Форум >
Публикувано на 29-04-2009 12:43 | RE: Edward Vinson Ltd.
didence79 писа:
zdr na men mi predstoi da zamina na 18 mai za taq ferma i nz nqkoi mojeli da mi kaje o6te ne6to
zdr na men mi predstoi da zamina na 18 mai za taq ferma i nz nqkoi mojeli da mi kaje o6te ne6to
Ами мисля, че всичко до тук е казано но все пак нека обобщя:
Фермата има 3 кампа - Lady Dane (точно до Faversham), Sandbanks (40 мин пеша от Faversham) и Wilford Court (зачукан някъде около Sitingbourne). Аз съм бил два сезона в Sandbanks. Слушал съм изключително кофти неща за условията в Wilford, така че се надявам да не те сложат там. Иначе за Sandbanks - единствения недостатък е че е малко далечко от града. Повечето от караваните стават, а може и тази година да са докарали и нови. Баните и тоалетните са общи както и кухнята в която се мият чиниите и има няколко фризера за съхранение на храна. Иначе в караваните има чинии, чаши, ножове, вилици, лъжици. Съветвам те да си вземемш задължително улекотена завивка или спален чувал. Иначе работата е основно бране на ягоди. Първите няколко дни ще се обучавате и тогава ще си берете на time докато влезете в час. След това вече трябва да си изпълняващ нормата за деня, която се определя в зависимост от това колко годен плод има на полето. Обикновенно цената на една касетка е към 1.20 до 2.00 паунда(много рядко). Това значи че трябва да береш минимум по 4 касетки в час. Ако до първата почивка не си направиш нормата, те спират от работа и те пращата в караваната. На следващия ден ти връчват една зеена жилетка(като на пътните полицаи) и цял ден един от field асистентите бере с теб и ти помага да се научиш да береш по-бързо. През целия този ден береш на time. При следващо неправене на нормата и изгонване, полуаваш warning. При 3 получени warning-и има вероятност да те изгонят от фермата без да ти направят трансфер. Toва обаче се случа изключително рядко. Ако вайзера вижда че влагаш старание и въпреки това береш бавно, ще направи всичко възможно да те прехвърли на друга, по-лесна работа. От време на време ще ви пускат на time да плевите или да разваляте полета (това става обикновенно към август). Моят съвет е ако се пояеи някаква възможност да се прехвърлиш на малини. Берат се много по-лесно и няма да имаш болки в кръста и колената. До колкото си спомням малините започват да се берат първата или втората седмица на юни. На тях пращат предимно gang-ове от Lady Dane, но в пиковия период събират и доста хора от Sandbanks. Плащането се прави всяка седмица в четвъртък. Тогава има meeting на който ще получиш Payspil с подрибно описание колко си набрала, цена на касетка, общо пари, одръжки за даници и каравана. Наема на караваната е 30 паунда/седмица - включва гас и електричество. От първата заплата ще ти удържат депозит от 50 паунда за караваната, който ти връщат при напускане на фермата. Парите се привеждат в дебитна карта, която ще ти направят от фермата при пристигането. Ako си в Sandbanks, всяка седмица във вторник с автобуса на фермата (една двуетажна барака) ще ви карат до Faversham за да си купите нужните неща от Tesco. В камповете има и безжичен интернет, но е изключително бавен и почти за нищо не става.
Това се сещам за сега, ако имаш още въпроси - питай
![](../images/smiley/ab.gif)
Публикувано на 30-04-2009 12:28 | RE: Edward Vinson Ltd.
mnogo blagodarq za podrobniq otgovor,mislq 4e 6te sam v Sandbanks dano da e hubavo kakto kazva6
Публикувано на 01-05-2009 15:54 | RE: Edward Vinson Ltd.
Някои случаино да е в Ryhope Nursery или да е бил там , да сподели мнението за фермата ?
Благодаря предварително ....
Благодаря предварително ....
Публикувано на 04-05-2009 15:26 | RE: Edward Vinson Ltd.
hey Fani_Toq_Rubbish kampovete na Edward Vinson LTD. sa 8! da utochna samo eto tyk e pokazano
http://www.edwardvinson.co.uk/assets/files/EVP_Nursery_Map.pdf
Публикувано на 04-05-2009 18:25 | RE: Edward Vinson Ltd.
qvno govori samo za Kent
Публикувано на 04-05-2009 18:50 | RE: Edward Vinson Ltd.
stef_86 писа:
hey Fani_Toq_Rubbish kampovete na Edward Vinson LTD. sa 8! da utochna samo eto tyk e pokazano
http://www.edwardvinson.co.uk/assets/files/EVP_Nursery_Map.pdf
Аз говоря за 3те кампа на Fruit Farm частта от EV. Останалите 5 са Propagation camps и ще ударите 6-ца от тотото, ако успеете да се уредите да работите в тях.
Публикувано на 04-05-2009 22:55 | RE: Edward Vinson Ltd.
Аз съм в 5-тия Ryhope ... нещо да знаеш като казваш 6-ци ала бала ..?
Публикувано на 07-05-2009 21:22 | RE: Edward Vinson Ltd.
Fani_Toq_Rubbish dano e taka kakto kazvash.a ti imash li informaciq za tezi kampove?nqkakva po podrobna informaciq mojesh li da mi dadesh za propagation camps? ![music music](../images/smiley/ar.gif)
![music music](../images/smiley/ar.gif)
Публикувано на 07-05-2009 21:25 | RE: Edward Vinson Ltd.
Също имам оферта и за тази ферма Edward Vinson но след като прочетох мнения в форума вече се съмнявам,обаче в моя случаи става въпрос за заминаване на 10 август а работата е свързана с самите растения (коренчетата на ягодките)разсад може би.Някои нещо да каже за това,мерси
Публикувано на 08-05-2009 09:57 | RE: Edward Vinson Ltd.
stef_86 писа:
Fani_Toq_Rubbish dano e taka kakto kazvash.a ti imash li informaciq za tezi kampove?nqkakva po podrobna informaciq mojesh li da mi dadesh za propagation camps?![music music](../images/smiley/ar.gif)
Fani_Toq_Rubbish dano e taka kakto kazvash.a ti imash li informaciq za tezi kampove?nqkakva po podrobna informaciq mojesh li da mi dadesh za propagation camps?
![music music](../images/smiley/ar.gif)
Az sam bil v Sandbanks, no ne sam rabotil v Propagation-a. Ina4e camp-a na sanbanks propagation-a e hubav - imat 5-6 karavani za po 5 choveka s voda, banq i toaletna v karavanata. Za drugite propagation campove ne sam 4uval po4ti nishto za usloviqta.
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители