Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: oakington tomato farm & vicarage nurseries ltd
Публикувано на 26-11-2011 17:27 | oakington tomato farm & vicarage nurseries ltd
delyan
Потребител

Здрасти на всички Форумджии .
Сега на темата : Да споделя къде бях , как живях и какво видях .

В началото на месец юни заминах с приятелката ми за ЮК за работа във ферма за бране на ягоди . Фирмата посредник беше Fruitful ltd , не съм много сигорен дали това е правилното име на фирмата . Фермата за която заминахме се казва OAKINGTON TOMATO FARM , и въпреки името брахме само ягоди там . МНОГО ВАЖНО : НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ТАМ !!! Шефа е глупак , ваизерите са глупаци , когато ние пристигнахме там имаше само четирима поляци и никакви други чужденци . Който разбира от ферми в Англия знае , че ако някъде има само българи работата е много зле . Ти остави , че само българи ами и по голямата част от едно БГ село близо до Банско , и двама от вайзерите от същото село . Какво стана , всички които не бяхме от района на това село бяхме като мангали там , така се държаха с нас . Накрая даже разбрахме , че великите вайзери били взели от техните хора по 120 паунда такса за да нямат проблеми при престоя си в Англия . Така нашите проблеми започнаха още с пристигането ни . В тази ферма имам по-малко от 14 работни дни , след това бяхме " УВОЛНЕНИ" 23 - ма човека на куп , под претекст , че не сме добри работници , което въобще не беше така , но както казах хората си бяха платили да нямат проблеми .

МНОГО Е ВАЖНО ХОРА НЕ ХОДЕТЕ В ТАЗИ ФЕРМА НИКОГА !!!!

След случката с нашето уволнение фирмата FRUITFUL LTD. , се държа много отзивчиво и за 2 седмици ни намери нова ферма ( ние не вярвахме , че това ще се случи ) .Може би бяха така отзивчиви защото групата беше много голяма , все пак 23 човека и точно заради това направиха почти невъзможното за нас : ТРАНСФЕР ВЪВ ФЕРМА НА КОНКОРДИЯ (изглежда невъзможно нали ) . Там вече нещата стояха по много по-различен начин .

VICARAGE NURSERIES LTD .

така се казваше новата ни ферма . За тази ферма мога да кажа следното : не всичко е идеално , не мога да кажа , че сме имали кой знае какви условия , но в сравнение с първата ферма се чувствахме като в рая . По-важното - никой от групата не беше уволнен защото е слаб работник , може би защото всички работехме здраво и добре . Има още какво да се иска от фермата за да се доближи до перфектното , но аз мога да кажа , че документите ми бяха изготвени много бързо , че съм нямал проблеми със закъснения на плащания или нещо подобно . Както на всякъде в Англия поляците са с приоритет , но на кой му пука . Ако работиш здраво няма начин да имаш проблеми . Такива бяха условията .

Мога да разказвам още много но не искам да досаждам , най-важното е
никога , ама никога да не ходите във OAKINGTON TOMATO FARM . Това е най-важното което искам да кажа на всички !!!

Поздрави , и до скоро писане

Публикувано на 26-11-2011 19:54 | RE: oakington tomato farm & vicarage nurseries ltd
tuizzl
Потребител

Браво delyan трябва да има още такива менения като твоите да се знае кои са скапаните ферми да не се прецакваме. Евала
Публикувано на 02-12-2011 16:19 | RE: oakington tomato farm & vicarage nurseries ltd
delyan
Потребител

razz no problem !!!
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 84 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти