Форум >
Публикувано на 18-01-2010 11:41 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
здравната карта не е задължителна но е добре да я има6.работата е там 4е не навсякаде я признават.бях в словения миналата година и ми се наложи да ползвам лекар 2 пъти с картата не съм пла6тал абсолютно ни6то нито на лекаря нито в аптеката.но пък в франция не е така там си пла6та6 вси4ко и не я признават,за англия незнам как е някой ако знае да пи6е да знаем дали има смисъл да си вадим.и о6те не6то до BUDDY -картата се издава за една година незнам за6то при теб е станало така не6то са те метнали
Публикувано на 18-01-2010 11:48 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
a kolko meseca na zat gledat dali si pla6tal osigorovki
Редактирано от egoisto на 18-01-2010 11:55
Публикувано на 18-01-2010 11:53 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Не си плащал и в аптеката?
Публикувано на 18-01-2010 11:58 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Абе пунта мара е тая карта, ама май боклуците ще ни принудят да я вадим. ![no no](../images/smiley/an.gif)
![no no](../images/smiley/an.gif)
Публикувано на 18-01-2010 17:09 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
до ivo -да, не съм пла6тал в АПТЕКА нито аз нито мои колеги на които 4есто им се налага6е 4ак аз се о4удих но така беше.
Публикувано на 23-01-2010 19:20 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Току що по БТВ каэаха , че без здравна карта , няма да поэволят никой да напуска страната.Целта била събираемост на невнесните вноски. А това говедо , министъра на здравеопаэването най- нагло лъжеше преэ цялото време ,че не била эадължителна.И евентуално след 1 април , ако не се внесели промени в закона ,си оставало эадължителна .Пълна гавра![](../images/smiley/ranting.gif)
![](../images/smiley/ranting.gif)
Публикувано на 23-01-2010 19:52 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
дааа....значи, да обобщим - кой каквото и да разправя, вие се сещайте, че става дума за пари...да се напълни хазната, това е най-важното, а че е за сметка на нашите права на свободно движение извън границите на държавата, не е важно.... аз имам предложение, но едва ли в парламента някой ще се сети, че може да се приложи - съгласна съм доброволно да декларирам, че няма да ползвам услугите на здравната каЦа, докато съм в чужбина, и толкоз...Дали пък не може, а?
а в UK може и без нея да получи човек медицинска помощ, това е проверено лично от мен миналата година ![](../images/smiley/ai.gif)
![](../images/smiley/bv.gif)
![](../images/smiley/ai.gif)
Публикувано на 23-01-2010 19:58 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
И аэ не съм съгласен да плащам за нещо , което не ползвам , но никой не те пита!Тия от Герб се оказаха най- големите фашисти от всички досега. Съжалявам , че направих грешката да се върна в Булгаристан. Това повече няма да се повтори със сигурност.Каэаха , че това противоречало на някакъв закон за свободно движение на гражданите , но въпреки това картите ще се изисквали на границата задължително.Това , ако не е фашизъм , не знам кво е .Тая държава от ден на ден затъва в собствените си лайна .
Публикувано на 23-01-2010 20:05 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
![](../images/smiley/punk.gif)
![](../images/smiley/be.gif)
Публикувано на 23-01-2010 20:14 | RE: БЕЗ ЗДРАВНА КАРТА НЯМА ЧУЖБИНА !!
Ами , хората в чужбина протестират и стачкуват за най- малкото нещо , само тука ни мачкат както си искат.В Англия 2 месеца бяхме в една ферма и всеки ден новините на ББС започваха със стачката на Пощата.Ето и гърците с тия блокади.Ако се дигнат хора да протестират веднага ще измислят поправка , щото ще си затреперят за топлите местенца да не се повтори историята от 1996 да им пламнат гъэовете на дебилите и да ги държат залостени в народното събрание бесните тълпи.
Редактирано от HenryII на 23-01-2010 20:15
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители