Форум >
Публикувано на 07-03-2011 13:53 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Относно данъците, аз съм стуудентка, но задочно и не сам имала претенции,но мои приятели с които бях там имаха проблеми и така и не им приеа документите. А,че документите им са ок съм сигурна,защото те бяха с трансфер и в предишната ферма не са им удържали... А иначе не се познаваме аз отидих там края на сезона, юли месец
Публикувано на 27-03-2011 20:49 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
хора аз заминах на 15 март от българия.тръгнахме 8 човека от тук и снощи вечерта се пребрахме в българия 5 човека. 3 ма останаха които са с заеми и така на татък.мн е зле там! управителите на фермата са поляци и държат само своите си хора а българите и румънците сме прецакани.бяхме около 100 40века в фермата а лятото ставали около 600 . баните и тоалетните са об6ти и е мизерия от сега а си представете като станат 600 човека как ще е. има хубави каравани но се дават на стари работници и на поляци ... като отидохме там ни закараха с микубус до едно поле да вадим ряпа и всичко е с търгети за 4 минути 6 човека ни карат да наплним 1100 кг ряпа в прдодължение на 3 часа след което има почивка за 10 мин и пак наново. но повече от 4 часа не може да се издържи на ряпата. след 2 дни ни извикаха да плевим ягоди на които се издържа по 5-6 часа но на следващия ден не си в състояние за работа. имаше момчета които са от 1 месец там и седят за да съберат пари за връщане. за 1 месец са спестили по 200 паунда така че си направете сметката дали да ходите в тази ферма. ние се набутахме само.... ако можете се прехвърлете в друга ферма но гледайте да е мах до 50 човека. караваните са за по 6 или 8 човека като са с легла едно над друго като казарма... и най важното е че не се заплаща извънреден труд .ако някои иска подробности да пише.
Мод: Моля, използвай кирилизатора!
Мод: Моля, използвай кирилизатора!
Редактирано от Fairy на 27-03-2011 21:13
Публикувано на 28-03-2011 14:22 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Пешко от това което чух или ти си много мързелив или не си знаел че там се отива да си работник не да си на почивка, да третират те като роб , но всичко си има граници, ако ти е било толкова неприятно, ти защо не си се прехвърлил в някоя друга ферма, условията са същите като в повечето кампове, вие какво очаквате , да имате джакузи ли ?
Публикувано на 28-03-2011 15:14 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
еми щом сме се пребрали от 8 човека 5 си направи сметката .... ако имаш за цел да спестяваш 500 лв на месец с ограничения ок . секи си решава сам. отиди пробаи как е и после напиши едно коментарче как е .... и аз не вярвах на тези комментари тук но вече повярвах. работа има но само за поляците а другите работят по 2-3 дни в семицата по 4-5 часа мах.а относно преместването питахме но ни казаха че нямало места по другите ферми ... то и ние като тръгвахме от българия с двамата мои приятели бяхме мн надъхани че като идем там ще може да се преместим но не става така .... и без извънреден труд не можеш да спестиш нищо поради факта че ти отдържат 32 паунда на седмица за каравана 8 паунда на месец за газ ... за ток земат пари ако ти свърши ваучера ... за пералня също се плаща. и като ти отдържат данъците и не ти остава нищо. само един съвет земете си поне 200 паунда че пари там дават месец и половина след като отидеш ... докато ти направят банкова сметка .
Редактирано от pe6ko на 28-03-2011 15:31
Публикувано на 28-03-2011 16:23 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Пешко , а с какво се предвижихте от Лондон до фермата... и колко пари ви излезе ? аз заминавам за там на 23.04.2011 и се чудя колко паундове да си вземам ? 200 ще стигнат ли за пътя и за месец и половина ?
Публикувано на 28-03-2011 18:13 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
ами нашия полет беше до единбургх и от там с такси отидохме до фермата но на връщане от perth до лондон се предвижихме с автобус за 20 паунда . с мегабус това е най евтиния транспорт там но трябва да си направиш резервация по интернет от бг преди да тръгнеш. иначе има и влак но е мн скъп. 200 паунда ще ти стигнат ако е само за храна но отделно земи още 40-50 за път. те в началотот не вземата пари за каравана защото няма работа и ако ти отдържат за каравана няма да имаш пари за храна но после като събереш 200-300 паунда за месец и ти ги отдържат на куп . по добре питай в офиса дали има начин да те прехвърлят в друга ферма от тук щото от там не става да се преместиш.... ако те интересува нещо по подробно пиши на лични направо.
Публикувано на 28-03-2011 18:43 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
здравейте аз бях в тази ферма миналото лято заминах от тук на 12 май и стоях там 23 дни докато събера пари за връщане понеже бях тръгнал само с 150 паунда и нямах пари за връщане явно не се е променило и тази година всичко е както казва пешко. само с едно допълнение на мен не ми хареса също и това че нямаше вода в караваните и трябваше да ходим на 5 мин път от нашта каравана до една чешма да пълним вода ... секи ден ходихме да пълним вода за да имаме за миене на ръце и пиене а чинии миехме в специално помещение разположено пак на 5 мин път от караваната .. слагахме ги в легени и така секи ден ги носехме да ги мием. бяхме 8 човека в караваната и беше страшна мизерия, няма интернет достъп както казват! не ходете в тази ферма. ибц са тотални мушенници въпреки че знаят какво е положението в фермата продължават да пращата хора там. до сега съм бил в други 2 ферми но в англия и там беше мн по добре и пари се изкарваха и условията бяха по добри и не се гавреха с хората защотото шефовете бяха англичани а не поляци.
Ivo: ползвай кирилизатора!
Ivo: ползвай кирилизатора!
Редактирано от Ivo на 29-03-2011 20:33
Публикувано на 12-04-2011 20:53 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Е Станиславе, не е съвсем така "Който го мързи да работи въобще да не тръгва". Хората са прави, по - това време няма почти никаква работа. При нас беше същото, за целия май месец работихме има - няма 8 часа. Винаги е така, новите не ги пускат на работа в началото, да видят колко ще издържат. Ти си спокоен, за коя година отиваш, може би 4-та, знаеш, че когато отидеш и започваш да работиш, но не за всички е така. Така, че не си прав да съдиш хората.
Публикувано на 07-06-2011 15:20 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
абе хора няма смисел да мизерствате там като може и тука,и аз сам бил в такива курници мин.година и по миналата и по по мин. ама не ме е мързяло никога (както казват някои приличащи на *** роботи)те са си свикнали в лайната,просто ние сме хора и искаме елементарни условия,а не 2 седмици да няма вода и да те глобят за неизмити чинии,наистина сме роби там,но ако нямаш някой шурубаджанак в някоя от фирмите на пазара или не знаете английски поне до добро ниво,си стоите у назе иначе мнооогооо ядове ще имате!!!!
Редактирано от Ivo на 13-06-2011 11:04
Публикувано на 25-07-2011 23:34 | RE: STEWARTS OF TAYSIDE LTD SCOTLAND
Никой не пише нищо хубаво
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители