Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: Интересни случки

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 15-10-2008 18:12 | Интересни случки
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

На всеки му се е случвало нещо, което няма да забрави.
Ще се радвам тук да го споделите.

Да почна аз с една, която няма да забравя.

Бях решил да си взимам кола от Англия. И се спрях на една, която се намираше в Бирмингам (фермата беше на 30 мили оттам). Разбрах се с човека по телефона, даде адрес, проверих в google maps ..записах си там улици някакви и отиваме с един приятел. Обаче на картата ми се стори доста близо от жп гарата в Бирмингам и решаваме да ходим пеша, вместо с автобус, защото вероятността да се загубим е по-малка!laugh
Вървим си ние и разглеждаме града в близост до центъра и уж следим улици и булеварди, но по едно време след 30 мин. ходене се усетих, че явно не е толкова близо мястото, където трябваше да стигнем. Както и да е, продължихме да вървим и се усещаме как леко по-лека навлизаме в некви гета около центъра на града. laugh Все пак продължавахме да вървим напред (аз уж имам много добра ориентация) laugh ..и принципно се движехме по улица, която имах в списъка laugh....и навлязохме в индийско - пакистански квартал....все едно бяхме в Азия, Африка или където и да било другаде, но не и в Англия! :| Самата инфраструктура няма нищо общо с английската, а около нас само черни...мръсни, ...забрадени, брадати, и какви ли не, а ние единствените бели се разхождаме...
Вярно, шубето голям страх и така както ни гледаха ни минаха какви ли не мисли, че оттам няма да излезнеме....
Както и да е, вървим си ние...вървим си, и вече 2 часа ходене се усетихме, че сме го закъсали.... laugh ...
Видях един бял човек и да ходи срещу нас и веднага го заговарям...той се оказа някъв дебил обаче и не знаеше къде се намира. :|
После един от черните ми се стори по-цивилизован и реших да го питам него...той пък бил на гости и не познава района... :|
Е, вървяхме още малко и стигнахме до края на тази улица...и трябваше да се връщаме обратно, защото улицата, която търсехме беше пресечка на тази, на която се намирахме....
И така още 30 минути ..по-бърза крачка, защото след 1-2 щеше да се мръкне...а да останем в този квартал не беше най-добрата идея. laugh

Вървяхме, питахме още един...посочи ни само направо...питахме още един за всеки случай...и той каза "направо"...вървяхме още 30 минути и стигнахме до едно кръгово на което бяхме преди 2 часа... sad
Тогава се обадих по телефона на човека и го питах за номер на автобус, който минава там...каза ни..качихме се, слязохме.... и там беше въртене 30 минути, докато намерим пак улицата (която сме подминали точно 2 пъти, защото табелката беше по-навътре).... та все пак всичко приключи успешно. laugh

Ехее, колко дълго съм писал!

Не можах да пресъздам точно какво ни беше тогава, но както и да е...аз си знам какво беше! laugh

Редактирано от Ivo на 15-10-2008 18:13
Публикувано на 20-12-2008 16:55 | RE: Интересни случки
gabrovski_vt
Потребител

http://www.youtube.com/watch?v=C0cnMI42Qi8&feature=channel_page
Публикувано на 26-02-2009 23:52 | RE: Интересни случки
teovsi
Потребител

male az ako bqh napravo se otkazvam.Tova e egati stra6noto
Публикувано на 06-04-2009 12:28 | RE: Интересни случки
serendipiti
Потребител
lili__21

Интересен ми беше първия ден на ягодите... Едно топло време... не беше валяло, а ние със съквартирантките, незнайно защо сме решили, че на полето Задължително се ходи с гумени ботуши... Цял ден в онзи пек в тунелите, а ние с гумени ботуши, едни дебели блузи... )сутринта беше хладничко (както обикновено)) laugh за малко да умрем там от жегата laugh
Публикувано на 06-04-2009 12:35 | RE: Интересни случки
Elektra
Модератор

ох сега като прочета и не мога да се сетя за конкретна,но цяло лято всички се шегуваха с нас българите за "да" и "не" и клатенето на главата laughlaughlaughlaugh в цяла свят го правят по един и същ начин, само ние сме на обратно razzrazzrazz и все ме питаха " защо ми казваш да, а ми правиш не"
Публикувано на 08-04-2009 14:48 | RE: Интересни случки
stoi4cov
Потребител

po pravilno e da se kaje zasto vsi4ki ostanali sa na obratno laughlaughlaugh
Публикувано на 08-04-2009 14:56 | RE: Интересни случки
teaover
Потребител
stela_tea

laugh

Публикувано на 08-04-2009 18:55 | RE: Интересни случки
vlad82
Потребител

stoi4cov писа:
po pravilno e da se kaje zasto vsi4ki ostanali sa na obratno laughlaughlaugh

Публикувано на 08-04-2009 19:52 | RE: Интересни случки
Elektra
Модератор

Други интересни случаи се получават , когато има нови българи, но на първия им работен ден не се познават с останалите българи и почват да си говорят на английски laughlaughlaugh ей така една сутрин имаше 3 нови момичета и аз се запознах с тях още когато пристигнаха, но някои не ги знаеха и на другия ден гледам едната отива до една друга българка ( и не знае, че е българка ) и почва да я пита нещо на английски и другото момиче : " абе може и на български да ми говориш" laughlaughlaughlaughlaugh
Публикувано на 27-08-2009 13:07 | RE: Интересни случки
MorskataSirena
Потребител

Интересна-не значи смешна,нали?Защото моята случка е направо трагична.Уж дойдох да работя,а се сдобих с.........варицелаcry.На дърти години,както се казва,на хиляди километри от България! такова нещо не ми се е случвало.Трябваше да дойда тук,че да се разболея.Лошото е,че живея с още 5 човека в стаята,а шефовете не прдприеха никакви карантинни мерки..Както и да е,но тази една седмица няма да я забравя никога!no

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 41 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти