Форум >
Публикувано на 24-01-2010 10:55 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Аз съм си вадилаот началото на януари 2009 г Струва 0.12 ст една снимка или две не си спомням.Срока на тази здравно европейска карта е 1 год.Изтече ,но аз така и не заминах за Германияи картата ми изтече.Сега съм подала документи за бригада в Англия и сигурно ще трябва да си вадим.Осигуровките ти трябва да са платени !!!Срока за издаване е 1 месец поне преди една година така беше ескпресна нямаше.Те от началото на 2009 г го ваведоха това !Тя почти не ти служи там!Ако те заболи зъб плащаш си и то яко!
Публикувано на 24-01-2010 12:17 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
не става въпрос какво покрива в чужбина тая карта.Ясно е , че нищо.Трябва да си голям наивник да вярваш , че тия смешни 16 лв ще покрият лечение в Англия.Въпроса е , че никой няма право да те задължава ида ти нарежда с ботуша на шията какво даправиш със эдравето си.Аз в болница не съм стъпвал от детството си и когато ми се наложи да хода в поликлиника за настинка си плащам прегледи и всичко и не роптая , щото ми се случва веднъж на 3 години.Но да плащам за нещо , което де факто не ползвам , за да има пари за лечение на битови алкохолици с цироэа на черния дроб , просто няма да стане.
Публикувано на 24-01-2010 12:36 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Не, би трябвало да покрива.
Цялата работа е, че за да я извадиш трябва да си плащал последните 3 години.
А, като се има предвид, че точно тези, ходещите в чужбина не са плащали, то е ясно, чес е очакват сериозни постъпления.
И естествено е ясно, че няма да се налага толкова често да се поемат разноски в чужбина.
Цялата работа е, че за да я извадиш трябва да си плащал последните 3 години.
А, като се има предвид, че точно тези, ходещите в чужбина не са плащали, то е ясно, чес е очакват сериозни постъпления.
И естествено е ясно, че няма да се налага толкова често да се поемат разноски в чужбина.
Публикувано на 24-01-2010 13:05 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
izbinqvam se,no sviknax na latinitsa i ako piga na kirilitsa trqbva da piga mnogo vreme.Tova s tezi E3ok e golqma pomiq.Az gte si pravq edno izsledvane i zaradi napravlenieto trqbva da platq za zdravni osigurovki ot 4ti mesets minalata godina.Oba4e razbrax 4e s dok.E104,mogat da mi priznaqt zdr.osigurovki i staja v Bg.Ta se 4udq dali da podam do Angliq zaqvlenie za E104 i kolko vreme gte me motaqt ili da se brakna v djoba i da si platq zdr. os-ki za 6 mese4niq prestoi v u.k.
Публикувано на 24-01-2010 13:06 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
vsi4ko e da si suberat parite za osigurovki,,,,,,,,,za6toto nqma ot kade da vzemat ve4e,,,be6e 3 meseca nazad,,,posle 6 ,sega 3 godini ,,sled nqkoi den 6te iskat vsi4ko,,,,,,,,tova e qsno,,,,,,,,,NO NIE NE PRAVIM NI6TO A SE SAGLASQVAME S TEZI PLAHOVE ,,,,,,,NAPRAVETE PODPISKA SRE6TU TOVA ,,,,,,,,NIKOI NE MOJE DA NI ZADALJAVA DA PLA6TAME ZA NE6TO KOETO NE SME POLZVALI.,,,,,,,,,,
Публикувано на 24-01-2010 13:10 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
az sam saglasen na podpiska no trqbva da se saberem pove4e xora*rules*
Публикувано на 24-01-2010 13:51 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
хайде - вече има подписка
Публикувано на 24-01-2010 13:56 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
за да ви признаят здравните осигуровки от такс офиса се взема Е104, а за стаж и соц. осигуровки документа е Е103. Попълва се и се праща в такс офис, който се занимава с чуждестранни работници, не всеки обработва такива формуляри, на мен ми дадоха инфо за Stoke-on -Trent, сега се ядосвам, че ме домързя да се занимавам с бумащини
Публикувано на 24-01-2010 15:14 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
http://www.bgben.co.uk/
Ето тук влязох и си изтеглих най-новия брой на вестника , безплатно и открих статия за въпросните ЕЗОК карти.Подробна е и ще Ви даде отговор на всички поставени тук въпроси.
http://www.nhif.bg/bg/d_news.phtml?ID=819
Този линк е към информация за това коя фирма в БГ има договор със Здравната каса за издаването на тези карти.
Благодарсности приемам по всяко време!
Ето тук влязох и си изтеглих най-новия брой на вестника , безплатно и открих статия за въпросните ЕЗОК карти.Подробна е и ще Ви даде отговор на всички поставени тук въпроси.
http://www.nhif.bg/bg/d_news.phtml?ID=819
Този линк е към информация за това коя фирма в БГ има договор със Здравната каса за издаването на тези карти.
Благодарсности приемам по всяко време!
Публикувано на 24-01-2010 15:17 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
nie ne postavqme vaprosi tuk...........prosto sme protiv tova,,,,,,,,ne6to ne si razbrala.........
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители