Форум >
Публикувано на 08-07-2010 20:22 | Домати...
Здравейте колеги, нов съм във форума и за първи път ще ходя на бригада август месец да берем домати.Та да ви попитам какви са ви мненията за доматките някой ако е ходил преди моля да сподели...съвети и препоръки също примем че съм новобранка
Редактирано от ge2tarikata на 09-07-2010 16:27
Публикувано на 08-07-2010 21:57 | RE: Домати...
къде? коя оранжерия не си писал/а?..
по принцип мисля че много зависи къде ще попаднеш голяма ли е оранжерията или малка националността на ваизори и т.н ..аз във момента съм на домати в "Cornerways"от 4 месеца, но ще мога да пиша за впечатления едва като приключа септември, защото тука нещата постоянно се променят и за в момента съм недоволна ..
по принцип мисля че много зависи къде ще попаднеш голяма ли е оранжерията или малка националността на ваизори и т.н ..аз във момента съм на домати в "Cornerways"от 4 месеца, но ще мога да пиша за впечатления едва като приключа септември, защото тука нещата постоянно се променят и за в момента съм недоволна ..
carpe di m..
Публикувано на 08-07-2010 23:49 | RE: Домати...
LEONARD IRONSIDE ми е фермата видях хубажи мнения специално за нея даже в момента поддържам връзка с едно момиче което е там с неиния приятел също сме си писали, но все пак питам като цяло за доматите
Публикувано на 09-07-2010 01:33 | RE: Домати...
щом си знаеш..но на домати много е важно на каква работа си поставен :има cropwork-хора които се занимават единствено със самите плантове ;има пикари и има на пакхаус..и обикновено нас от BG и RU ни поставят на cropwork която не е най най желаната работа по 50 градусовите гласхаусове ..все пак всеки сам си преценява възможностите..специално за моята оранжерия:ние които сме тука сега сме недоволни от системата на заплащане много е остаряла работата е с много голям риск за здравето ти спрямо което общо взето не си заслужава -работата се променя с всеки изминал месец плантовете стават по трудни за поддържане отделно тази година един от мениджърите реши да експериментира с някои сортове и умножи броя на плантовете по редовете (а, на нас ни се плаща на ред )парите са си същите но работата е умножена и те такива..поради което много хора си тръгнаха оттук някои бяха изгонени от същия мениджър някои по свое осмотрение просто напуснаха -защото не бяха чути-точно в момента обаче положението с кропворкарите ескалира където и аз имам пръст !! ще пиша какви са били дисижъните на експериментатора- до какво са довели ..ще пиша като цяло и ще обясня за системата на работа хах и за акомодейшъните специално за тази оранжерия като приключа тука, ще пусна и снимки като се прибера жива "..ЗДРАВА" надявам се ..успех и на всички
carpe di m..
Публикувано на 09-07-2010 16:23 | RE: Домати...
ама не можах да разбера ти във същата ферма ли си била или в друга за домати и защо е голям рискът за здравето .. тия 50 градуса по цял ден в оранжерията нещо ми се струва че ще приритам там
Публикувано на 27-12-2010 20:02 | RE: Домати...
Напишете нещо повече за тази ферма ако знаете ние сме разпределени за там през Март.Благодаря!http://brigadiri.com/images/smiley/214.gif
Публикувано на 11-02-2011 11:15 | RE: Домати...
Здравейте колеги прочетох по горните постове и ние сме разпределени за LEONARD IRONSIDE.
Искам да попитам в какво се изразява подържането на плантовете с домати в смисел какво точно се прави - торене, поливъне, колтучене каква точно правят тези cropwork-хора
Благодаря ако има някой разпределен в LEONARD IRONSIDE да пише
Искам да попитам в какво се изразява подържането на плантовете с домати в смисел какво точно се прави - торене, поливъне, колтучене каква точно правят тези cropwork-хора
Благодаря ако има някой разпределен в LEONARD IRONSIDE да пише
Редактирано от alex90462 на 11-02-2011 11:20
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители