Форум >
Публикувано на 08-07-2010 22:46 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
хора хора тъпи ли сте,луди ли сте ,миналата година бях там ,но уви всичко беше за една седмица и реших да си ходя,понеже ако бях останал нямаше да имам пари дори и да си дойда. не изглупявайте излшно?>?>?>?>
Публикувано на 09-07-2010 10:39 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Hora az naistena ne vqrvah 4e moje da sa6testvuva takava ferma i 1 milion da vi davat ne idvaite tuka !!!! Az sam edna sedmica tuka i na drugiq den si zaminavam nqma tolkova golqm hui na koito ste sqdali prez jivota si .. ako iskate da doidete na ekskurziq elate ama tuka nedeite 4ista zaguba na pari
Публикувано на 10-07-2010 23:20 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Petkoos nadavam se da pro4ete6 i moeto mnenie za fermata predi da zamine6.Az se prebrax predi 4 dena ot tam ,ot ednomese4niq mi prestoy moga da ti kaja 4e vsi4ko e varno ot komentarite v foruma.Davat ti rabota nevizmojna za ispilnqvane i posle za si6tata rabota te karat da im raboti6 bez pari.Az sim im rabotil edin den *nervi*,i na sledva6tia den si rezervirax bileta za obratno.Ako iska6 da im raboti6 bez pari,lek ti pit i priqtna rabota Ti si re6ava6.Za parite da ti kaja,4e za edin mesec rabota ne mojax da si izbiq parite za razxodite koito sim napravil[gore dolu polvinata sim izbil].Prebrax me se 6 du6i ,i na 11.07. se pribira moq sikvartirant i o6te 3.USPEX
Публикувано на 03-11-2010 22:00 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Ехаа на 16 си заминавам след 5 месеца престои дойде дългоочаквамия момент
Публикувано на 05-01-2011 19:26 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Zdraveite...shte napisha nqkolko dumi za tazi ferma s koeto se nadqvam da poospokoq mnogo ot vas.Bqh ujasno otchaqnq sled kato prochetoh komentarite minalata godina. Ne moga da vi opisha s kakvo nejelanie otidoh tam.....a zega shte otida za vtori pat.Pochti vsichko napisano e vqrno,no iskam da kaja che vseki si otiva s kasmeta.Ima mnogo hora koito sa dovolni, inerazrbiram zashto ne pishat po nqkoi red za obnadejdavane na novite koito sa prateni tam.Iskam da vi kaja che ima i rabota koqto e dobre zaplatena,e zavisi koi s kakvi ochakvaniq otiva i koi kakvo razbira pod ''dobro zaplashtane''.Ot 2010 ima i Pack Hous,v koito rabotqt okolo 30 35 choveka i zaplashtaneto e pochasovka.Pak shte kaja che vsichko e do kasmet......jelaq vi go ot sarce
Публикувано на 07-01-2011 21:27 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Да се отчета и аз от моя скромен 5 месеца и половина опит в въпросния обор за животни Понеже съм бил вече 2 пъти на бригада като втория път беше в " Мен Ти Мичала" farm( думата "менти пасва най- добре щото всеки се опитва да те изменти там) ще напиша набързо едно "скромно" съчинение за въпросното бунище за експлоатиране на българска, турска, циганска( имам предвид румънска под циганска ), полска, чешка. латвииска, литовска и друга работна "ръка". Та значи въпросния обект (ферма) се намира на невиждана географска дължина и ширина в най северната точка или по точно на гъза на географията близо до последния цивилизован град в шИтландия (Scotland) или с две думи град Aberdeen. Стигането до въпросната ферма не е изключително трудно стига да сте си резервирали билети преди това. Та моето първо положително впечатление като стъпих там беше че го нямаше мириса на "обор" за който всички говореха по рано. Даже се учудихме с колегите че наистина въздуха е чист и няма мирис на кравешко или конско Ако Но найстина имаше малки оборчета в които се отглеждаха крави но бяха далече. За караваните мога да кажа че имаше много зле и много хубави. Разпределянето в тях ставаше като на лотария по произволен начин от една румънска "мамалига", като естествено в най-хубавите се настаняваха циганите (румънците). Общо взето фермата се води румънска като циганите (румънците) бяха най-много. след това българите и остатъка от нации. Имаше българи които също отсядаха в доста хубави така че за мен разпределението беше като неразгадана легенда. Относно работата ще се се опитам да обясня с едно изречение. За да може човек да оцелее там трябва да е работил по рано в друга ферма и да има опит в брането на ягоди или малини, в противен случай ако сте за първа година на бригада и незнаете как се бере това е най лошото място дето може да ве пратят. Аз по нагоре казах че съм за втора година на бригада и имам опит та оцеляването не беше много трудно за мен и успявах да си правя непосилните норми но не и за новите хора дето идваха.Или накратко ако си нов или за първа година в тази ферма те пускат първоначално 3 дена в един по слаб отбор като се работи на часовка за да се "Уж" научиш да береш което е невъзможно за тези 3 дена. След тези 3 дена те пускат на норма . Гледах как пращаха 90 процента от новите хора в караваните който не можеха да берат бърже до първата почивка.За вайзерите почти всички са педерасТи като повечето са румънци и се мислят за комунисти. За българските вайзери няма да казвам нищо сами се сетете защо!!!! Дори за прекараните 5 месеца и 2 седмици и мен са ме гонили няколко пъти за разни глупости като по някой път не можех да повярвам че имам нормата и от един път ми правят 3 касетки реджект и най културно ме пращат и мен в караваната това беше върха на глупоста но това е за целия ми престой общо като разбира се и всичките от топ пикърите ги беше сполетяло същото като мен рано или късно В началото бях нещо като топ пикър или сред първите. Но за нещастие след 1 месец добри пари около 360-380 седмично ме изпратиха в най-бързата група А на топпикърите която е съставена само от тЪп пикъри и който берат като за последно. Въпросната група на тЪп пикъри се състой от поляци и цигани(румънци). Като поляците дето бяха за 3-4 година бяха толерирани от един полски гей (робърт) с титлата вайзер който оставяше поляците да берат само първо качесто и да си оставят рабиша необран а българите ги караше да берат всичко и ги връщаше постоянно Естествено това беше расова дискриминация и ставаха скандали за това но с течение на времето някой от нас започнаха да работят като поляците за да могат да изкарат некой лев повече но това стана точно на края когато същия този полски гей си тръгваше за полша! Е имаше и някой еденични бройки и от нашите който не си береха рабиша от началото но те бяха за 2-3 година. За румънците мога да кажа че са генетичен клонинг на наще цигани. Съжалявам ако се обиди някой но съм си расист Та 90 процента от вайзерите бяха румънци и естествено защитаваха свойте хора и българите го отнасяха. Когато некой румънец нямаше нормата му се слагаше допълнителна почивка от 15 мин. и оставаше на работа но това обаче за българите не важеше и директно в караваната и след това 1 ден почивка за наказание Правеха се масови реджекти на касетките за 2 смачкани ягоди в панетката и хората яко се дразнеха, изчезваха касетки, на края на деня не се знаеше кой колко е набрал и изкарал. Всеки си водеше собствена статистика и се оплакваше че не му излизат касетките но никой от шибаните шефчета и вайзерчета не го чуваха и се правеха на ударен самолет . На края на деня слагаха некви листове с заработката и се гледаше кой колко пари е изкарал като винаги оставаше изненадан (отрицателно ) Имаше случай тези листове не се изкарваха с няколко дни и се правеха на ударени и си съчиняваха измислени от тях каси колкото за часовката да покрие. Цената на каса беше средно 1.20 паунда. само на края се вдигна до към 2 и нещо. Мениджъра на полето е една тъпа руска пу*ка Лена която уж се е оженила за един мангал (румънец) Същата тая пача мрази яко българите и винаги гонеше първо тях после поляците и накрая някой от румънците за да няма уж дискриминация. Беше се обаждано многократно до ХОПС но БЕЗ резултат. Може би GLA щеше да помогне за дискриминацията там но никой не посмя да се обади! Същата тая мениджърка е толко некадърна и проста че нямаше и грам от това как се работи тази професия. Всичко се решаваше в последния момент и винаги грешно. Работи се винаги 9 часа и нито мин. повече. Минат ли 9 часа работата се спира и всеки се прибира с едни счупени мръсни бусове без спирачки На другия ден се продължава да се берат изоставените презрели ягоди от предишния ден и задължително после получавате реджект за оувър ред ( презрели ) ягоди. Също така въпросната пача режеше яко от работното време и ставаха пак скандали. Примерно Работили сте 9 и 30 мин. часа от тях имате 1 час почивки( 2 почивки по 30 мин които дефакто са 2 по 15) и накрая ви пишат че сте работили общо чисто време 7и 30 WTF е тва и най големия глупак можеше да го смететне и забележи. И накрая всеки го беше страх да пита защо е така и всички си траеха. Трансфер НЕ ДАВАТ забравете колко пъти питахме и не и не. Шибаното шефче Мичала казваше че му трябвала работна ръка и за това не давал на никой като същовременно същия бастун гонеше новите хора за Б-г който бяха изгонени повече от 5 пъти за норма. Ставаха масови грешки с пейслиповете на края на седмицата и винаги се ходеше до офиса за разправия и корекция като се извиняваха за тяхната грешка. И ако не отидеш да се разправяш просто си взимаш по малкото пари и си траеш. Като заработка дневено е направено колкото и да бачкаш да не изкараш повече от 45 паунда колкото е часовката. Цялото бране е едно ГОЛЯМО състезание и оцеляване нищо друго. Най толерирани са циганите(румънците) след тва поляците и най-последни сме българите. Ходенето до най-близкия град Aberdeen е 50 паунда с такси в едната посока понеже няма автобуси наблизко. Разбира се за 20 паунда може да отидете до Stonehaven което е едно малко селце което не е лошо но всичко е скъпо там. Пазарува се само в ASDA (близо до Aberdeen) понеже друг магазин няма наблизо, като ве качват в един виетнамски люлеещ се автобус. Самото качване е изтинско изпитание понеже се бият за да се качат първи некой хора, най-вече циганите Голем цирк е трябва да кача клипове. Мога още много да кажа но стана цял роман. С две думи НЕ ходете там ако не сте работили преди че ви е гарантирано гоненето за Б-г. Тази ферма е за цигани(румънци) и за др, хора който са мазохистии са за 3-4 или нз си коя година там
Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Редактирано от kraso1 на 07-01-2011 21:43
Публикувано на 10-01-2011 16:11 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Здравейте.Има ли някой който да е ходил след май 2010 който може да даде най актуална информация за тази ферма,защото съдейки по коментарите това място е някаква дупка в която си просто роб.Бил съм на бригада в Шотландия в близост до Перт но там бях доволен.Ще съм много благодарен на малко инфо защото за там съм разпределен с брат ми и братовчед ми и да знам дали изобщо да заминаваме.Все пак инвестираме не малко пари в това заминаване и да не се получи така че да трябва да ни пращат пари че да се върнем в Бг.
Публикувано на 10-01-2011 17:24 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
kakto kaza krasi ako ne si za 1-va godina na brigada i nepopadnesh v A grupa moje i da ostanete celiq si prestoi.. vaizerite sa qki pone az sym dovolna ot tqh... ima malko diskriminaciq ama to kade li nqma ako si beresh i si pravish normata nqma da imash problemi
Публикувано на 11-01-2011 15:22 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
Vapreki komentarite otnosno Mitchell farm,Castleton az sa6to bih kazala 4e sum dovolna ot prestoqt si tam minalata godina ot fevruari do juni.Nie bqhme na planting i mai si e dosta po-gani4ko ot braneto i vsi4ko ostanalo.Vaizerite naistina si stavat,no stiga da ne se pravi6 na mnogo vajen!Prosto naistina gleda6 li si rabotata ,6te si ok!Uspeh
Публикувано на 15-01-2011 14:05 | RE: M T MITCHELL-Farm,Scotland -nqkoi hodil li e tam
yo_mimi dokoga si bila vyv fermata
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители