Форум >
Публикувано на 29-04-2009 12:43 | RE: Edward Vinson Ltd.
didence79 писа:
zdr na men mi predstoi da zamina na 18 mai za taq ferma i nz nqkoi mojeli da mi kaje o6te ne6to
zdr na men mi predstoi da zamina na 18 mai za taq ferma i nz nqkoi mojeli da mi kaje o6te ne6to
Ами мисля, че всичко до тук е казано но все пак нека обобщя:
Фермата има 3 кампа - Lady Dane (точно до Faversham), Sandbanks (40 мин пеша от Faversham) и Wilford Court (зачукан някъде около Sitingbourne). Аз съм бил два сезона в Sandbanks. Слушал съм изключително кофти неща за условията в Wilford, така че се надявам да не те сложат там. Иначе за Sandbanks - единствения недостатък е че е малко далечко от града. Повечето от караваните стават, а може и тази година да са докарали и нови. Баните и тоалетните са общи както и кухнята в която се мият чиниите и има няколко фризера за съхранение на храна. Иначе в караваните има чинии, чаши, ножове, вилици, лъжици. Съветвам те да си вземемш задължително улекотена завивка или спален чувал. Иначе работата е основно бране на ягоди. Първите няколко дни ще се обучавате и тогава ще си берете на time докато влезете в час. След това вече трябва да си изпълняващ нормата за деня, която се определя в зависимост от това колко годен плод има на полето. Обикновенно цената на една касетка е към 1.20 до 2.00 паунда(много рядко). Това значи че трябва да береш минимум по 4 касетки в час. Ако до първата почивка не си направиш нормата, те спират от работа и те пращата в караваната. На следващия ден ти връчват една зеена жилетка(като на пътните полицаи) и цял ден един от field асистентите бере с теб и ти помага да се научиш да береш по-бързо. През целия този ден береш на time. При следващо неправене на нормата и изгонване, полуаваш warning. При 3 получени warning-и има вероятност да те изгонят от фермата без да ти направят трансфер. Toва обаче се случа изключително рядко. Ако вайзера вижда че влагаш старание и въпреки това береш бавно, ще направи всичко възможно да те прехвърли на друга, по-лесна работа. От време на време ще ви пускат на time да плевите или да разваляте полета (това става обикновенно към август). Моят съвет е ако се пояеи някаква възможност да се прехвърлиш на малини. Берат се много по-лесно и няма да имаш болки в кръста и колената. До колкото си спомням малините започват да се берат първата или втората седмица на юни. На тях пращат предимно gang-ове от Lady Dane, но в пиковия период събират и доста хора от Sandbanks. Плащането се прави всяка седмица в четвъртък. Тогава има meeting на който ще получиш Payspil с подрибно описание колко си набрала, цена на касетка, общо пари, одръжки за даници и каравана. Наема на караваната е 30 паунда/седмица - включва гас и електричество. От първата заплата ще ти удържат депозит от 50 паунда за караваната, който ти връщат при напускане на фермата. Парите се привеждат в дебитна карта, която ще ти направят от фермата при пристигането. Ako си в Sandbanks, всяка седмица във вторник с автобуса на фермата (една двуетажна барака) ще ви карат до Faversham за да си купите нужните неща от Tesco. В камповете има и безжичен интернет, но е изключително бавен и почти за нищо не става.
Това се сещам за сега, ако имаш още въпроси - питай

Публикувано на 30-04-2009 12:28 | RE: Edward Vinson Ltd.
mnogo blagodarq za podrobniq otgovor,mislq 4e 6te sam v Sandbanks dano da e hubavo kakto kazva6
Публикувано на 01-05-2009 15:54 | RE: Edward Vinson Ltd.
Някои случаино да е в Ryhope Nursery или да е бил там , да сподели мнението за фермата ?
Благодаря предварително ....
Благодаря предварително ....
Публикувано на 04-05-2009 15:26 | RE: Edward Vinson Ltd.
hey Fani_Toq_Rubbish kampovete na Edward Vinson LTD. sa 8! da utochna samo eto tyk e pokazano
http://www.edwardvinson.co.uk/assets/files/EVP_Nursery_Map.pdf
http://www.edwardvinson.co.uk/assets/files/EVP_Nursery_Map.pdfПубликувано на 04-05-2009 18:25 | RE: Edward Vinson Ltd.
qvno govori samo za Kent
Публикувано на 04-05-2009 18:50 | RE: Edward Vinson Ltd.
stef_86 писа:
hey Fani_Toq_Rubbish kampovete na Edward Vinson LTD. sa 8! da utochna samo eto tyk e pokazano
http://www.edwardvinson.co.uk/assets/files/EVP_Nursery_Map.pdf
http://www.edwardvinson.co.uk/assets/files/EVP_Nursery_Map.pdfАз говоря за 3те кампа на Fruit Farm частта от EV. Останалите 5 са Propagation camps и ще ударите 6-ца от тотото, ако успеете да се уредите да работите в тях.
Публикувано на 04-05-2009 22:55 | RE: Edward Vinson Ltd.
Аз съм в 5-тия Ryhope ... нещо да знаеш като казваш 6-ци ала бала ..?
Публикувано на 07-05-2009 21:22 | RE: Edward Vinson Ltd.
Fani_Toq_Rubbish dano e taka kakto kazvash.a ti imash li informaciq za tezi kampove?nqkakva po podrobna informaciq mojesh li da mi dadesh za propagation camps? 

Публикувано на 07-05-2009 21:25 | RE: Edward Vinson Ltd.
Също имам оферта и за тази ферма Edward Vinson но след като прочетох мнения в форума вече се съмнявам,обаче в моя случаи става въпрос за заминаване на 10 август а работата е свързана с самите растения (коренчетата на ягодките)разсад може би.Някои нещо да каже за това,мерси
Публикувано на 08-05-2009 09:57 | RE: Edward Vinson Ltd.
stef_86 писа:
Fani_Toq_Rubbish dano e taka kakto kazvash.a ti imash li informaciq za tezi kampove?nqkakva po podrobna informaciq mojesh li da mi dadesh za propagation camps?

Az sam bil v Sandbanks, no ne sam rabotil v Propagation-a. Ina4e camp-a na sanbanks propagation-a e hubav - imat 5-6 karavani za po 5 choveka s voda, banq i toaletna v karavanata. Za drugite propagation campove ne sam 4uval po4ti nishto za usloviqta.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД