти които можеш да направиш и запазиш и занапред. Имаш контакти с хора от всички краища на света, възможности да намериш работодатели за в бъдеще след университета и т.н.
Ако някой има конкретни въпроси спрямо САЩ и Чикаго, моля, пишете ми на адрес zlateto.bg@gmail.com
Поздрави,
Злати
Аз живея в Чикаго от 10 години и в момента съм студентка. Видяла съм стотици студенти на бригади да минават през тук и мога да ви кажа реалността каква е, или поне за тези които минаха през Чикаго.
Последната година-две не бяха особено добри за студентите тук заради световната криза. Познавам даже няколко момчета които се прибраха в БГ след няма и месец миналото лято поради липса на работа.
Но като цяло срещнах много малко българи които се оплакаха от лятото си прекарано тук. Ако работата е добра рядко се хващаха на втора. Естествено зависи и от причините пратили ги насам, дали пари или купони... Тези които бяха с по 2 работи нито веднъж не са казали че са преуморени. Тъй като повечето предлагани позиции са физическа работа, умората е нормална но не и непоносима.
Системата в САЩ е разработена в полза на работника. Тук можеш да се оплачеш за всичко и да получиш компенсация. Таксите които са ти взети се връщат след попълване на нужните документи, така че често младежите изкарват повече отколкото имат на ръка като се приберат обратно в БГ.
По-миналото лято ходих с една група бригадири до Ниагарския водопад и беше страхотно! Минахме през Ню Йорк, Детроит, Атлантик Сити, Бостън и много други градове.
Била съм в Англия само на почивка така че не мога да кажа от работна гледна точка как е, но братовчедка ми беше там миналото лято и береше ягоди на едно поле... Каза че се е прибрала с някакви пари но цяло лято се е потяла под слънцето и е имала контакт само с другите от същата бригада. В САЩ имаш много повече контакти които можеш да направиш и запазиш и занапред. Имаш контакти с хора от всички краища на света, възможности да намериш работодатели за в бъдеще след университета и т.н.
Ако някой има конкретни въпроси спрямо САЩ и Чикаго, моля, пишете ми на адрес zlateto.bg@gmail.com
Поздрави,
Злати
Публикувано на 14-01-2010 15:39 | RE: Бригада в САЩ или бригада в Англия?
Ами не съм бил в USA,но бях в Англия и мога да кажа,че си зависи от човека дали ще обикаляш да видиш страната или не.Трчбва малко инициатива.Имаше хора при нас за целия престой не си мръднаха задника да поразгледат.Аз мога да кажа,че съм видял много за краткия си престой.Замъци,мачове,дискотеки,партита(Global Gathering-който може да иде ще му останат незабравими спомени).Та общо взето Ти си човека Ако искаш Las Vegas твой е ако искаш London отново си там.Познавам хора от бригада в USA отидоха в Англия да си купуват коли и са си изкарали супер.Така че варианти безброй.Успех кадето и да решиш
Публикувано на 18-12-2010 22:25 | RE: Бригада в САЩ или бригада в Англия?
Аз съм за САЩ и ако имам възм. пак ще отида. Изобщо не може да се сравняват двете неща. Но всеки си избира, някои хора предпочитат да наблегнат на парите. Няма лошо.
Публикувано на 09-09-2012 11:36 | RE: Бригада в САЩ или бригада в Англия?
Значи,аз тази година бях на бригада в Англия..Пари спестих-около 7000 лв -чисти ,работа-тук е първият интересен момент-за човек ,работил досега като продавач или сервитьор ,работата на поле и дори в хауспака е наистина много изтормозваща.Ставаш в 4-5 и лягаш в 11-12 вечер.Второ-хората!Аз попаднах във ферма с малко млади хора,повечето на 25-32 годишни,повечето от малки градове и села,имащи възгледи за живота ,съвсем различни от моите..Но това ,което мен ме натовари най-много-липсата на ИЗБОР!Там работиш за една ферма,живееш където и с който ти кажат,почиваш ,ако ти позволят,общуваш с едни и същи хора..Не съжалявам,парите си струваха,но най-вероятно това лято ще бъде САЩ,защото и в Англия ,който желаеше да спести ,го направи,другите-алкохол,партита и парцалки..Така де...ИЗБОРИ МНОГО
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители