Форум >
>
Общ форум >
Тема: говорите ли английски език ??
Публикувано на 13-08-2015 12:09 | говорите ли английски език ??
mikvo
Потребител

има ли хора които знаят английски език на бригадите или никой не може да си поиска вода на английски

Публикувано на 13-08-2015 14:54 | RE: говорите ли английски език ??
Elektra
Модератор

Има:
1. Хора, които знаят езика на много добро ниво и отивайки там си развалят нивото, тъй като всеки говори както дойде, неправилно и тн.
2. Хора, които отиват с основни познания и малко или много надграждат, но пак има вероятност да запомнят/научат някои неща грешно....в следствие на това, което написах в т.1
3. Хора без никакво ниво на английски, чували са hi и bye, които обаче се връщат с някакво що годе ниво на английски, което им позволява да се оправят, речник от думички и тн. Естествено в никакъв случай граматически не е правилен.
4. Хора, които отиват с нулево ниво на английски и се връщат с такова. През целия си период не могат/не искат/не им се отдавна или нещо друго и не полагат усилие да понаучат нещо. Или както казваш не могат да си поискат една вода. В най-добрия случай знаят 20-30 думи на английски и от време на време ги употребяват.
Най-общо казано, по бригадите се говори някакъв интернационален език. Всеки казва думата на езика, който се сеща

Публикувано на 16-08-2015 20:38 | RE: говорите ли английски език ??
ninja303030
Потребител

Електра, говорите пълни глупости, мила. Мога да ти кажа, че в моята група от 26 човека група, 22 знаеха езика доста доста добре. Искам да кажа, че аз говоря за студентските бригади, амакр че то вече почнаха да ходят сякакви мангали и резаци там, с техните фамилии.
Публикувано на 17-08-2015 10:30 | RE: говорите ли английски език ??
Elektra
Модератор

Защо да са глупости? Аз говоря от моя личен опит и това, което съм видяла по студентските бригади за 4 години подред. Това е факт.
Вече, ако всички говорят нормално ниво и граматически правилно английски, това става друго - няма опасност някой да тръгне "надолу" и да си влоши езика. Но това, което аз съм видяла е написаното в горния ми пост. И точно, защото
ninja303030 писа:
то вече почнаха да ходят сякакви мангали и резаци там, с техните фамилии.

става до някъде така.

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23865 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 43 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: marina666
Бригадири в момента или преди малко във форума:
marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти