Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби

страница 9 от 10

<< < 6 7 8 9 10 >
Публикувано на 17-04-2015 18:44 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
Tanqpb
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 17.04.15
Аз имам отговор.Пратиха ми документи за попълване.Върнах ги (попълнени) и сега чакам . Ако се случат нещата ще видим за какво става въпрос .
Ако има някой ,който е на изчакване като мен ,нека да пише.Публикувано на 22-04-2015 00:07 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
Tanqpb
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 3
Регистриран на: 17.04.15
Следващата седмица (27.04 - 30.04.2015 г. )трябва да пътувам за ферма
Drinkwater's Mushrooms. Има ли някой ,който ще заминава .Нека да ми пише. Все още не съм си купила билет .
Публикувано на 24-04-2015 03:27 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
Nelka
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 24.04.15
Здравейте,
В Drinkwater mushrooms аз и приятеля ми изкарахме точно един месец. Вайзерът Светльо от Сливен - неопитния, беше причината за нашето напускане. Доносник, на Питър кученцето. Двамата играят някви игрички и гонят хора постоянно, буквално си измислят причина да ви изгонят. Прилагат стрес и манипулация на хората, особено на по-новите берачи. Оня Филип пък само ходи като муха без глава и слуша заповедите на Питър. Тази ферма е пълен фарс. Моля, искам да кажа, на хората, които са писали против Ванката, че явно не са го преценили добре. Той е много добър в работата си и е супер учтив и за мен това е професионално. Не мога да кажа същото за оня Светльо, не стига, че е некъдърен, а и с лоши обноски, супер страхлив и комплексар. Оплаква се като жена на Питър (понеже усеща, че може да си изяде боя някъде). Ха ха ха.... Много е зле тоя.
А що се отнася до заплащането, изобщо не си струва. Аз имам малко стаж в тази ферма, но достатъчно, за да преценя дали си струва да стоиш или не. При наличието на толкова много ферми в Англия, на кого му е нужно да се зароби в тази помия?!! no На седмица по 210 - 220 паунда някъде средно се вадят, много рядко по 260 - 270 паунда. Колкото повече часове имаш, повече данъци плащаш. Отделно къщите им са далеч от града и трябва да се ходи с такси всяка седмица, което е 16 - 20 паунда. Отделно се плащат сметките в къщата за ток, вода и т.н. Сами си преценете дали си струва. Все пак като идвате в Англия изберете най-доброто, максимално да се възползвате от британската лира.
Късмет на всички!
Публикувано на 18-05-2015 16:05 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
TanqKasabova
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 18.05.15
Здравейте аз ще пътувам за фермата на 2.06.2015, ако има някой за същата дата моля да пише
Публикувано на 20-08-2015 00:39 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
Man98988
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 20.08.15
СПЕЦИАЛНО ЗА ХОРАТА КОИТО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ХОДЯТ В ТАЗИ ФЕРМА!!!!
Първо всичко написано за фермата е вярно.Но последно пейслиповете бяха не повече от ?177 на седмица.Питър си прави някакви негови игрички.Викат Ви от България само да вземат държавната субсидия която е от порядъка на ?800 и после ви гонят.Във фермата остават само старите мазохисти защото ближат на питър задника.И не само,че къщите са далече и си плащате тока и водата,такси за пазаруване и сега направиха и буса който Ви взима от тези къщи да се плаща по ?10 на седмица.И накрая като удариш чертата ти остават не повече от ?80 на седмица спестени.Не мога да си го обясни защо хората с език се натискат да седят в тая мизерна ферма.Сега ще правят нова схема на плащане по 17p на килограм и като я вкарат тази схема и толкова няма да вземат бедните душици.Шефовете са най-големите смешници в цяла Англия,няма други като тях.Преди да махнат картичките които влизахме за да работим ни режеха от часовете всяка седмица по 2 или 4.(Ако си имал 40 часа за седмицата,на пейслипа ти пише 38 или 36 часа).Това беше задължително за всички без Вайзерите.След като ги махнаха тея картички и остана само машината,почнаха да режат по цели дни.На тая машина си набираш номера и си слагаш ръката и ако не те хване гориш с цял ден.Имам и лист който ни дадоха и пише,че фирмата не носи вина.Наистина във фермита стана страшно,защото хората си мълчат и кавото да им одрежат пак си седят.
Публикувано на 15-09-2015 17:08 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
jowe1984
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 17.01.13
Мислех си и аз да ви обясня как стоят работите в тази ферма , но постовете по горе са повече от изчерпателни
Тази ферма не струва , НЕ СЕ НАБУТВАЙТЕ ХОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано на 18-11-2015 14:19 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
zatvorni4kata
Потребител
Аватар на потребителя
https://facebook.com/Силвия Иванова

Мнения: 8
Регистриран на: 17.05.11
Бягаите от тази ферма ,Тя е За мазохисти само wink Хората вече и два Месеца не изкарват ...
Публикувано на 05-02-2016 04:52 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
Pacelinka
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 21.04.13
Да се включа и аз в темата...Бях 2 седмици там и ми бяха много. На първия, когато влязох в "столовата" почнах да се смея и да се питам защо всички изглеждат толкова отчаяни, ядосани и груби. На третия ден вече бях разбрала и почнах да си търся друга работа. По-старите работници са със страхотно самочувствие, защото виж ти много бързо берат гъби и до там. Никога не ми се е случвало да виждам хора как се блъскат и обиждат, за да се докопат до по-големи гъби - е видях и не е приятно. Фермата е същинско доказателство за нарушената ценностна система на българина. Вместо да има взаимопомощ и приятелство зад граница намерих само злоба и завист. Говоря така, защото 90% от фермата са българи...отделно заплащането е ниско, а за уважение мениджър-работник да не говорим - не съществува. Третират хората като утрепки буквално - все едно си никой там. Няма смисъл да си губите времето хора, не ходете там!
Публикувано на 11-02-2016 01:50 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
toniriazor
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 5
Регистриран на: 15.03.12
Здравейте,
Пиша ви от 2 седмичен опит в тази ферма.
Искам да кажа, че мнението ми е абсолютно обективно и не преувеличавам за нищо.
Не искам и да стресирам новите хора, който отиват там да работят, но това е самата истина.
Първо се съгласявам със всички мнения по-горе, че фермата не струва, гърча е много, хората са странни и обсебени да наберат повече гъби, за да може накрая на месеца като изкарат листа за най-добър гъбар да са сред първите или да не са с най-нисък аверъдж(average) и разбира се, не на последно място заплащането не струва за труда, стресът и усилията, който ще хвърлите.
Първи ден: Влизане в столовата. Много хора, всички изморени и отчаяни. Всеки яде здравата още от сутринта, защото не се знае кога ще приключи този работен ден и кога ще бъде почивката, аз го правих същото, защото казвам ви брането на гъби с часове си е изморително. Почти няма разговор, всеки се е втренчил и чака да се нареди на опашка като в затвор, само че вместо топла манджа взимаш "бъки"(както хората му казват там, произлизащо от английската дума bucket-кофа, но това повечето хора не го знаят, защото почти никой не говори английски) и нож. След това следваш тълпата като новобранец и се надяваш да не е толкова зле колкото изглежда. Влизаш в оранжерията или както там му казват "шедъ" и се чудиш какво става. Хвърчат кофи, всеки бърза нарежда щайги и се бута по редовете като мишка и започва да бере гъби. Ти като новобранец правиш същото и се съобразяваш с опитните берачи, който са прекарали там по 7-8 години и през повечето случай са на "скеле" или както там му казват "тролей" и си берат гъбите и те местят през цялото време. Казваш си утре ще е по-добре и продължаваш да береш. Няма да споменавам детайлите, когато ни обясняваха как да берем гъби все едно ще събираме злато. В края на първи ден си изморен и ако не си от късметлиите да хванеш мини-автобуса навреме( за който плащаш всяка седмица по 10 паунда ), чакаш понякога 30-40мин., понякога дори повече от час, ама чакаш иначе няма как да се прибереш.
Втори ден: Същото.
Треди ден: Вече си брал 2 дена. Уж имаш тренировъчен период 6 седмици или нещо от сорта през който трябва да работиш над скоростта си и техниката си за да може да си стигаш нормата евентуално след тренировъчният период. Да ама не. Идва гадното нещо наречено човешко същество и ти казва, че може и още като цяло не е зле ама трябва по-бързо и по принцип новите берачи за седмица достигат аверъдж XX число.
Четвърди ден: Същото
Пети ден: Същото
И така нататък като цяло това е живота в тази ферма. Натискат те да береш все повече и повече. Ти като съвестен работник береш и те на следващият ден ти казват, че трябва да береш още повече и така нататък. Стрес, физически труд, ядове, неприятна атмосфера, работни условия и също така малко пари.
Искам също така да кажа, че квартирите са далече както е споменатo и се плаща ток и вода. Единственото, което не плащате е данък за къщата известен в Англия като (council tax). Отделно ако не сте в градът- Ланкъстър това означава, че ще плащате пари за такси около 20 паунда на седмица. Ентусиасти на колело, знам че си го мислите, но повярвайте ми след като береш по цял ден гъби не ти е до въртене и аз си го мислих.
НЯМА ГРАФИК! Всеки ден след като се прибереш трябва да си влезнеш в фейсбука и да видиш дали утре си на работа или почиваш това е всеки божи ден. Не можеш да планираш нищо, не може да излезеш, защото не знаеш дали ще береш гъби до 17:00 или ще си "късметлия" и ще береш до 22:00, а и ако си в къщите, който не са в градът къде ще идеш? Може да берете и до 01:00, 02:00 зависи фермата колко поръчки има.
Знам, че като прочетохте, че може да се работи до 22:00 или до 02:00 си помислихте: ехаа супер оувъртайм ще има пари. И аз си го мислих ама след първите 3-4 дни се молех да няма такива дълги дни. Плюс ако ще се прави овъртайм, ще дават всичките часове на опитните гъбари, който берат по 10 гъби в секунда, така че новобранци не се надявайте.
За вайзърите имам мнение само за този Светльо - женчо е и много се прави на важен ама да не ви пука.
Хора от опит ви казвам парите не си струват за нещата и нечовешкото отношение, което ще изпитате там. Най-лошото е, че всеки мисли за собственият си задник и никой никому не помага. Майната му на другото, но да чуеш как хора се карат за гъби и за редове и какво ли още не те кара да се запиташ: искам ли и аз да се превърна в един от тях?
Ако отговора е да оставаш, ако отговора е не продължаваш напред. За тези, които са смели и искат да си намерят работа, която е по-добре заплатена имаш работно време и прочие идете го градовете Ланкъстър или Морекамб и се регистрирайте в агенциите за работа. Има много агенции, който ще ви намерят работа не си мислите, че ви трябва кой знае колко добър английски. Регистрирайте се и ще ви звъннат. Не забравяйте всичко ще е по-добре от фермата. Ако сте още в фермата и работите, когато ви звъннат от агенцията кажете на фермата, че се махате. Имате право на 10 дни да останете в къщите осигурени от фермата след като сте напуснали, което е достатъчно да си намерите друга квартира и да се пренесете и така леко по леко нещата ще се наредят. Не се предавайте и не си мислете, че фермата е единственият ви вариант, точно това видях там много хора пленени от собственият си страх да се махнат от тази ферма само, защото си мислят, че не може да си намерят нищо по-добро.
Успех на всички!
Редактирано от toniriazor на 11-02-2016 02:04
Публикувано на 11-02-2016 11:23 | RE: Drinkwater's Mushrooms - ферма за гъби
mikvo
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 104
Регистриран на: 27.01.11
звучи гадно ама кажете в материално отношение всеки да си направи сметката
колко часа средно месечно се работи и колко пари се изкарват

страница 9 от 10

<< < 6 7 8 9 10 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23857 | Форумни мнения 29816 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 122 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Balabanov777
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308 sitalk2004 emma76

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти