Форум >
Публикувано на 20-03-2010 18:55 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge
I tova , ako moje da se vaob6te nareche ferma.Bqh tam samo tri sedmici ,sled koeto vsichki otidohme v druga ferma.Berat se malini i ima edin malak glass house sas sredni qgodi.Absolutno nikakva organizaciq,postoqdno rejat chasove.Nqma postoqdno rabota,postoqdno si pod stres ot zapla6vaneto che 6te te izgonqt.Nie pravehme protesti ,za6toto ne ni se pla6tase.Tozi Kris e mnogo protiven chovek.
Публикувано на 27-03-2010 12:16 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Кога си била там?
Публикувано на 03-04-2010 05:03 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Ами Rumi казваш за заплащането сте правили протести. То в моя договор е ясно записано че се дават кеш 70 лири на седмица, а другите остават в собственика и след 1-вия месец се открива сметка по която се превеждат. А вие сте били само 3 седмици може би за това не са ви плащали? Събрах малко инфо от интернет и познати които казват че ягодите са си цяло поле от парници. Тя между другото фермата е разделена на 4 и е доста голямяа, може за това да не сте видели ягоди 

Публикувано на 03-04-2010 05:07 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Smile ти от коя агенция ще заминаваш, ако не е тайна? Щото и аз заминавам май месец в началото, още чакам да ми кажат точна дата и полет

Публикувано на 04-04-2010 15:55 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Ами ако трябва да съм честна е през някакъв познат (Кристиан Митев), който нещо са му странни нещата, понеже когато се записвах навсякъде другаде вече отказваха
А е познат и е изпращал хора, ама аз обичам да играя на сигурно
Още повече че ми е за 1ви път :Р
Аз съм чак края на май, ще разчитам ако има нещо некоректно, да сигнализираш
Теб за каква работа те пращат?

Аз съм чак края на май, ще разчитам ако има нещо некоректно, да сигнализираш

Теб за каква работа те пращат?
Публикувано на 04-04-2010 20:21 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge,Dru drayton road
Аз бях там 2008 година.Фермата не е толкова голяма.Няма високи ягоди.Има средни на височина в глас хауса.Те се сееха лятото и започваха да се берат есента.Точно до караваните има няколко тунела с високи ягоди ,които приличат на блато,защото са пълни с коприва ,тиня и вода.Другите малини са близо до фермата на около 10 минути пеша.Има и още едно поле ,което е далече и Крис ни караше с микробуса.Първо едната група после другата и чакаш повече от час да закара първите, които се вредят .Не можеш да пиеш вода докато си в тунела.Имало е случей ,когато е ставало невъзможно горещо и ми е ставало много лошо ,но трябваше да чакам почивката за да пия вода.Значи могат да ти плащат колкото си поискат.Не се слагат лейбали и да си броиш касетките няма смисъл.Пишат ти колкото си искат часове.Няма пей слипове.Използват хората да роботят за малко и набират нови. Има и един пак хаус, в който взимат няколко момичета по симпатии и работят по14 часа ,но итях ги режат много в часовете.Най-големият проблем е в заплащането.Могат да ви изгонят по всяко време.Ако нямате договор не тръгвайте в никакъв случей.Ако решите все пак да рискувате бъдете готови за всичко и се уверете, че отивате легално и имате работна карта да не ви залъжат,че като отидете ще подпишете някакъв договор там ,което няма да стане.Вайзера например беше нелегален и като дойдоха на проверки веднага се скри .Имаше и други нелегални и Крис се възползваше и не им плащаше за да не си тръгнат.И с такива съмнителни познати много внимавайте всички са мошенници.
Публикувано на 04-04-2010 23:51 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Ами и аз съм с Кристиян Митев, но на мен ми каза за началото на май. Може и да има някаква промяна, но не ми е съобщил за такава. За ягоди съм, поне така ми каза. Доколкото знам човека е точен, но и аз съм за първи път така, че ми е малко напрегнато.
А rumi обещаха да имаме работни карти и точно тях чакаме за дата. То без тях си нелегален, а глобата в кралството никак не е малка ако те хванат. От разказа ти виждам, че не е добро положението там, но поне ще се подготвя психически за това какво ме очаква
Мерси за инфото!
П.П. Само един последен въпрос. Пишеш че не са разрешавали да се пие вода, защо какво пречи човек да си вземе едно малко шише и да си пие от него?
А rumi обещаха да имаме работни карти и точно тях чакаме за дата. То без тях си нелегален, а глобата в кралството никак не е малка ако те хванат. От разказа ти виждам, че не е добро положението там, но поне ще се подготвя психически за това какво ме очаква

П.П. Само един последен въпрос. Пишеш че не са разрешавали да се пие вода, защо какво пречи човек да си вземе едно малко шише и да си пие от него?
Публикувано на 05-04-2010 02:00 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge,Dru drayton road
Да човек трябва да рискува ,за да не съжалява след това за пропусната възможност.Дано нещата да са се пооправили и всичко да бъде честно и коректно.На нас най-голямата ни мъка беше в заплащането.Неможехме да пием вода ,защото нямахме право да оставяме неща до тунелите.И тоалетна имаше само на далечното поле с малини и се искаше разрешение от вайзера ,ако си в работно време.На по-близките нямаше и чак на обедната почивка можеш да отидеш в караваната.Брейка е един час в 12 и си отиваш в караваната за почивка,ако си близките малини.За караваните мога да кажа ,че има хубави и не чак толкова добри.Разпределят ви по момичета и момчета или ако сте семейство заедно.Аз за късмет попаднах в перфектна каравана и не ни липсваше нищо.Всяка каравана има баня с топла вода ,хладилник ,микровълнова печка ,готварска печка на гас.Има карбута в Събота и е на 5 минути,и за това в Събота обикновенно се почва работа малко по-късно.По принцип Неделя беше почиван ден.Има чести автобуси за Кеймбрич ,само на 8 мили е от селцето.Два пъти в седмицата Крис ни караше до ТЕСКО с микробуса пак на няколко курса ,струваше 2 паунда.Като условия за живот мога да кажа , че ми беше много добре.Имаше няколко перални.И така ,ако заплащането е точно и всичко е легално ще е добре всичко друго се преодолява.Не се отчайвате прекалено още от сега.Все пак съм била там преди около две години и незнам в какво състояние е фермата в момента.А и щом търсят работници все още вероятно има продукция.Казвам какво беше заплащането тогава,а сега незнам как стоят нещата.А и ако имате доверие в посредника може би трябва да опитате.И все пак си записвайте и си следете часовете , ако ви ги режат много извикайте проверка и се оплачете.Не оставяйте да ви мамят.
Публикувано на 06-04-2010 18:14 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Руми мерси много за пълното описание на фермата и условията. А за заплащането надали са се променили то собственика си е един и същи така че трудно ще се промени това. Но все пак си имаме договори и ако не ги изпълнява собственика ще повикаме някоя служба аз лично съм запознат с GLA и те ще оправят нещата. Като се върна от там ще напиша какви са нещата в момента.
Публикувано на 07-04-2010 11:19 | RE: ягоди в Oakigrton Cambridge, Dru drayton road
Пък и докато си там може да споделиш с последващите 
Имаш ли дата вече? Че то станало време за заминаване

Имаш ли дата вече? Че то станало време за заминаване

Редактирано от smile на 07-04-2010 11:20
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители