Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: ADRIAN SCRIPPS LTD
Публикувано на 15-06-2010 22:16 | ADRIAN SCRIPPS LTD
purlenka
Потребител
Аватар на потребителя
purlenka

Мнения: 2
Регистриран на: 02.04.09
Има ли заминаващи за тази ферма? Не съм чувала за нея. Ако някой има малко инфо за нея да сподели.Публикувано на 10-10-2011 19:21 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
tuizzl
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 15
Регистриран на: 10.04.09
Вие като се върнете ще разкажете каква е фермата и дали си струва.
Публикувано на 19-07-2012 18:11 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
isi
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 6
Регистриран на: 17.12.11
има ли отзиви за нея споделете мнения и впечатление
Публикувано на 27-07-2012 12:03 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
isi
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 6
Регистриран на: 17.12.11
защо никой не споделя нищо за тази ферма ....не знам да се притеснявам ли да се радвам ли
Публикувано на 16-07-2014 02:43 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
26052014
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 4
Регистриран на: 14.05.14
Получих разпределение в Adrian Scripps Ltd . Само, че не знам все още в коя от фермите им. В сайта им видях, че са пет - http://adrianscripps.co.uk/ . Някой има ли повече информация за фермите, условията, работата и заплащането ? Датата ми е 21.08.2014 г. . До колкото знам 17 човека ще пътуваме от България. Предполагам договора ми ще е за 3 месеца (това мисля, че периода за бране на ябълките). Споделете всичко което знаете. Доста е оскъдна информацията като цяло във форума.

Отделно да споделя кандидатствах чрез IC* (третата буква нарочно не я написах защото знам, че не искат да бъдат коментирани тук), но се досещате коя е фирмата. На интервюто одобряваха хора на случаен принцип (по симпатии). Най-вече взимаха хора с добър английски език и такива, които имат книжка за трактор. Таксите са им £30 застраховка и 234 лева (документален пакет (APP) и логистичен пакет (LSP)). Трябва да се заплатят до 5 работни дни в Банка Пиреос след като получите e-mail.

Относно самолетния билет. Ако искате да пътувате с тях цената му е 350 лева и трябва да се заплати в Райфайзен Банк след като получите e-mail. Ако откажете да пътувате с тях (както аз) имайте в предвид, че ще получите e-mail (до 10 дни след отказа) в, който ще искат копие от самолетния Ви билет до 5 дни. Един вид Ви притискат да си закупите билет до 5 дни, а не когато Вие решите.

До Ivo (модератор): Има две отворените теми за Adrian Scripps Ltd тази и http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=2052 . Премести мненията от другата тема тук или я изтрий в нея няма никаква съществена информация. Поздрави wink.
Публикувано на 19-02-2015 20:59 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
casablanca
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 6
Регистриран на: 10.04.14
Здравейте, търся всякаква информация за фермата- работа, заплащане, условия.
Публикувано на 22-04-2016 13:20 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
vesko5000
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 13
Регистриран на: 14.10.15
Отзиви за тази ферма .
Публикувано на 19-07-2016 11:10 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
26052014
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 4
Регистриран на: 14.05.14
Adrian Scripps Ltd има пет ферми на различни места. Фермите са Moat Farm, Hononton Farm, Sherenden Farm, Parsonage Farm, Wenderton Farm. Аз съм бил в Parsonage Farm. Фермата не е много голяма в пиковият сезон работят 70-80 човека. Последният сезон когато бях (2015 г.) фермата разполагаше с 14 каравани плюс така нареченият кухненски блок и една малка къща на два етажа. Караваните не са нови, но са в що-годе добро състояние, но не разполагат със собствени бани и тоалетни. Използват се общи в близост до самият камп. В каравана се живее по 4 или 6 човека зависи. В каравана, кухненският блок и къщата може да живеят българи с румънци (не е изключено), но настаняват българи с българи. Кухненският блок се състои от голяма кухня, всекидневна и спално помещение със шест легла на два етажа (вишки). Там настаняват само мъже защото караваните обикновено са пълни с двойки (семейства). Кухненският блок също има общи бани и тоалетни. На първият етаж в къщата е кухнята. Двата етажа са свързани със вътрешни стълби, а на вторият етаж има две стаи. В едната стая живеят трактористите, а в другата настаняват само жени на три легла на два етажа. Фермата разполага с две перални, а жетоните за тях струват по 1 паунд. Ток и вода не се плащат. Отоплението на караваните, кухненският блок и къщата е с духалки. За почистването на баните и тоалетните има график (за всички).

Фермата е в село Cobham, но не Cobham, Surrey да не се объркате. Точният адрес е Parsonage Farm, The Street, Cobham, Gravesend DA12 3DG. Буквално излизайки от фермата сте на главната улица на селото (The Street) в близост има селски магазин, пъбове (малки) и малък селски стадион. Близо до фермата са три града Gravesend, Chatham и Rochester. До последните два изброени се стига с влак за 10 минути, а спирката (Sole Street railway station) за влака е на 15-20 мин. пеша от фермата. Фермата организира безплатен транспорт за пазар всеки четвъртък и петък. Пазарува се в Morrison в Gravesend. При пристигането Ви във фермата ще Ви закарат на пазар, но си носете храна защото може да не е точно същият ден, а следващият. В Chatham има много българи в градът има български магазин.

Мениджърът на фермата е румънец на име Раду. Фермата има два супервайзера. Единият е поляк на име Мариуш, но всички му казват Мариус laugh, a другия е жена (румънка) на име Александра (тя през сезон 2014 работи като quality control (QC)). Контрол на качеството (QC) са две румънки Александра и Симона, а понякога и една възрастна англичанка, но и забравих името. Трактористите също са румънци, но има и един поляк на име Рафал. Всички се държат добре с работниците. По мое скромно мнение няма дискриминация (голяма и видна) между българи, румънци и поляци. Държанието им е добро с всички.

Относно работа... Носете ботуши, дъждобран и наколенки от България, за да не купувате от там. Берат се няколко сорта ябълки. Работи се на piece work (на заработка). Дърветата с ябълките не са много високи, но все пак се налага използването на стълба (сгъваема алуминиева). Ябълките се берат в baskets (кошници/кошове), а след това се изсипват (внимателно) в дървен бин. Има два вида бинове малък и голям (различни сортове се берат в различни бинове). Цената на бина се определя от сорта на ябълката. Бере се само първо качество. Всички малки и развалени ябълки се изхвърлят на земята. На basket-а имате завързан ring size (представлява пластмасов изрязан кръг) с него мерите размера на ябълката ако не сте сигурни в големината й. За всеки сорт има различен ring size. Разбира се не мерите всяка една ябълка wink трябва бързо да свикнете с размера (на око). Берете с две ръце супервайзерът (Мариуш) ще Ви покаже. Възприемайте всички показано във ваша полза е. Колкото по-бързо берете съответно повече бинове (повече пари). Биновете се проверява от QC ако имате голям процент bruise (натъртване) на ябълки Ви спират от работа (за деня или следващият), но първо предупреждават да внимавате. Всеки изгубен ден е загуба на пари. Сезонът за бране е не повече от 40-45 дни (зависи от бързината на берачите и времето дали е дъждовно). Когато вали много не се работи защото по-лесно се натъртват ябълките, но ако вали леко или ръми се работи. Важно също е да късате ябълките с дръжки (поне повечето laugh), за да нямате проблеми (за това също спират от работа). Всеки берач има номер и баркод. Във всеки ваш набран бин поставяте лист с дата за съответният ден и баркод (за Вас остава копие). По маркираният баркод знаят всеки берач колко бина има за съответният ден и плащат бройката бинове. Пазете копията, за всеки случай. Заплати се взимат с една седмица назад всеки четвъртък взимате за предишната работна седмица. Работи се шест дни в седмицата. Сутрин 07:30 се събирате на плаца за кратък разбор след това отивате към полетата. Всички полета са близо до фермата ходи се пеша не се пътува. Работи се от 08:00 до 17:30 с три почивки. Две почивки по 15 мин. и обедна 30 минути (Вие си решавате дали да ги ползвате). Цените на биновете варират от 10 до 17 паунда за бин, но това зависи от сорта ябълки. Всеки сорт е с различна цена. Обявяват цената предварително, за да си направите сметка. Сортовете са bramley, gala, red prince, braeburn, kanzi .
Публикувано на 19-07-2016 14:52 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
26052014
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 4
Регистриран на: 14.05.14
Това са baskets (кошовете) или както им казват българите „баки“. В тях се берат ябълките.


На тези снимки може да видите какво представлява така нареченият ring size.
Това са биновете. Бинът на първата снимка е малък, а на втората снимка биновете са от големите.Това е ред от поле (не е най-добрият и хубав ред определено). Бере се от ляво и дясно на реда, но само от едната страна на дръвчето. Тоест от вътрешната страна от към Вас. От другата страна на реда бере друг човек. Върховете се берат само от лявата страна. Върховете на дръвчетата от ваше дясно ги бере друг човек. Тук който е по-бърз берач може да Ви краде ябълките (големите), но супервайзерът следи за това. Все пак ако някой Ви краде системно и нагло спокойно кажете на супервайзерът в случая (Мариуш). В Parsonage Farm почти всички полета са разделени и обозначени с телове.

Надявам се да съм Ви бил полезен. Късмет и успех на всички wink.
Публикувано на 19-07-2016 21:27 | RE: ADRIAN SCRIPPS LTD
Djesika
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 03.02.16
Някой да даде инфо за ферма за ябълки линк,емейл искаме да отидем.
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23847 | Форумни мнения 29808 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 56 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KatrinPaneva
Бригадири в момента или преди малко във форума:
miro75 fytbolistkata14 manekena_1 KatrinPaneva Barakliyski1 mitko55 Mirrko11 Djako tsvetomir901201 dragence Ivo borko75 WorkTravelEasy plamen365 micho10 mimex ibrahim kyurdov lyusil mihailova80 sisoko81 Elena8010 svetkavicata92 papazov_ivailo beberoni1 ag_s

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2022 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти