Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?

страница 5 от 6

<< < 2 3 4 5 6 >
Публикувано на 10-09-2012 13:50 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
lancast
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 04.09.12
hriska92 писа:
lancast писа:
Здравейте,

Имам покана за ферма Boxford(Suffolk) Hill Farms ... работата започва през Ноември. Имам нужда от всякаква информация и вашите мнения. Заслужава ли си да замина за тази ферма? Правят ли се някакви пари - мизерията ще я преживея? Това ме интересува noЯ пиши само на снимките за Бксфорд фарм да видиш какви пейслипове взимаме и сам прецени дали да идваш.. Прочети и коментарите по- горе( тук всичко е така както го казват само че в пъти по- гадно) Не прави грешката да идваш тук... ние чакаме още малко и се прибирме... За 4 месеце сме спестили с мъжа ми 1200 паунда двамата, не поотделно.... Та прецени сам дали си струва...


Къде мога да видя тези снимки?Публикувано на 10-09-2012 13:53 | RE: Ето как ... елементарно !
bloodyroot
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 161
Регистриран на: 18.04.11
http://brigadiri.com/search.php и цъкаш на снимки да търси и пишеш Boxford
Публикувано на 04-10-2012 01:36 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
during
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 8
Регистриран на: 12.07.12
няма по долна ферма,тази година бях там и си тръгнах по собствено желание.нямаше никакъв смисъл за тези 5 месеца не можеш да изкараш дори парите с които си платил на фирмата да тръгнеш.а тея ко****та в свищов които ни излъгаха за фермата,после ни казаха ами няма какво да направим.да работиш по 3-4 часа е смешно.и накрая да плащаш ток,газ и каравана...хора не се съгласявайте.никой не ви го казва за лошо.нека няма излъгани като нас,които бяхме.взимат по 150 човека за да взеамат от нас субсидии,и накрая те гонят,дори и трансеф не прави тъпия питър.няма по долни хора от АРНИТА-тъпата пияница,дето я минаха всички,а ми се води мениджърlaughlaughlaughlaughlaughlaughlaugh и тая Кристина..
Публикувано на 18-02-2013 18:25 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
oogii
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 21.05.12
Хора само негативи за тази ферма чета,имам покана за там и вече се чудя дали да тръгвам...
Публикувано на 01-03-2013 18:24 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
Mr-Tokamori
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 168
Регистриран на: 15.12.11
cromm писа:
Китаец, не се отчайвай, бате !! Като чета за повечето ферми, в частност и за моята където ще ходя никой не пише хубави работи. Ти си жилаво *опеле, което знае какво е тежка работа, така че не слушай мамините синчета. То е ясно че ще ни експлоатират, ще сме в кал до ушите и ще спим така както беше в казармата. На дечицата им е трудно като се отделят от лукса в къщи. Желая ти успех и съм сигурен че ще изкараш лев там.


Cromm-ето много добре го е написал. Прочетох за тази ферма, половината коментари са от хора които са от графа 'мърморещите' ... тогава предлагам на всички тези които не са били доволни да си намерят друга работа в Англия, която да е заплатена. Това едно на ръка, какво си мислите, че фермите в Англия са луксозни и с най добрата организация ли ?
Във всяка една ферма, ще има кофти (Вайзър, кофти Мениджър и кофти хора на кофти място)
Мизерията която е описана я има в почти всяка една ферма, според зависимост с какви възприятия отиваш там, повечето са с много висока нагласа и като отидат там веднага се разочароват и търсят винаги причина в другия. Бил съм в подобна ферма и пак се връщам в нея, има разлика мога само да кажа за моята ... че пак е с общ бани и я се уредиш я не ...
Организацията и куца, ама си я харесвам. Това с таргета пък къде ли го няма ..
Голям страх да му се невиди от тези пусти 3 касетки на час
Ако знаете как да берете няма да си Ви проблем. В почти всяка ферма го има това ' 3 касетки на час' .... и тук веднага ще кажете: ''Ами като няма ягоди как да направим 3 и повече?'' .... Все пак за да се каже 3 касетки на час, ягоди има, ако ти не можеш да ги намериш, означава, че не знаеш как да ги береш, мога да ти кажа, че това НЕ винаги се прави... от опит знам, че дори се правят по 5-6 касетки на час. Има няма ... работа се иска а не празни приказки.
Дам, така е няма как ... В повечето случаи за да се каже този таргет ... Ягоди си има, а това ЧЕ вие не можете да се вписвате в нормата никой не Ви е крив. Защото е лесно да се говори от страни, но от опит знам, при условие че няма ягоди на полето пак се правят тези касетки - не се иска акъл и философия - а работа и упоритост !!! Обикновено на първо бране на едно поле си няма ягоди ... зависи кога е узряло. И обратното всяко първо и второ бране са много силни и затова се слага минимален таргет '3 касетки на час' - ако има добри пикъри на полето се стига и до 4/5 касетки на час .... от Вас зависи дали ще го направите. Щом другите могат значи и вие можете.
Виждам че явно все пак сте недоволни от фермата, как може да отказвате единствения си шанс да се пробвате ? - а отказвате с цел да си намерите по добра ферма от тази, а може и да нямате втори шанс за оферта като цяло - Не забравяйте, че съдбата може да ви докара и много по лоша ферма от това, а Вие няма как да знаете без да сте били там - Кой нормален човек, би повярвал - Ми утре ако Ви кажа, че в Манчестър има ферма която има каравани лукс, бани лукс, тоалетни с чистачки, полетата са послани с килимчета в место с кал, берачите са само най яките по характер хора (Не се блъскат, не се борят за парата, не ви пречат..) ако ви кажа че в тази ферма се изкарват чисти нетни £ 8,9 k хиляди паунда .. какво ще си помислите, ако накарам 20 човека да се регнат у форума и да почнат да пиша за дадена ферма да е лъскаят и въздигат - Вие ще повярвате ли на приказките ? - Даа, защото Българина е свикнал на готово и само дебне нещичко за да може после да му е леко на душата. Да се върне от работа да тропне в караваната и сипе една ракиййка и да му стане едно такова блаженко все едно се намира у тях си. Не забравяйте все пак че това е полска работа, който оцелее на полето е герой, който падне и няма сили да се справи с дадена ситуация е 'Лузър' и вечен мърморко, философ дървен, който търси под вола теле, и мекото на баницата !!
За ранното ставане, ми вие какво си мислите, че се бере от 08 ч сутринта ли ?
Много ясно, всяка ферма е с различни по условия и различни часове за бране. Това пък .... не трябва да Ви е проблем. Проблем е за онези които нямат опит и само мърморят.
Като цяло за да се избегнат такива 'кофти' ферми, няма да е зле да не се кандидатства чрез посредник, да си подберете коя е добра ферма и да си кандидатствате директно към фермата или като си кандидатствате чрез посредник да съобщите че искате за определена ферма и казвате името и - но по този начин ви се намаля шанса да заминете !
Вайзърите, какво за тях - навсякъде има кофти вайзъри, това че са такива не означава че трябва да Ви тъпчат и гаврят, ама не забравяйте че са ви преки началници, един вид 'бригадир' а един такъв бригадир трябва да бъде уважаван и трябва да се слуша, ако не го правите и само мърморите и спорите и му се надувате, падате в очите на вайзърите и те ви набелязват - и затова всичките тези негативни коментари за вайзърите. Повечето такива коментари идват от факта, че не всеки може да издържи на дадена ситуация и почва да се драчи с вайзъра си, съответно жертвата си мисли че това е яка гавра и започват едни яки филми. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ че вайзъра е един вид ВАШ шеф на полето и ако не му се подчинявате, то той има право НЕ ДА СЕ ГАВРИ а да ви обърне по специално внимание и ако не го приемете правилно , то вие директно си подписвате отпусното за Б-я.
Не казвам, че вайзърите са най важните, ама повечкото заминаващи са доста млади, заминаващи за първа година, младежи, студенти и те първа се сблъскват с различни хора и характери, НЕ УСПЕЕШ ли да е нагодиш спрямо ситуацията, то ти няма да успееш и само ще си създадеш лоши впечатления и дори сам няма да разбереш че причината на е в другия а е в самия теб. Много не си дават сметка, че понякога могат да грешат !
Това са едни филми които хора за 1-ва година няма как да ги разберат. За това Ви предлагам, да не се филмирате чак толкова и бъдете бдителни и внимателни и най вече упорити и няма да имате проблем. А това че въпросната ферма е кофти и наистина трябва да съм голям глупчо за да не си извадя лошо мнение и аз. ДА ! извадих си - КОФТИ фермаааа, НО също си вадя изводи, че има и кофти коментари 90 % от които са от хора които са били за 1-ва година и нямат опит. Дори да са били другаде (за 2,3 год.) при тва, тогава защо не са се върнали на същото място където им е било добре и за тези годни се научава коя ферма е добра и коя не, де от приятели, де от форум, къде от личен опит. Съжалявам но не приемам, че тук коментарите са от хора с опит 2,3,4 год. Писани са от лигльовци, съжалявам че излиза като обида, но аз не приемам това и ако толкова НЕ ви харесва въпросната ФЕРМА - НЕ идвайте в АНГЛИЯ защото само това ВИ чака - няма како, няма батко, цако и свако или бачкаш или се прибираш без пари и ревеш
А да не говорим, че има толкова варианти да се избегнат лошите ферми че няма накъде. Другото .... 'филмите' - Спилбърг и Ханкс винаги ще имат конкуренция то е ясно, но поне не им вземайте хлебеца че ТЕ поне правят нещо - а вие само мърморите !!!!

Редактирано от Mr-Tokamori на 01-03-2013 19:27
Публикувано на 22-05-2013 21:46 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
wikidoinowa
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 15
Регистриран на: 18.02.13
Някой случайно да има мнение в кой камп са по-хубавите каравани? Защото един приятел сега отиде, в много хубава каравана е, има си баня и тоалетна, не са общи като другите. В големия камп е. Ако можете да помогнете, пишете )
Публикувано на 10-06-2013 20:33 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
ibrahim_abdikov
Потребител
Аватар на потребителя
https://facebook.com/ibrahim.abdikov

Мнения: 2
Регистриран на: 29.03.13
здравеите и ние сме в големия камп караваната е супер ма фермата отвратителна слаба работа ништо нестава които си е за втора година и си работи на часновка си е добре и това са само една група момчета дето правят тунелите а другите да фаним Питър и Арнита за хуя шото нема никва работа във въшасалите полета.Хора не идваите дори да сте си купили билета колко и да сте се набутали до тук ништо няма да загубите защото ако доидите ще сте набутани доста повече.Тук всички са изнервени просто сме дошли и няма на каде,ягодите привършват чакаме някви малини ма като гледам че сме 200 човека ше ги оберем за една седмица и пак ще почижаме по караваните.Пълна мизерия не съм некав лиглио дет са плачи просто ви казвам пак кои квот ще да прави но много хора ги е ят че са дошли не много а почти всички
Публикувано на 11-06-2013 16:04 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
wikidoinowa
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 15
Регистриран на: 18.02.13
На нас в последния момент ни смениха фермата, защото в Боксфорд нямало работа за толкова хора, сега сме в Мансфилд и всичко е 6, явно е било за добро ) А трансфер не дават ли, как така ще седите без работа, те са длъжни да осигуряват, поне за студентите има такава клауза в договора...
Публикувано на 03-07-2013 01:54 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
helmetel
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 2
Регистриран на: 29.06.13
До wikidoinowa

на теб трансфер са ти дали защото си симпатична(поне от снимката ти това си личи), но така или иначе виждам че простотията в Boxford farm си продължава.
Само за пример ще дам ще аз като бях там правеха всичко възможно да ти направят удръжка от заплатата за каравана.
Пример: В седмицата Понеделник - Събота работихме 2 дена по 6 часа = на 12 часа. В Неделята има няма ягоди по полето те пускат за 4 часа за да си направиш общо 16 часа седмична заработка (тъй като по договор ако работиш под 15 часа седмично, не ти удържат наем за караваната). Топ берачите тогава в неделята са правили по 2 касетки и половина за 4-те часа !!!

Друг е въпроса че в тази ферма работната седмица почваше в Неделя - но това е друга тема...

Публикувано на 08-01-2014 21:01 | RE: Boxford (Suffolk) Farms ltd / Hill farm?
bombeto00
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 08.01.14
Гледам, че няма по обстоен коментар за тази ферма, та реших да драсна един коментар, който може да е в полза за хората, които ще попаднат там за сезон 2014. Аз прекарах 5 месеца там през 2013, та ето какво мога да споделя.
Кампа-
Всъщност те са 2. По-големият, където бях аз, се намира до Колчестър. Всички каравани с изкл. на 4 имат баня и кухня. За изключенията има общи помещения. Условията на живот са прилични, някои от караванките бяха доста добре обзаведени. Настаняваха по 3-4-5 души в каравана, имаше периоди, когато имаше и доста свободни, така че не се притеснявайте, че ще ви наблъскат 7 души заедно. НЕ Е 5*, но пак казвам, условията са прилични, общите помещения се почистват редовно и се поддържат. Има хладилници в караваните и общи фризери в ТВ-рума. За другия камп не мога да кажа много, мисля, че бяха около 7 каравани и общи помещения от това, което съм чувал.
Пазар - 1 седмично с бус до близкото Tesco.
Пералня - най-добре организираното нещо в тази ферма. Има човек, който отговаря за пералнята. Пере се с собствени препарати или от фермата, цената на пране беше 50р без значение дали си носиш прах или други глезотии. Хубавото е, че можеш да си оставиш дрехите преди да тръгнеш за полето и когато се върнеш, то е готово за простира. Много удобно.
И сега най-важното - работа и заплащане. През ранните месеци се правят тунели и засъждения. Там не съм много наясно, но за тунелите си има определена група. После са аспержите. "Хубавата" част - ягодите - започват към началото на юни. После са малините, боровинките и към септември, заветните ябълки. Общо за ягодите и малините мога да кажа, че не се поддържат добре и през повечето време чистехме рабиш и събирахме джус, отколкото да берем качествени плодове. Гореспоменатите 3 касетки на час се правеха с кръв,пот и нервни сривове. Преди някой да ми каже, че това е поради мързел или нещо подобно, нека ми обясни факта, че във фермата нямаше стари пикъри. НЯМАШЕ. Обяснението на мениджъра е, че всички били "бавни". Някак не се връзва всяка година по около 200 работника да бъдат все бавни. Иначе условията са все същите, ставане, когато е необходимо. Ако си мислите, че се работи от 8 до 5 пак помислете. Става се в 3, 4, понякога в 7. Проблема не е в работата, а в реколтата. Някои полета са болни, други не се берат правилно -> много рабиш -> 3касетки бай бай. Вайзарите не бяха лоши. Не мога да се оплача за заяждане или нещо подобно, те си вършат работата и ако шефа е казал, че нормата е 5 касетки има няма плодове, ако нямаш 5 касетки "Go to caravan!" Относно коментара по-горе, че ако няма плодове, няма да има такава норма, на нас ни беше казано, че цената на касетката се влияе от цената на пазара, така че може да няма грам ягода, а нормата да е 3 каси примерно. Друга работа - пръскахме слама по тунелите (!на ръка!) - 5, 60 балата, плевене на ягодите - 2р на коренче и други такива простотии сътворени от гениалния английски мозък. И така стигнахме до заветните ябълки. Та хората казват, че тук са парите. Ами вярно е, защото това беше единственото време когато работихме по 8 часа на ден. На меките плодове се работеше най-много 7 часа, но това се случваше твърде рядко. Ябълките беряхме на групи от по 7 и имахме някаква измислена норма 30 бина, които почти никой не правеше. Винаги има изключения. Има отделен тийм за екзотичните сортове, там бяха само момичета и беряха всеки ден, но шанса да попаднеш там е минимален. Другите тиймове беряхме 2-3 дни в седмицата, останалото време бяхме на малини или чистехме старите полета. Обикновения пикър не събираше повече от 39 часа на седмица, а ако се случеше това чудо, понякога счетоводителката "забравяше" да впише някой ден от седмицата, който се добавяше в следващия пей-слип и бай бай овъртайм. Проблеми с въпросните пей-слипове колкото щеш: забравени дни, объркани часове, липсващи касетки, липсващи часове и т.н. и т.н. Всичко е поправимо с изключение на овъртайма, но той така или иначе няма да се плаща от 2014.
След този дълъг коментар искам да кажа, че въпреки всички негативни страни, аз съм доволен от това, което заработих. Но за всеки е различно. Има по-добри ферми, има и по-лоши. Имаше хора, които бяха изгонени поради мързел и такива, които бяха изгонени под такъв претекст, защото нямаше работа или реколтата не ставаше за нищо. Такива неща се случват във всяка ферма. В тази няма да направите много пари, но някои хора имат нужда просто от пари, така че това е една възможност.
Извинявам се за дългия коментар и се надявам, че ще помогне на някой. Ако има въпроси -> на ЛС.

страница 5 от 6

<< < 2 3 4 5 6 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23857 | Форумни мнения 29816 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 144 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Balabanov777
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308 sitalk2004 emma76

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти