Форум >
Публикувано на 01-05-2019 02:08 | не осигуряват часове
Здравейте,
Забелязвате ли, как все повече ферми в Англия, изобщо не осигуряват нужните часове, за да изкараш добре и да има смисъл? Много често, дори минималните 178 часа на месец няма.
Да не говорим за гаврата със заработките. Реално на много места, заради лоши плодове и лъжливи вайзъри, няма как да направиш нужната норма и работиш за по-малко от минимала на час.
Става все по-зле и все по-гадно.
Моля за мнение. Само аз ли забелязвам тенденцията?
Забелязвате ли, как все повече ферми в Англия, изобщо не осигуряват нужните часове, за да изкараш добре и да има смисъл? Много често, дори минималните 178 часа на месец няма.
Да не говорим за гаврата със заработките. Реално на много места, заради лоши плодове и лъжливи вайзъри, няма как да направиш нужната норма и работиш за по-малко от минимала на час.
Става все по-зле и все по-гадно.
Моля за мнение. Само аз ли забелязвам тенденцията?
Редактирано от brobro на 01-05-2019 02:10
Публикувано на 01-05-2019 18:39 | RE: не осигуряват часове
Колега да тека е и аз съм го забелязъл, по тея ферми вече става страшно. Няма часове юркат те повече да работиш
По морето се изкарват повече пари от колкото един сезон във ФЕРМА
По морето се изкарват повече пари от колкото един сезон във ФЕРМА
Редактирано от mitko55 на 01-05-2019 18:47
Публикувано на 02-05-2019 07:34 | RE: не осигуряват часове
Относително е в каква / коя ферма си. Лично аз миналата година смених 3 ферми, в две от който не бях доволен (в едната бях вайзер и пак не останах доволен) .
Има си ферми и "ферми". Подбирайте внимателно за къде заминават. Миналата година например времето в Шотландия беше ужасно горещо. Работеше се по 4,5 часа максимум на ден в големия пек.
Има си ферми и "ферми". Подбирайте внимателно за къде заминават. Миналата година например времето в Шотландия беше ужасно горещо. Работеше се по 4,5 часа максимум на ден в големия пек.
I'm not here, I live in the future?
Редактирано от emo-ivanov на 02-05-2019 07:36
Публикувано на 11-05-2019 03:41 | RE: не осигуряват часове
И кво ходите по тези ферми ... идеята е веднъж щом се сдобиете с малко кинти, нино и банк акаунт и дим да ви няма ...
Публикувано на 12-05-2019 20:09 | RE: не осигуряват часове
skresh писа:
И кво ходите по тези ферми ... идеята е веднъж щом се сдобиете с малко кинти, нино и банк акаунт и дим да ви няма ...
Идеята ти е ако искаш да си постоянно на острова. Във фермата спестяваш повече от колкото в града, а ако имаш семейство което те чака, фермата ти е оферта
I'm not here, I live in the future?
Публикувано на 13-05-2019 05:31 | RE: не осигуряват часове
emo-ivanov писа:
Идеята ти е ако искаш да си постоянно на острова. Във фермата спестяваш повече от колкото в града, а ако имаш семейство което те чака, фермата ти е оферта
skresh писа:
Ами да може би ти спестяваш, повече във фермата, от колкото в града ... но да мислим, че във тези фермички се събират повече пари от Лондон примерно, не е сериозно : )) казвам ти го като човек, който е бил близо 3 години в Лондон ... много зависи какво работиш приятел )
Публикувано на 13-05-2019 11:23 | RE: не осигуряват часове
skresh писа:
... много зависи какво работиш приятел )
То по тази логика може да се каже, че навсякъде се изкарват и пестят пари.. зависи какво работиш.
Публикувано на 14-05-2019 01:59 | RE: не осигуряват часове
Хаха, мен явно никой не ме чете. А и заглавието не четете.
Във фермите се спестяват пари, само ако имаш дооооста добра часовка. Защото с нормалните 168 работни часа(22дни по 8 работни), едва ли ще спестиш много.
А аз нали това споделям, че все повече ферми, изобщо не осигуряват нужните работни часове на работниците
Все повече ферми, не могат дори и 170ч да осигурят. Викат адски много работници, зараду 2 силни месеца лятото и през другото време мъртвило, особено за новите.
Само аз ли го забелязвам?
Във фермите се спестяват пари, само ако имаш дооооста добра часовка. Защото с нормалните 168 работни часа(22дни по 8 работни), едва ли ще спестиш много.
А аз нали това споделям, че все повече ферми, изобщо не осигуряват нужните работни часове на работниците
Все повече ферми, не могат дори и 170ч да осигурят. Викат адски много работници, зараду 2 силни месеца лятото и през другото време мъртвило, особено за новите.
Редактирано от brobro88 на 14-05-2019 02:03
Публикувано на 14-05-2019 03:31 | RE: не осигуряват часове
Ivo писа:
То по тази логика може да се каже, че навсякъде се изкарват и пестят пари.. зависи какво работиш.
skresh писа:
Имам предвид, че в Лондон са парите, а вие като си харесвате фермите стойте си там НП ... казвал съм го и на други хора и те са ми се смели ХАхАхА и ми обясняват как ще заминaват за Ейре или Англия да бачкат за 400 кинта на седмица в хотел я като чистач я като пиколо ... тия които ми се оплакват, че 500-550 кинта на месец за дабъл руум са много пари за квартира значи не знаят какво търсят, нямат необходимите качества или по-точно незнаят как да го намерят ... двама, трима мои след 1вата година вече правят по 200-300? чисти на ден, един от които 2ооо? (чисти) на седмица в продължение на 9 месеца ... в тея ферми се счита за мн силно ако направиш 500-700 седмично ... за каква разлика си говорим ... УСПЕХ на острова аз скоро си се връщам да си бачкам за UBER (Priver hire taxi driver) Там си е доста добре, много хора са останали разочаровани именно щото не са вложили достатъчно време в тази компания за да направят пари ... работиш 7 дни по 10-12 часа = 1000-1500? чисти/седмица
Поздрави!
Редактирано от skresh на 14-05-2019 03:37
Публикувано на 14-05-2019 09:57 | RE: не осигуряват часове
Не е навсякъде така, но е логично работодателите да мислят за себе си, а не за работника, когато става въпрос за бизнес. Подсигуряването с повече хора му гарантира свършена работа своевременно.
Естествено, че ще предпочете 5 души да му вършат работата за х40 часа, отколкото 3 да бъхтят х60 часа седмично.
Естествено, че ще предпочете 5 души да му вършат работата за х40 часа, отколкото 3 да бъхтят х60 часа седмично.
brobro88 писа:
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители