Форум >
Публикувано на 04-02-2011 19:40 | J E Piccaver & Co или JEPCO???
Здравейте , търсих информация за тази ферма тук и срещтнах както много добри така и много лоши отзиви , мисля че има разлика между тези който са били преди и който ходят наскоро . На мен лично ми предстой да ходя това лятото юни 2011 от конкордия ми казаха че ще бера и пакетирам лук нищо по конкретно , ако има някои който е бил миналата година с по прясна информация да ми каже как стоят нещата , за условията на живот разбрах че са нормални , интересуваме по точно самия процес на работа ,почивка и заплащане ? Благодаря ви за отговорите ! ПС; зная че има такава подобна тема но както казах искам ново инфо
J E Piccaver & Co
Norfolk House Farm
Gedney Marsh
Spalding
Lincolnshire PE12 9PB
Ivo: За да няма някакви други излишни повторения е хубаво все пак да се погледне и старата тема за Jepco:
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=19&thread_id=1
J E Piccaver & Co
Norfolk House Farm
Gedney Marsh
Spalding
Lincolnshire PE12 9PB
Ivo: За да няма някакви други излишни повторения е хубаво все пак да се погледне и старата тема за Jepco:
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=19&thread_id=1
Редактирано от Ivo на 11-12-2011 13:32
Публикувано на 04-02-2011 19:48 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
Ок, старата тема отива в архива.
Като се замисля това беше първата тема, която пуснах във форума.
Носталгия ме обзе.
Лук викаш.
Значи ще бъдеш или на полето - да береш лук.
Или в пакхауса - пакетирането му.
Брането на лук беше сладка работа (през 3те години, които бях там).
Обаче последната година почнаха едни нови начини на бране, резултат на което е повече хамалогия за берачите и по-малко пари.
Как е било миналата година - вече не знам.
Мога да кажа, че до 2009 съм адски доволен от всичко във фермата ...и като условия за живот...и работа и заплащане.
п.п. За снимки - пиши в търсачката jepco и му дай да търси само снимки. Има бая... И разгледай профилите на потребителите, които са качвали снимки.
Като се замисля това беше първата тема, която пуснах във форума.
Носталгия ме обзе.
Лук викаш.
Значи ще бъдеш или на полето - да береш лук.
Или в пакхауса - пакетирането му.
Брането на лук беше сладка работа (през 3те години, които бях там).
Обаче последната година почнаха едни нови начини на бране, резултат на което е повече хамалогия за берачите и по-малко пари.
Как е било миналата година - вече не знам.
Мога да кажа, че до 2009 съм адски доволен от всичко във фермата ...и като условия за живот...и работа и заплащане.
п.п. За снимки - пиши в търсачката jepco и му дай да търси само снимки. Има бая... И разгледай профилите на потребителите, които са качвали снимки.
Редактирано от Ivo на 04-02-2011 20:06
Публикувано на 05-02-2011 12:09 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
Благодаря ти Иво за отговора , както разбирам и от другите ти коментари и изказвания за тази ферма наистина ти е на сърце , но все пак ми се иска да се включи някой който е бил там 2010 г ,относно снимките от JEPCO разгледах доста ... абе много кал много нещо хах
Публикувано на 11-02-2011 21:06 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
Ние с приятелката ми ще ходим в тази ферма април месец,като цяло разбрах че фермата е добра и има много положителни отзиви.Но не ми стана ясно през април месец започва брането или засаждането на реколтата?
Публикувано на 11-02-2011 22:16 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
през Април месец се прави всичко
Публикувано на 14-02-2011 17:22 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
hora daite malko info tezi koito sa bili v JEPKO 2010 kak e polojenieto ima6e li rabota i izkarvaha li se hybavi pari?
Ivo: пиши на кирилица!
Ivo: пиши на кирилица!
Редактирано от Ivo на 14-02-2011 17:28
Публикувано на 20-03-2011 22:44 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
Здравейте, аз съм от тези, които са бяха в Джепко и през 2010 година. Да, работа си имаше, може да се каже, че си бе нормално. Що се отнася до 2009 година промяна по отношение на харвеста нямаше - работата си бе долу-горе същата. Но лука не бе най-добрия, който един работник иска да бере, за да изкарва хубави пари, дори на Съфолк(втория камп, с който разполага фермата) бе трагичен и много бързо приключи брането и някои от лукаджиите бяха преквалифицирани в харвестари, а други си тръгнаха. През 2010 година фермата бе пренаселена от литовци, за тази година чувам, че щели да бъдат значително по-малко, но това май го знае само главния мениджър на харвеста - казва се Мантас. Колкото до парите - всеки си има различни разбирания за това колко трябва да получава за работата си в една ферма, но мога да кажа, че в сравнение с получаваните от масовото население пари за една седмица, тия си бяха доста добри. Иво аз зная как ще реагираш, когато ти кажа, че постоянния payslip през миналата година се движеше около 220-250 паунда, но такива бяха реалностите или поне през втория сезон, но доколкото слушам и през първия положението не е било по-цветущо. Тези, които ще ходят тепърва там мога да ги посъветвам, че ако ще ходите за втория сезон е хубаво да си вземете много, ама наистина много топли дрехи, защото в края на октомври времето не е никак благосклонно. А що се отнася до това какво се прави през април - тогава, както казва и Иво, се прави всичко - лука би трябвало да е вече поникнал и да се бере, а в края на месеца и началото на май постепенно започва харвеста. На тия, които са избрали офертата за Джепко през тази година желая много късмет и хубави моменти от престоя там.
Публикувано на 21-03-2011 11:38 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
След тия удръжки 250 паунда са си много добре Марго..
Публикувано на 21-03-2011 15:30 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
Да, да и аз това казвам, но нали знаеш, че всеки си има свои разбирания. Аз казвам, че на фона на общата мизерия в заплащането в БГ, тези пари си бяха направо богатство. Но пак имаше хора, които дойдоха от ферма за моркови и работата има се видя много, защото там за същите пари лежели по цял ден, защото са плевили моркови, а това май се прави легнал върху някаква платформа. Но пък имаше хора, които дойдоха от ферма за ягоди и тия пари им се сториха дори много добри, така че винаги има доволни и недоволни. Дори на един колега като му видели последния payslip, в офиса в София, когато си подавал документите за данъци, му казали, че е щастливец, защото в други ферми за такива пари не можело и да се мечтае. Така че, който е приел покана за Джепко само трябва да стисне зъби да се справи с първоначалната мускулна треска, ако е на харвест, и "удоволствието" да става в 5 и да го вали цял ден, но поне ще е сравнително доволен, дори повече вероятно, спрямо сегашната ситуация в БГ.
Публикувано на 21-03-2011 17:37 | RE: J E Piccaver & Co или JEPCO???
margoredfan писа:
Да, да и аз това казвам, но нали знаеш, че всеки си има свои разбирания. Аз казвам, че на фона на общата мизерия в заплащането в БГ, тези пари си бяха направо богатство. Но пак имаше хора, които дойдоха от ферма за моркови и работата има се видя много, защото там за същите пари лежели по цял ден, защото са плевили моркови, а това май се прави легнал върху някаква платформа. Но пък имаше хора, които дойдоха от ферма за ягоди и тия пари им се сториха дори много добри, така че винаги има доволни и недоволни. Дори на един колега като му видели последния payslip, в офиса в София, когато си подавал документите за данъци, му казали, че е щастливец, защото в други ферми за такива пари не можело и да се мечтае. Така че, който е приел покана за Джепко само трябва да стисне зъби да се справи с първоначалната мускулна треска, ако е на харвест, и "удоволствието" да става в 5 и да го вали цял ден, но поне ще е сравнително доволен, дори повече вероятно, спрямо сегашната ситуация в БГ.
макар за първи път без опит в други ферми, мисля че парите бяха много добри. Като се прибрах и показах пей слипа на приятели, казаха че те не взимали и на половината, в техните ферми.. Но гърча на ХАРВЕСТ беше най суровият ми сървайвър... Да, да и аз това казвам, но нали знаеш, че всеки си има свои разбирания. Аз казвам, че на фона на общата мизерия в заплащането в БГ, тези пари си бяха направо богатство. Но пак имаше хора, които дойдоха от ферма за моркови и работата има се видя много, защото там за същите пари лежели по цял ден, защото са плевили моркови, а това май се прави легнал върху някаква платформа. Но пък имаше хора, които дойдоха от ферма за ягоди и тия пари им се сториха дори много добри, така че винаги има доволни и недоволни. Дори на един колега като му видели последния payslip, в офиса в София, когато си подавал документите за данъци, му казали, че е щастливец, защото в други ферми за такива пари не можело и да се мечтае. Така че, който е приел покана за Джепко само трябва да стисне зъби да се справи с първоначалната мускулна треска, ако е на харвест, и "удоволствието" да става в 5 и да го вали цял ден, но поне ще е сравнително доволен, дори повече вероятно, спрямо сегашната ситуация в БГ.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители