Форум >
Публикувано на 09-11-2009 09:51 | Balhungie John G Porter Farm
Моля,ако някой знае нещо за тази ферма/BALHUNGIE JOHN G PORTER/ да пише,защото никаде не мога да намеря информация за нея.Ще сам много благодарна ако пишете и какви са условията за работа в нея,добри пари ли се изкарват там? Знам че фермата се намира в Шотландия , но нищо повече.
Ако някой знае нещо МОЛЯ да пише!
Благодаря !
Ако някой знае нещо МОЛЯ да пише!
Благодаря !
Публикувано на 08-12-2009 19:15 | RE: Balhungie John G Porter Farm
АЗ бях там 2 години подред фермата е с около 130-150 човека но те са много за фермата ,плаща се на парче но всичко се върти около минумума така че не очаквай много,и условията са добри ,запазени каравани по 4 ма с баня и вц.,работи се около 2 месеца после се преживява берат се малини ягоди и ягоди на полето. има много българи вайзери т.е почти всички
Публикувано на 26-02-2010 21:10 | RE: Balhungie John G Porter Farm
здравейте всички може ли малко повече инфо за тази ферма ние заминаваме на 29.05 и сме 4 човека ,дали ще е проблем да идем с нашата кола и колко време ще се работи там и правят ли трансвери мс.предварително
Редактирано от tigara83 на 26-02-2010 21:17
Публикувано на 23-03-2010 16:44 | RE: Balhungie John G Porter Farm
Фермата не е много голяма,120-130 човека в най-пиковите моменти...през останалото време са по-малко.Условията са добри,живее се в каравани,по 4 човека.В караваната има 2 спални,всекидневна с кухненски бокс и баня и тоалетна,има всичко необходимо!Във фермата има перално помещение,чието използване е безплатно(не като в други ферми)!Отглеждат се основно малини,малко ягоди на маса,едно поле с ниски ягоди и десетина тунела с някакъв сорт къпини!Плаща се на касетка,всеки ден цената е различна,работи се докато се обере всичко,6-8 часа средно!Започва се работа в 7-винаги!Плаща се редовно,всеки петък след работа!Има основно българи и румънци.До магазина се ходи пеша за 20минути,а такси в обратната посока струва около 4 паунда!Дънди също е близо на 15-20 мин. с автобус!Според мен това е една добре уредена ферма и могат да се спестят сравнително добри пари,работата не е тежка,малко на полето с ягоди не е приятно,но се преживява,защото се бере само 1месец!Има време за почивка,дните в които се работи до 19-20ч.вечерта са инцидентни и не повече от 5-6 за сезон!Всеки работи сам за себе си ,не е на отбори,което е хубаво!Така,че от вас зависи!Автомобили не се разрешават по време на престоя във фермата!Надявам се информацията да е била полезна!
Публикувано на 04-02-2011 09:33 | RE: Balhungie John G Porter Farm
Здрасти
Аз съм разпределена също в тази ферма и ми се искаше да попитам тези, които вече са ходили как стоят нещата с интернета във фермата?И има ли някви телефони, които можеш да използваш за да се свързваш с Бг, примерно..плащат ли се,с кредит ли са и тн?Или трябва да си купиш някаква тамошна карта и телефон?И още един по-странен въпрос...да си носим ли възглавница хахахххахаха
Аз съм разпределена също в тази ферма и ми се искаше да попитам тези, които вече са ходили как стоят нещата с интернета във фермата?И има ли някви телефони, които можеш да използваш за да се свързваш с Бг, примерно..плащат ли се,с кредит ли са и тн?Или трябва да си купиш някаква тамошна карта и телефон?И още един по-странен въпрос...да си носим ли възглавница хахахххахаха
Публикувано на 11-02-2011 20:57 | RE: Balhungie John G Porter Farm
за интернет си взимаш един скайп телефон на оператор 3 за 20 паунда и скайп безплатно, иначе е 5 кинта на месец неограничен интернет от оператора и можеш да си вържеш лаптоп ако имаш.за възглавница предлагам да си купите като пристигнете ,също не са скъпи пък ако имате място в багажа си носете)))
Публикувано на 12-02-2011 18:13 | RE: Balhungie John G Porter Farm
Благодаря ти много )
Публикувано на 12-02-2011 19:34 | RE: Balhungie John G Porter Farm
ако имаш и други въпроси ще се радвам да ти помогна с информация пък ако не ще се видим там
Публикувано на 26-02-2011 11:04 | RE: Balhungie John G Porter Farm
Ами интересуват ме супервайзърите- българи ли са, някакви впечетления от тях имате ли
И защо ягодите се берат само 1 месец- малко са ягодовите насъждения или какво?
И защо ягодите се берат само 1 месец- малко са ягодовите насъждения или какво?
Публикувано на 27-02-2011 15:09 | RE: Balhungie John G Porter Farm
ами повечето супервайзори и мениджъра са българи,всички са точни момчета,лично аз лоши впечатления не мога да изкажа но всеки си има различно мнение като дойдете ще си ги прецените на мястоотносно ягодите не се берат само 1 месец,берат се месец и половина ниските ягоди на полето само ,а през останалото време се берат високи ягоди и малини та ягодите не са хич малко в пиковите моменти предната година трудно смогваха да ги оберата съотношението ягоди малини са към 40 тунела с високи ягоди и към 120 с малини,отделно са ягодите на полето плюс още 18 тунела с къпини. а на вас за коя дата ви е поканата
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители