Форум >
Публикувано на 21-10-2012 12:45 | Най-добрия район за работа в САЩ
Здравейте, следващото лято мисля да заминавам на бригада в САЩ. Интересува ме кой е най-добрия район, където да работя. Записвам се след 2-3 дни и го правя толкова рано, за да мога да избера и най-добрите оферти. За сега съм чул отзиви за Cape Cod и Ocean City, MD. Като гледах снимки на Cape Cod и ми изглеждаше доста пусто, та май се отказах малко от там. Но какво мислите за Ocean City? Сравнително близо е и до NY и до Washington. Също така ще съм благодарен ако препоръчате и други дестинации, важното за мен е да са сравнително близо до голям град и да се изкарват добри пари.
Знам за Аляска и някой острови, но все пак искам да съм близо до някой от по-големите градове.
Благодаря на отзовалите се
Знам за Аляска и някой острови, но все пак искам да съм близо до някой от по-големите градове.
Благодаря на отзовалите се
Публикувано на 21-10-2012 13:29 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Здрасти. Не мога да ти отговоря на въпроса, но ако някой може ще е много добре, тъй като и аз смятам да заминавам догодина би ми било интересно да се свържа с теб по скайп да поговорим по обстойно.
Публикувано на 21-10-2012 13:34 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Няма такова място като най-добро.
Публикувано на 21-10-2012 13:42 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Все пак, има по-предпочитани дестинации, където има повече какво да се прави свободното време.
Примерно мои колежки бяха в Маями лятото и казаха, че не е баш сезона тогава, заради някакви тайфуни и такива неща....
Примерно мои колежки бяха в Маями лятото и казаха, че не е баш сезона тогава, заради някакви тайфуни и такива неща....
Редактирано от Bra1nSicK на 21-10-2012 13:42
Публикувано на 22-10-2012 09:43 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Брат, за размерите на Сащ и на 500 км от големия град да си пак се водиш, че си близо. Иначе за мястото и преди съм го писала във форуми - не е важно какво и къде работиш, а колко часа получаваш и какви са ти разходите като квартира, храна и т.н. Ако решиш към Кейпа да ходиш - свиркай, и аз съм натам.
Редактирано от nara92 на 22-10-2012 09:43
Публикувано на 22-10-2012 12:16 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Няма най-добро място за WAT по принцип - има добро за теб. Зависи от толкова много неща - дали си ходил или не, какъв е английския ти, момче ли си или момиче, какво ти се работи, но и какво МОЖЕШ да работиш и за какво те бива, сам ли си или с група, на колко години си и т.н. Всичко това като си го кажеш на агенцията, дето си я избрал, и те ще те насочат. Те най-добре знаят какви оферти имат и как е било..
OC MD е супер, но ако не си ходил на бригада и англ ти не ок.. трудно ще се оправиш, щото е популярно място и тълпи от студенти ходят там, следователно конкуренцията за 2ра работа е голяма, а пък плащат малко..
Може да е по-добре да се насочиш към оферта на по-малко място, където няма да има толкова студенти...
Cape Cod също е хубаво, но скоро ще потъне от БГ-та през лятото, а и колело много трябва да караш..
Успех!!!!
OC MD е супер, но ако не си ходил на бригада и англ ти не ок.. трудно ще се оправиш, щото е популярно място и тълпи от студенти ходят там, следователно конкуренцията за 2ра работа е голяма, а пък плащат малко..
Може да е по-добре да се насочиш към оферта на по-малко място, където няма да има толкова студенти...
Cape Cod също е хубаво, но скоро ще потъне от БГ-та през лятото, а и колело много трябва да караш..
Успех!!!!
Публикувано на 22-10-2012 20:18 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Записахме се за програмата, за сега с наша оферта за раобта. Като имаме нещо предвид. Може би ще станат нещата да сме сервитьори на едно място в Лонг Айлънд (Hewett) на 30 мин от Manhattan. Дано се получат нещата, хем ще спестим някой долар, хем ще има и бакшишчета. Ако не, ще се оставим в ръцете на агенцията.
П.С. Английският ми е на много добро ниво, смея да твърдя. Имам FCE, така че не би трябвало да ми е проблем каквато и да е работа или оправянето с разни неща като пристигна там.
П.С. Английският ми е на много добро ниво, смея да твърдя. Имам FCE, така че не би трябвало да ми е проблем каквато и да е работа или оправянето с разни неща като пристигна там.
Редактирано от Bra1nSicK на 22-10-2012 20:20
Публикувано на 23-10-2012 12:11 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Продължавам темата само защото тя беше за "най-добро място" за work & travel. Иначе ти си знаеш, твоя си работа.
Long Island /казвам го от опит/ е едно от най-неподходящите места за студенти, заминаващи за пръв път. Няма къде да се живее, ако има - е супер скъпо и повечето ви пари ще отиват за наем. Не съм чувал досега работодател да вземе сервитьори, които не са ходили преди на бригада /какъвто и английски да знаеш, сервитьорската позиция изисква да познаваш и кухнята, за да знаеш за какво иде реч..
Long Island /казвам го от опит/ е едно от най-неподходящите места за студенти, заминаващи за пръв път. Няма къде да се живее, ако има - е супер скъпо и повечето ви пари ще отиват за наем. Не съм чувал досега работодател да вземе сервитьори, които не са ходили преди на бригада /какъвто и английски да знаеш, сервитьорската позиция изисква да познаваш и кухнята, за да знаеш за какво иде реч..
Публикувано на 23-10-2012 12:23 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Ами той работодателя ще си прецени, ако не иска няма да ни вземе, чакаме отговор. Иначе ти към кое място ще ни препоръчаш да се насочим, като се има предвид, че и на двамата английския ни е мн добър и нямаме особени претенции за работа. Някое място, което е близо до голям град и има какво да се види, защото ние отиваме предимно на екскурзия, не да изкарваме чували с пари
Редактирано от Bra1nSicK на 23-10-2012 12:24
Публикувано на 23-10-2012 17:34 | RE: Най-добрия район за работа в САЩ
Ако парите не са ви много важни - спасители например е добре. Те са обикновено в предградия на големи градове като Вашингтон или Филаделфия или близо до Ню Йорк. Имат осигурен хаузинг и не е голяма мъка, ако си можеш да плуваш добре.
Ако имате хубав английски - магазини по крайбрежието на New Jersey е добра опция. Не се искат специфични познания като при сервитьорите, заплащането е добро, около магазините в САЩ най-често има други магазини, т.е. има и възможности за 2ра работа, New York e близо, има какво да се види.
Зависи и какво искате да видите - ако искате около Чикаго, има наблизо работа по езерата в MIchigan /е, наблизо, наблизо.. колко да е наблизо /, ама става.
По-добро заплащане има по принцип по на север - New Hampshire, Main, Vermont, но не знам доколко ще има оферти, тъй като те са повече зимни курорти..
Флорида и Алабама /особено Mexican Gulf/ не са много оферти, тъй като лятото не е сезон там.
Пазете се от Флаг-ове /освен ако не обичате да се возите на въртележките без пари и от Национални паркове - отдалечени са и няма 2ра работа.
Късмет!!!!!
Ако имате хубав английски - магазини по крайбрежието на New Jersey е добра опция. Не се искат специфични познания като при сервитьорите, заплащането е добро, около магазините в САЩ най-често има други магазини, т.е. има и възможности за 2ра работа, New York e близо, има какво да се види.
Зависи и какво искате да видите - ако искате около Чикаго, има наблизо работа по езерата в MIchigan /е, наблизо, наблизо.. колко да е наблизо /, ама става.
По-добро заплащане има по принцип по на север - New Hampshire, Main, Vermont, но не знам доколко ще има оферти, тъй като те са повече зимни курорти..
Флорида и Алабама /особено Mexican Gulf/ не са много оферти, тъй като лятото не е сезон там.
Пазете се от Флаг-ове /освен ако не обичате да се возите на въртележките без пари и от Национални паркове - отдалечени са и няма 2ра работа.
Късмет!!!!!
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители