Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?

страница 6 от 6

<< < 3 4 5 6
Публикувано на 12-01-2014 02:05 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
helmetel
Потребител

До bombeto00

Друга работа - пръскахме слама по тунелите (!на ръка!) - 5, 60 балата, плевене на ягодите - 2р (2 пенса) на коренче и други такива простотии сътворени от гениалния английски мозък.

Бих казал сътворени от гениалния английски SAWS. Но за съжалени при работа на норма е така, плаща ти се на количество набрана продукция - в твоя случай количество оплевена продукция. В тази ферма от края на Ноември започва подрязване на ябълковите дървета, работи се в екипи от 4 или 5 човека и ви се плаща на общо количество отрязани клони в килограми. Да много добре го прочетохте количество отрязани клони в килограми т.е. на края на деня екипа който сте работили в определените полета за подрязване ви се събират отрязаните клони и се теглят на голям кантар, получените килограми ви се плащат примерно шест Паунда на кило. Днеска сте отрязали целия екип общо 20 килограма клони по 6 Паунда = 120 Паунда. Делите на колкото човека е екипа 120 Паунда : 5 човека = 40 Паунда дневна заработка. От дневната заработка имате да платите законни данъци и такси (наем).
2011 година съм бил в тази ферма бях за периода Юни - Декември, последно бях на ябълките и в края на Октомври започнаха да пристигат нови хора въпреки че оставаха малко полета с ябълки. Като питах новодошлите защо са тук на ябълките въпреки че на тях вече им се вижда края те ми обясниха това което по горе писах за подрязването и плащането.
От гледна точка на това че са ти плащали 2 пенса на плевел коренче е по добре от колкото на килограм оплевени плевели - все пак в корените на тези плевели има едно или друго количество пръст и винаги биха ти махнали(да се заядат) едно 200 грама на кг., което си е в твой ущърб.

...който се добавяше в следващия пей-слип и бай бай овъртайм

При работа на норма(количество набрана/оплевена/отрязана/пренесена/подслана/почистена и т.н.) продукция овъртайм НЯМА !!!!!!!!!!

Пример: Днеска нормата ти е три касетки ягоди на час(една касетка 3 Паунда, 3 касетки = 9 Паунда). Работиш двайсет часа (20 часа) на полето днес, след осмия час братле няма кой да ти вдигне цената на касетката. Тя пак ще си остане 3 Паунда на касетка.

Даже може и да ти е смъкнат и по долу

цената на касетката се влияе от цената на пазара

Публикувано на 01-08-2015 22:12 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
Notset
Потребител

Здравейте, последната тема е от 2014-януари. Ще заминаваме за тази ферма скоро.Интересува ме ако някой има там в момента или някаква прясна информация относно това, дали има работа, нека да сподели.Благодаря.
Публикувано на 09-08-2015 23:29 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
do4evv
Потребител

Моля ви напишете нещо хубаво за фермата да ви кажа аз колко е гадно всъщност.
Така СЕЗОН 2015 пристигнахме април месец с обещания за много добра работа със много добро заплащане.
Ден първи направиха ни митинг на който обясниха че работа ще има до Декември ( но пропуснаха да кажат че 2 месеца от сезона не правиш повече от 3-4 работни часа на ден ) че е възможно да се изкарват добри пари дори и със НОРМАТА която е СМЕХОТВОРНА при положение че нямат никакви плодове за бране за повече от 2 седмици
Ден 4ти започнахме работа и изгониха последните двама защото работели бавно това на 2рия работен час след още два часа още 2ма а никой така и така не покри заветната норма laugh смехотворно
1ва седмица заплащането беше долу горе сгодно за начало на сезна
1ви месец = 1000 от които като махнем данъци и други одръжки и разходи остават 600 -700
2ри месец същата работа .... пълен леж
3ти месец не се издържа всички за изнервени мениджъра обещава че ще има работа
4ти месец НЕ СМЕ МАЗОХИСТИ ТРЪГВАМЕ СИ
Повече от минималното заплащане не може да се направи на час овъртайм и такива работи нямаааа бонуси и всякви глупости също ,на всичкото 1 месец всяка седмица подред липсват пари от заработката накрая ги преведоха след 10000 обяснения и пак не всичките ....
от 50 човека тиим останаха 15 ... един по един един по един на всичкото отгоре заплашват хората с MAKE UP ( доплащане от работодателя ако не си заработил нужната сума да покриеш работните часове ) при 3 три предупреждения гонят ...но така и не изгониха никой те хората сами си тръгнаха
Така относно базата им .... чудо и приказ едни каравани ти спиш вятъра отвън ти духа през едното ухо и излиза през другото .... одеяла черги по прозорците тиксо ве сме българи laugh оправихме се някък ГАЗ ТОК всичко се заплаща иначе няма проблем
ДО ЗАБАВЛЕНИЕТО ДА СТИГНЕМ -----> НИКАКВО ГО НЯМА ТВ зала с 2 канапета една маса за тенис ама джобен и един СНУКЪР 50х50 см . НА САЙТА пише басейн викам си поне това ме успокоява .... и като дойдох той един басейн чак не можах да го намеря .....
ВАЙЗЪРИТЕ .... ми те хората си вършат работата ма не вярвам това да включва викове истерични пристъпи и заплахи ....
и така аз се предавам четох коментари няма скорошни и викам да драсна някой ред единственото което остана е да прежаля загубеното време и нерви и да
Публикувано на 10-08-2015 11:46 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
Elektra
Модератор

Поздравления за споделеното. Такива потребители трябва да има.
Ще ти остане опит, това, че си видял друга страна и тн., предполагам, че е имало и хубави емоции. Поне си опитал. Успех

Публикувано на 29-09-2015 01:52 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
Tiestovg
Потребител

Братя и сестри българи ние сме едни млади хора които пострадахме много тежко в тази ферма тук освен робски труд и дискриминация към нас българите друго няма да получите, тъй като всички вайзери са комплексари и когато ви видят че върви те на горе те ви оплюват и ви спират от работа. Ако сте помислили че в тази ферма ще бъде първата ви крачка за по добър живот то Вие много сте сгрешили моля ви не повтаряйте грешката ми. Не повярвах на това което беше написано и това е най голямата ми грешка в живота моля не я до пускайте и вие. Все пак ако дойдете за да проверите как е положението тук не вярвайте на никого. Единствено караваните са хубави но да не забряваме че не за това сме тук. Надявам се че съм помогнал поне на един !
Публикувано на 14-06-2016 00:33 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
kristiyanstanimirov
Потребител

Някой в момента има ли в тази ферма?
Публикувано на 04-04-2017 17:00 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
Kristianotbregowo
Потребител

Здравейте на 7 - ми април заминавам с приятел на бригада !
Фермата е Боксфорд Суффолк и искам да знам какво е положение там сега дали е различно от годините до сега !?
Благодаря Предварително : )
Публикувано на 11-04-2017 19:15 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
Silence93
Потребител

Аз бях там 2014 година. Работих само на ябълки и не останах доволен живях във новия им камп , хубави каравани имахме добри условия. Но за работата е много кофти. Излизаш сутринта в тъмно , прибираш се по тъмно и имаш 6 часа за деня. Понеже докато вали няма как да береш ябълки, прибираха ни от полето и седяхме в един тв роом който е 30 квадрата и вътре бяхме натъпкани 30 човека. И ни казваха така ако до 2 часа не спре да вали си ви прибираме, и винаги чакахме така по 2 часа ,ако спре дъжда обратно на полето голям цирк. Аз лично изкарах там 2 месеца и повече никога не бих отишъл.
Публикувано на 08-06-2020 16:00 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
rusirusev
Потребител

Някой да напише актоална инфо за фермата

страница 6 от 6

<< < 3 4 5 6

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 63 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти