Форум >
Публикувано на 30-01-2009 18:46 | Cobrey Farm
Здравей Те интересувам се от тази ферма ако някой има няква информация за нея да пише как е работата там условията,заплащането
Редактирано от Ivo на 20-02-2011 14:04
Публикувано на 06-02-2009 17:09 | RE: Cobray Farm
Чакай ни на 6 Април За втори път ще ни е,но до сега не сме брали аспержи,бяхме на ягоди.Нямам си и представа как става брането на аспержи май е с ножове :? Предполагам ,че в началото няма да е много лесно,все пак трябва да си сгънат на 5 докато ги береш С ягодите ми се струва по-лесно ,защото редовете са издигнати на около 40 см от земята.Аз се надявам условията в караваните да са добри.Защото в фермата ,в която бяхме ни настаниха в контейнери,беше ужасно С коя фирма заминаваш?Колко време ще си в Cobrey farm?
Публикувано на 06-02-2009 17:27 | RE: Cobray Farm
Разбира се ще ви чакам с удоволствие и аз съм за 2 година първата бях на ягоди Аз чух че е доста по лесно от ягодите но всеки различно възприема нещата и аз се надявам да са добри караваните в първата ферма бяха доста добри дано и тази година извада късмет както и вие Аз заминавам с Конкордия и съм 3 месеца в тази ферма после имам трансфер в Шотландия
Публикувано на 17-02-2009 20:11 | RE: Cobray Farm
Имам приятелка, която миналата година беше в Cobray farm.Доволна е - пражили са over-time постоянно.Усложията на живот са били добри.Тя също е била там за определен период от време и след това е имала трансфер в Scotland - договора и е бил такъв.В Шотландия не е била доволна от заплащането, получавала е много по-малко отколкото в предната ферма. Но вие може да сте в друга ферма след трансфера.Това е което мога да ви кажа
Публикувано на 23-02-2009 22:57 | RE: Cobray Farm
здравейте. аз миналата година бях в Кобри фарм. Фермата наистина е много хубава. Всъщност Кобри са 2 ферми, едната (голямата) се намира до Херефорд или по-точно едно малко градче Росс-он-уей, а другата (малкото Кобри) е до Норич. Вие в кое по-точно ще бъдете? аз тази година също ще ходя.
Работата е доста тежка,но добре заплатена. Условията в караваните са добри, всмисъл не е кой знае какво,но не е и няква мизерия.
Сезона на аспарагуса започва април месец към средата, преди това може да има работа,но по-слаба. Като започне разгара на сезона дупе да ви е яко...:Д
А колкото до Barnsmuir farm не ти препоръчвам много да отиваш там. Брокулите започват през октомври месец, през времето което ще си ти са ягоди. условията на живот са много зле. аз бях миналата година там, но стояхме 2 седмици без работа и се прибрах в БГ.
надявам се да съм ви полезен. ще се видим в Кобри
Работата е доста тежка,но добре заплатена. Условията в караваните са добри, всмисъл не е кой знае какво,но не е и няква мизерия.
Сезона на аспарагуса започва април месец към средата, преди това може да има работа,но по-слаба. Като започне разгара на сезона дупе да ви е яко...:Д
А колкото до Barnsmuir farm не ти препоръчвам много да отиваш там. Брокулите започват през октомври месец, през времето което ще си ти са ягоди. условията на живот са много зле. аз бях миналата година там, но стояхме 2 седмици без работа и се прибрах в БГ.
надявам се да съм ви полезен. ще се видим в Кобри
Публикувано на 25-02-2009 10:33 | RE: Cobray Farm
Благодарим ти мн за инфото. Всичко, което сме чували за Кобри фарм звучи обнадеждаващо . Имаме няколко въпроса като начинаещи- плащането по сметка в карти ли сатава? Седмично ли се внасят парите? Близо ли е града , в които ходихте на пазар и кога пазарувахте храна? А за Barnsmuir ... :? Ние вече приехме офертата и ни остава да се надяваме, че всичко ще е наред. Как пътувахте от едната до другата ферма. Кой уреди трансфера? Защо нямаше ребота в Barnsmuir farm - защото бяхте много хора или защото се отглеждат малко хектари ягоди? Конкордия не успя ли да ти уреди трансфер в друга ферма след като не си бил доволен от тази или вече си бяхте изкарали това за което бяхте тръгнали. И последно като въпрос кам всички, които вече са ходили в Англия- След като вече лирата стана почти 2 лв. заслужава ли си приключението наречено студентска бригада в Англия? Благодарим предварително за отговора .
Публикувано на 25-02-2009 10:38 | RE: Cobray Farm
Иначе сме в голямата ферма Кобри до Росс-он-уей.
Публикувано на 25-02-2009 15:56 | RE: Cobray Farm
Плащането става по банкови сметки. Още като отидете ще ви направят банкова сметка към Barcklays, а ако си имате сметка може да не си правите нова, а да дадете номера на старата.Парите се превеждат всяка седмица. Градчето е на един час пеша от кампа. Иначе шопинга е всеки ден без неделята, като запояне примерно в 6 вечерта и свършва в 9 вечерта. Има постоянно бусове за отиване и връщане. Понеже хората са много (около 600 човека) в караваните е малко пренаселено, всмисъл че в каравана за 5 човека живеят 7. Ама се свиква де, не е чак толкова зле. Поне слагат българи с българи, и поляци с поляци. Доката в Barnsmuir могат да се сложат при някви чужденци (там нямат никаква организация). в Barnsmuir като отидохме се очакваше всеки момент да започне пика на късните ягоди, ама така и не дойде. То всъщност ни казаха, че отиваме на брокули, но като пристигнахме се оказа, че брокулите са чак октомври месец и щели сме да сме на ягоди. В крайна сметка нямаше никаква работа,а постоянно ни лужеха че всеки момент идва пика. Стояхме две седмици без работа и решихме да се приберем в БГ, защото трябваше да се прибираме за изпити. Иначе за трансфер трябва да се обадиш в английската конкордия и се чака един месец докато ти намерят. По принцип може да стане и по-бързо де.
Публикувано на 26-02-2009 12:40 | RE: Cobray Farm
И ние сме страшно благодарни за инфото за cobrey .Това с транспорта всеки ден от 6 до 9 е супер.Защото на повечето места е веднъж седмично.Май единственото нещо което ми се стори гадно е това че се настаняват по 7 човека в каравана.
Публикувано на 27-02-2009 13:36 | RE: Cobray Farm
Slow_down a kak Internet-a? i s obshti bani i toaletni li e ?
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители