Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: Отношенията между българи в чужбина

страница 5 от 5

<< < 2 3 4 5
Публикувано на 04-05-2010 12:09 | RE: Отношенията между българи в чужбина
nsergeev
Потребител

е вие не разбрахте ли , че тук са събрани все много можещи , неоправдани , прецакани от системата и т. н . защо почти никой от тия , които са доволни и са били в добра ферма , с добра заработка не пише в този форум !?

Публикувано на 04-05-2010 12:24 | RE: Отношенията между българи в чужбина
theend
Потребител

d15b2 писа:
Как пък само точни българи се събрахте в този форум. Все някой друг ви прецаква а вие сте светата вода........

И на мен ми е чудно.Не смятат ли хората от по предните постове не влизат ли е те в тая бройка

Публикувано на 04-05-2010 13:14 | RE: Отношенията между българи в чужбина
karina6677
Потребител

Fermerkata писа:
Karina6677 и мен това много ме е дразнило, най- вече как хората свикват, че им помагаш и идва един момент, в който приемат това като твое задължение, а не като услуга. И ако не го направиш ти си кривата. Тогава контра на всички и като им се наложи да се опрвят сами те оценяват... естествено тогава идват и коментарите, ама кво ти пука... ти и без тва си се справяш и сама cool

Много точно казано ,но човек се учи докато е жив .......clap
Публикувано на 04-05-2010 16:45 | RE: Отношенията между българи в чужбина
julio_j
Потребител
julio1441

Аз съм разочарован от отношението българин / българин ... ние сме много разпокъсана нация , няма нищо което да ни сплотява ! Чесно да си призная само историята ме крепи до някаква степен за това да нося с гордност националността си в чужбина ,където и да е !Но усещането когато си в България да кажеш ,че си българин е много ама много по различно когато си някъде другаде , тъй като Тук си заобиколен от еднин Неопределим свят където стават Невероятни НЕбивалици (Начален учител-Педофил....Шофьор блъска бебе в центъра на София.....Питбул ,почти обезобрази дете...... и още много много неща които вгорчават животът ми Тук!НЕ говоря за пари....,а за това Къде подяволите отиде човещинката!?Ето това липсва и на българите ,когато заминат на някаде на гурбет ,ето това чуство от което са обсебени в собствената си държава показват ,когато са в чужбина !Тази Алчност , тази злоба , тази завис ще ни погуби !!!! Наясно съм с Тежкия живот който живеем , но НЕКА ДА СЕ ПРОМЕНИМ , нека погледнем по-положително на нещата искам много млади хора да ходят по запада за да сравнят обективно начина на живот тук и там ... съжалявам ,че ходим там по друга причина , а не на екскурзиика , но все пак ОГЛЕДАЙТЕ СЕ и донесете по-частица от западния образец и в нашата мила родина !Защото колкото и да не ни се вярва ние сме бъдещето и ние трябва да го направим така както ТРЯБВА ,а не каквото стане !
Отношението между българите трябва да се промени от ТУК,за да можем да си помогнем утре ТАМ !
Има 3 основни групи българи по бригадите !
1-та са умни,с амбиции и желание да постигнат нещо в живота , да се запознаят с другия начин на жовот бит и култура , НО пък Бедни тъй като все още са объркани незнаещи на къде да поемат и са в процес на лутане из наща бирократична мила родина!
2-та група са хора тип ТАРИКАТИ с не толкова умствен капацитет,но пък бързо адаптиращи се към обстановката ,лепват се до някой с познания в областа на езиците,към други които пък са за 2-3 година!Те Харчат много изкарват малко,постоянно са недоволни от всичко което се случва в работата!Постоянно лавират в обстановката за тях всички са приятели / и врагове !Егоизма им е ненадминат в моменти.Готови са да ти оберат реда (ягоди,малини и т.н) стига да могат да изкарат повече от др-я!Изказвания от рода :Виж го тоя ,колко е набрал на него въобще не му проверяват касетките----показват злобата с която се е въоражил и е готов на секундата да откъсне главата на др.
3-та група са хора от малките градчета и селата ,хора със свити сърчица тъкмо излезли за 1ви път извън страната ни ,сблъскващи се с Големия свят , но това въобще не ги вълнува,те са амбицирани да работят да изкарват пари пари ПАРИ!Тежкия живот на село ги е превърнал в хора които искат да прогресират !Ще се стискат,ще се бият по дупето за да не ходят до тоалетна,ще си седят по караванките,но пък ще си купят нов ГСМ,нови дрежки и ще инвестират спечелените си парички в Образование,в закупуването на няколко декара земя,в плащането си на квартирата и най-вече в помощ на семейството си!
НИЩО ЛОШО НЕ ИСКАМ ДА КАЖА - просто правя кратък профил на хората които са на бригада ! МОЖЕ сами да си направите някой изводи и да кажете от кой тип хора сте били заобиколени по време на пребиваването си !

Човек е голям толкова,колкото са големи мечтите му !
Публикувано на 04-05-2010 17:06 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Antilopata
Потребител

Ти от кой тип хора си?laugh
Публикувано на 05-05-2010 12:39 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Elektra
Модератор

Аз пък мога да кажа, че в много от бригадирчетата открих приятели. Да са ми живи и здрави
Иначе лицемерието винаги ще го има...за жалост. Тарикатите-също

Публикувано на 05-05-2010 12:47 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

nsergeev писа:
е вие не разбрахте ли , че тук са събрани все много можещи , неоправдани , прецакани от системата и т. н . защо почти никой от тия , които са доволни и са били в добра ферма , с добра заработка не пише в този форум !?

Защо да няма? Мисля, че не са малко доволните хора. Факт е обаче, че повече се пишат негативите, но това е както за всичко останало. Хубавите неща се премълчават, а лошите се изтъкват.

А, колкото до типовете хора на бригадата - може да се каже, че си се справил добре. Само, че тези от третия тип може би се делят на 2-3 подгрупи. Писал, че искат да прогресират. Не съм много сигурен или просто дефиницията за прогрес не е изяснена в случая.

Най-много са от Тип 2. Прав си.

Публикувано на 11-05-2010 23:33 | RE: Отношенията между българи в чужбина
lik79
Потребител

и аз споделям п0зициите на фермерката и stylius. Прави са. различни хора-различни идеали
Редактирано от Fairy на 15-06-2011 11:11

страница 5 от 5

<< < 2 3 4 5

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 51 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти