Форум >
Публикувано на 11-02-2011 13:27 | Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Общо взето на принципа, който пуснах темите сегашните теми ще се пуснат за всичко що е работа по фермите.
Нужно е малко обяснение за предварително запознаване с това, което очаква хората, които отиват по фермите.
Нужно е малко обяснение за предварително запознаване с това, което очаква хората, които отиват по фермите.
Публикувано на 11-02-2011 13:31 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
И за да не се получи една голяяяяяма каша - никакви дискусии за фермите!!! Ама никакви! Всяко отделно мнение с дискусия за дадена ферма ще го трия без предупреждение.
Другите не знам как ще процедират.
Редактирано от Fairy на 11-02-2011 17:42
Публикувано на 11-02-2011 13:48 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Дадох тон за песен и написах първото мнение за "бране на лук"
Има още какво да се пише, но ...това в последствие.
Има още какво да се пише, но ...това в последствие.
Публикувано на 11-02-2011 17:30 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Някой няма ли да се престраши и да се опита да обясни какво е работил?
Публикувано на 11-02-2011 18:19 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Ivo писа:
В този раздел тук в тази тема или някъде другаде?А и за ягоди и малини нищо никъде не виждам,препрати ме тук а тук просто няма къде да се пише за тези неща или аз нещо недовиждам........Някой няма ли да се престраши и да се опита да обясни какво е работил?
Публикувано на 11-02-2011 18:29 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Всеки сам пуска тема.
както съм пуснал аз.
както съм пуснал аз.
Публикувано на 11-02-2011 18:34 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Fairy писа:
И за да не се получи една голяяяяяма каша - никакви дискусии за фермите!!! Ама никакви! Всяко отделно мнение с дискусия за дадена ферма ще го трия без предупреждение.
Викай си ти ,викай си....прогнозирам да стане голямо мазало в тази тема.
Публикувано на 11-02-2011 18:35 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
h123 писа:
Ivo писа:
В този раздел тук в тази тема или някъде другаде?А и за ягоди и малини нищо никъде не виждам,препрати ме тук а тук просто няма къде да се пише за тези неща или аз нещо недовиждам........Някой няма ли да се престраши и да се опита да обясни какво е работил?
ами казвай кво те инт за ягоди и малини ,аз съм бачкал и на двете
като цяло на малините е мааалко по-добре,смисъл зависи ти кво предпочиташ . има различни сортове -брал съм и съм обработвал -Блис,Брайс,Полка,ГленЕймпъл. като най-гадни са ми Полката.изрязват се всичките,след това като се затопли през април-май се оставят само по 5-7 млади плантчета,които са израсли в дупката. едновременно и се плевят. след като пораснат трябва да се връзват със сезал.връзването се прави няколко пъти,докато израснат и станат колкото тунела високи. Полката има бодли и боде гадно,в сравнение с другите видове. Брането им започва към средата-края на август(поне така беше при нас) При ГленЕймпъла имаме изрязване на сухите стръгове и плевене,също имаме връзване със сезал.при брането е по-лесно защото нямат мн иглички те се берат по-рано (пак пояснявам че в нашата ферма е така,за др места нз) гадното им е че лесно се ронят в ръцете като ги береш.След като им приключи брането на този сорт,отново се връзват,за следващиют сезон !!!А др 2 вида-Блис и Брайс,те са късни ,берат се есента и са по-едри от предните два вида.За съденето на малини-капризно е,защото самите плантове са много крехки ,и трябва да се внимава,че а нараниш планта,замина
А за брането-най-важно е да не ги мачкаш,и да си пълниш здраво шепите,зависи и в какви панетки се бере
НЕ ВСИЧКО С ДВЕ БУЗИ Е ЛИЦЕ.....
Публикувано на 11-02-2011 18:38 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
LUDIQ Не ме разбра братле но нищо,трябваше да пуснеме теми за малини и ягоди и там да разясняваме,иначе тези неща на мен са ми ясни
Публикувано на 11-02-2011 18:38 | RE: Обща тема за доизглаждане на раздела :)
Еее, хора..мислех си, че всичко се разбира от раздела и темите, които съм пуснал...
Не знам как по-добре да обясня идеята.... мисля, че се вижда от написаното от мен достатъчно добре за какво става въпрос.
За всяка една "длъжност" ...работа по фермите да има тема.
А, тази тема пък я пуснах точно с целта за разясняване на кое какво ще се пише в раздела. ))
Не знам как по-добре да обясня идеята.... мисля, че се вижда от написаното от мен достатъчно добре за какво става въпрос.
За всяка една "длъжност" ...работа по фермите да има тема.
А, тази тема пък я пуснах точно с целта за разясняване на кое какво ще се пише в раздела. ))
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители