PDM PRODUCE (UK) LTD

117 мнения191 978 прочитаЗапочната 1 февруари 2010 г.
Период на дискусията2010–2018Най-активна година2016Запазени мнения117Прочита191 978
#61Бригадир_21690
Dawn Garmson (Human Resources Supervisor): dawn@pdmgroup.co.uk
Сайт на фермата: pdmproduce.co.uk
Можете да пуснете запитване и тук: info@pdmgroup.co.uk. Може и на посочения телефон от сайта.

Този вид (през поща или телефон) питане за работа е по скоро, ако сте в Англия. При положение, че скоро ще има интервю/беседа в бг, какво си мислите, че ще отговорят!?
#62Бригадир_5772
Да да така е сайта аз нещо друго съм натиснала. Даже съм им писала преди 3 дни на info@pdmgroup.co.uk но нямам отговор от тях. Ами не съм в англия но можеше да отг къде ще е интервюто,но нямам отговор*hmmm**neznam*
#63Бригадир_22046
Здравейте, интересува ме дали мога да кандидатствам директно към тази ферма или трябва да е чрез агенция в България?
#64Бригадир_5772
nina_slavova, I9th е написал пощата им прати им запитване ;)
#65Бригадир_21690
Нека споделя и друга гледна точка (разбира се не ангажирам никой с това) за ПДМ-а, като същата се отнася и за останалите по-големи английски ферми/фирми. Ако се замислите, на този принцип работят почти всички големи...

Нека се знае, че ПДМ-а се води втората ферма за производство/продажба на салати. Това е огромен екип от хора, ужасно много задачи, ужасно много наети хора. Това е = на времето е ценно.

Какъв е принципа и защо има подобни интервюта?

При всеки бизнес, всеки шеф иска добре смазана машина. Предпочита да работи със старите си/обучени кадри, като с това се опитва да си спести упражненията за луди.

А сега ми кажете, защо някой (или дадена х група) от офиса да седи и да отговаря на хиляди писма и обаждания за работа и то на сляпо?

Една от главните идеи на подобни интервюта е да се пести време. Тези, които не са потвърдили (по техни си причини) връщането си във фермата, биват заместени с нови работници. Друга важна идея и причина, лесна статистика/администрация/обгрижване. От там реноме, субсидии и различните му дивиденти и т.н.
#66Бригадир_21690
nina_slavova, според мен през агенция. Имаш по-голям шанс да се настаниш, понеже си препоръчана от партньор. При дадена ситуация/фал може да ползваш така наречения фийдбек с агенцията.

Според много, трябва да кандидатстваш директно/сама.

Писал съм за времето, скорошното интервю и защо шанса да те наемат индивидуално клони към 0.
#67Бригадир_6116
l9th защо говориш глупости !? точно големите ферми разчитат на свой собствен подбор и не ползват посредници
тоя форум изцяло отрича ползването на агенциии а ти се опитваш да налагаш мнение как трябва да е точно обратното *censored*
#68Бригадир_14273
Точно в тази ферма такъв случай на нает човек без агенция или препоръки НЯМА!!!!
ГАРАНЦИЯ!
Ще бъде ОГРОМЕН успех,ако след като напишеш,да получиш отговор без значение какъв! Просто мн.хора си мислят че като са сменили една две ферми и всичко знаят всичко им е ясно! Хайде пиши*write*,пък после ми обяснявай*sorry*!!! На Дон особено и дреме ТОЯ ФОРУМ КВО ОТРИЧА И КВО НЕ!!!! *no*
#69Бригадир_21690
mikvo писа:
l9th защо говориш глупости !? точно големите ферми разчитат на свой собствен подбор и не ползват посредници
тоя форум изцяло отрича ползването на агенциии а ти се опитваш да налагаш мнение как трябва да е точно обратното *censored*

А този собствен подбор как се прави без посредници, че ми е голям Х!? Идват тази година и къде, на пъпа на центъра в София може би ще подбират? На сайта им (говоря за ПДМ) няма инфо, че ще правят подбор в гранд мола или в някоя сладкарница... Тогава, как те ще си наберат нужната бройка, а мераклиите ще заминат там да правят паунди?

Казано ми бе защо не се зоват имена и не го правя. Пощата ми (тук) е пълна с питанки от сорта: как да отида, с кого да отида и т.н.

В този ред на мисли спирам да пиша в тази тема.

Ще помоля мераклиите да не ми пишат, понеже няма да отговоря на никой. Обърнете се към mikvo, нека той ви разясни и помогне да заминете и работите в ПДМ - успех на всички!
#70Бригадир_6116
*predavamse* нека пишат хората ще им обясня как се прави
#71Бригадир_14273
mikvo писа:

Не ги лъжи хората бе! Ще се хулясат по твоите глупости и ще отпуснат срока и интервюто! В ТАЗИ ФЕРМА НЕ МОЖЕШ ДА ПОПАДНЕШ БЕЗ АГЕНЦИЯ!!
След това контактуваш с фермата,директно.
Посредника взима 400лв,пари които се избиват за 3дни!
Хайде Микво да ми обясниш как мога да отида в ПДМ без агенция? Хайде обясни ми,щото ти си умна и знаеш а аз съм тъп и незнам!
#72Бригадир_22062
Здравейте всички! На 9-ти сме на интервю за работа в PDM, с още 7 момчета от моя град. Двама от нашите вече ходиха миналото лято, и останаха адски доволни. Първо искам да благодаря на l9th за подробната информация. Наистина ще бъде адски полезна. Имам два въпроса. Първия е дали тези две момчета от миналото лято ще получат покани да се върнат, ако не са получили към този момент. В смисъл, твърде късно ли е и т.н. И вторият е свързан с мен. Имам отлично разбиране и говорене на английски, и добро разбиране на руски, като с малко практика бих могъл и да го заговоря без проблем. Това ще играе ли някаква роля, и понеже съм за първа година, задължително ли ще се озова на полето, или има шанс и за работа във цеха/пакхауса. Не ме разбирайте погрешно, подготвил съм се за работа на полето, и отивам с нагласата за много яко бачкане. Просто се интересувам. Благодаря предварително! *help*
#73Бригадир_21690
l9th писа:
mikvo писа:

А този собствен подбор как се прави без посредници, че ми е голям Х!? Идват тази година и къде, на пъпа на центъра в София може би ще подбират? На сайта им (говоря за ПДМ) няма инфо, че ще правят подбор в гранд мола или в някоя сладкарница... Тогава, как те ще си наберат нужната бройка, а мераклиите ще заминат там да правят паунди?

Казано ми бе защо не се зоват имена и не го правя. Пощата ми (тук) е пълна с питанки от сорта: как да отида, с кого да отида и т.н.

В този ред на мисли спирам да пиша в тази тема.

Ще помоля мераклиите да не ми пишат, понеже няма да отговоря на никой. Обърнете се към mikvo, нека той ви разясни и помогне да заминете и работите в ПДМ - успех на всички!

mikvo писа:

georgimakaveev, луд ли си, защо ще ходиш на интервю с аверите!? Обърни се към mikvo, нека се включи в темата и да блесне с едно яко how to. Сигурен съм, че има скрити жокери в ръкавите и ще ви гарантира работните места в ПДМ-а.

И сега сериозно... Ако ми кажеш, че посредника е избрал сладкарница за "подбора", ти отговарям на всички въпроси на лично съобщение. :>
#74Бригадир_14273
georgimakaveev писа:
Здравейте всички! На 9-ти сме на интервю за работа в PDM, с още 7 момчета от моя град. Двама от нашите вече ходиха миналото лято, и останаха адски доволни. Първо искам да благодаря на l9th за подробната информация. Наистина ще бъде адски полезна. Имам два въпроса. Първия е дали тези две момчета от миналото лято ще получат покани да се върнат, ако не са получили към този момент. В смисъл, твърде късно ли е и т.н. И вторият е свързан с мен. Имам отлично разбиране и говорене на английски, и добро разбиране на руски, като с малко практика бих могъл и да го заговоря без проблем. Това ще играе ли някаква роля, и понеже съм за първа година, задължително ли ще се озова на полето, или има шанс и за работа във цеха/пакхауса. Не ме разбирайте погрешно, подготвил съм се за работа на полето, и отивам с нагласата за много яко бачкане. Просто се интересувам. Благодаря предварително! *help*

Пич,работата е там че и китайски да говориш на полето-все тая! С английски можеш да попаднеш в пака,но трудно!Адски много късмет се иска! Не че в пака е първа хубост и е леко! На полето се изкрват и повече пари! Защо всеки се напъва в пак хауса д влезне не знам,и не мога да разбера? Относно твойте дружки-ами зависи миналата година кога са си тръгнали! Ако е по рано-сори.До сега щом нямат покни кажи им да не чакат! И да ходят да говорят с Том в София пак файда няма,само пари за разходката! Кажи че си сам на интервюто,като сте група по малък шанса ! Ако ви одобрят един по един пак ще сте заедно!Моя съвет е да кажете че не сте група!
#75Бригадир_22097
Здравейте, някой може ли да каже, горе-долу колко дена след интервюто се знаят резултатите, благодаря предварително.
#76Бригадир_21690
Не съм бил на интервю, но предполагам до края на месеца би трябвало да имате писма. Казват, че сезона ще стартира на трети май, месец април логично остава за организация (напускане на тукашна работа, какви да е документи, багаж, билет и т.н.).
#77Бригадир_16042
Бях вчера (петък) на интервю и в понеделник ще имам отговор предполагам важи за всички градове понеже в моя град беше последна дестинация за интервю.
Както колегата в горния пост казва за 3-ти май, на 1-ви - 2-ри май искат хората които са удобрени от интервютата.
#78Бригадир_22062
Ние също бяхме на интервю. На едно от момчетата, с които бях, му се обадиха още на следващия ден и му съобщиха, че е нает за qs. Да разбирам ли, че ще се чака поне до края на април, докато оправят всички?
#79Бригадир_14273
До края на март! Най-късно!
#80Бригадир_21835
Здравейте, бях на интервю на 9.03 и още нямам отговор. Всичко ли са одобрени вече..
#81Бригадир_16042
Нямаме отговори още, чакаме, предполагам другата седмица може да имат отговори..
#82Бригадир_10153
l9th писа:
Нека споделя и друга гледна точка (разбира се не ангажирам никой с това) за ПДМ-а, като същата се отнася и за останалите по-големи английски ферми/фирми. Ако се замислите, на този принцип работят почти всички големи...

Нека се знае, че ПДМ-а се води втората ферма за производство/продажба на салати. Това е огромен екип от хора, ужасно много задачи, ужасно много наети хора. Това е = на времето е ценно.

Какъв е принципа и защо има подобни интервюта?

При всеки бизнес, всеки шеф иска добре смазана машина. Предпочита да работи със старите си/обучени кадри, като с това се опитва да си спести упражненията за луди.

А сега ми кажете, защо някой (или дадена х група) от офиса да седи и да отговаря на хиляди писма и обаждания за работа и то на сляпо?

Една от главните идеи на подобни интервюта е да се пести време. Тези, които не са потвърдили (по техни си причини) връщането си във фермата, биват заместени с нови работници. Друга важна идея и причина, лесна статистика/администрация/обгрижване. От там реноме, субсидии и различните му дивиденти и т.н.

Работил съм и в ПДМ и в най-голямата в Европа ферма-производител на салати. ПДМ е далеч от истината относно парите.
И не са чак толкова много наетите хора там, колкото си мислиш. Ако ти кажа колко хора работят в другата ферма за салати ще се хванеш за главата

Ivo: не беше нужно да пускаш 3 поредни коментара - ползва се бутона "редакция".
#83Бригадир_14273
Не са много! Но ягоди има 2000-3000хил човека.За салата знам за Джепко че е по голяма! ПДМ сме към 600човека-грубо! ТОВА прави ли я малка? Още повече-важното е да има пари и да са коректни.Щом като си работил там трябва да го знаеш! А най-голямата дето си работил в Англия ли е или Европа? По богата ли е или повече плащат? Ако повече плащат-кажи името и да идваме! Обяснявай по разбираемо!
#84Бригадир_21690
prototip, няма как да гадая кога си работил в ПДМ-а, под какви условия на договор, какво заплащане, колко време и т.н. И слабо ме интересува къде колко работили и какви пари взимали. На този етап условията в ПДМ ми изнасят и съм тук, следователно имам и споделям инфо за тази ферма.

Еmployee No. ми е 3ХХХ, на колега съм виждал да му е под номер четири хиляди двеста и нещо си. Според теб тези цифри са?

Като броиш хората имаш в предвид тези, които живеят в караваните/си виждал? А тези които работят в ПДМ-а и не живеят в караван парка? Пакхаус, джусфактори, разните логистики, поддръжка, магазини (Морсън е един от тях. Знам само него, но има още два или три магазина под шапката на ПДМ), клона на ПДМ в Испания (зимния сезон от там внасят спанак и различните салати микс), като има и на още две мисля страни клонове за внос и т.н.

Относно парите. Имам приятел, който в началото си е работил на полето и е взимал над 1500 седмично, сега е в пака и взима 300+. Съвсем нормално е фирмите да се копират от към заплати, начин на работа и подобните му.

Защо G'S Fresh Salads или Cobrey Farm да дават 270 до 340 седмично на полето, а ПДМ-а да дават 550 до 650 седмично?

Наистина ми стана тегаво. Споделих каквото знам, видял и чул. Успех на всички...
#85Бригадир_1
Не искам да ви се меся в спора "кой е по-по-най", ама на тва не мога да повярвам. Знам за случаи при извънземни берачи на норма да правят 700-800 паунда, ама 1500 (пък да не говорим за "НАД" ) звучи нереалистично. Все пак всеки би се зарадвал да види този пейслип с 1500 паунда заработка.

l9th писа:
Относно парите. Имам приятел, който в началото си е работил на полето и е взимал над 1500 седмично
#86Бригадир_21690
Нямаше да драскам в темата за да избегна всякакво излишно наводнение (т.н. flood), но ти ме цитира и нямаше как да не отговоря - все пак си основател, уважението не е излишно си мисля.

Та, спор за "кой е по-по-най" няма. Както нямам намерение да споря с никой.

Въпросния пейслип е на румънец, който краси сайта на ПДМ-а с един от фотосите си - говорим за началото/старта на ПДМ. И примера бе даден с цел да се осъзнае, че в началото се работи на едни пари, а в последствие се намалят, понеже са се утвърдили позиции и въпросния работодател може да лавира, както си сметне за добре и в полза на неговия джоб.

Отделно, неразбираемо за въпросния румънец ще е да го ангажирам със снимки, за да може някой от бг да се увери в нещо си. За разлика от прототипа, както и от много други съм показал, че не съм голословен - постовете ми назад във темата. За това смятам и за излишно да се наемам да доказвам, каквото и да е.

Трябва да се знае, че споделената информация тук е на база личен опит/наблюдения за Х определен период от време, както и думи, примери/дела на приятели и колеги във фермата от 3, 4, 5, 7, че и 10 доказани години.

Ако инфото, което съм споделил се цени, ОК. Ако ли не, здраве да е...
#87Бригадир_14273
Сериозно,мой приятел,поляк,когато е дошъл в фермата преди 10г като резачка е взимал900-1000 паунда а пакърките на айсберга 1200!! *puff*
#88Бригадир_1
Вие говорите за преди десетилетие. Тогава нещата са били малко по-различни (малко малко няколко пъти по-различни) :)
Мои познати са правили по 250 паунда на ягоди дневно (преди 10 години). Работили са по 5 дни - та пак не са стигали до тези 1500 паунда седмична заработка. (за четящите - не говоря за тази ферма)
Сега да говорим на хората, които за първи път ще излизат в чужбина подобни цифри ще се възприеме като доста обнадеждаващо, а реалността.. тя е далеч от това. Днес, масово по фермите хората работят за 250 паунда (ама за 6 работни дни, не на ден).

И на тия салати не работите ли в тиймове, как така само 1 прави тия пари? Другите не правят ли? Предполагам говорим за норма, не на часовка, щот тогава сметките съвсем няма да излезнат. :)

l9th, много пък се сопваш. Вика му се дискусия на това.
#89Бригадир_21690
Ivo, това за 1500 бе реален пример - без значение от годините. В горния си пост споменах, защо го давам...

Не се сопвам, такъв ми е стила предполагам. Казваш дискусия? Такава има, когато си подплатен. Иначе всичко друго си е празни приказки...

Работи се на тийм, всички правят тези пари. Плюс - минус някой друг паунд разлика, в зависимост дали и колко си дей оф примерно, дали си бил на реджект (като бонус/екстра часове) и т.н. Зависи също и от самия тийм дали иска да работи, как и колко работи, зависи също и от вайзъра, зависи и от поръчки. От много неща зависят парите, но това е друга тема за размисли и страсти.

Тук можем да споменем и какви са целите на дадения работник. Какви са причините за да работи в чужбина, ферма или някакъв завод примерно. Защо работи тук за по-малко пари, а на друга позиция може за повече. Можем говорим и защо във ферма можеш да спестиш пари, какви са бонусите да знаеш език, какви са бонусите да имаш образование и т.н. и т.н...
#90Бригадир_17433
Най-голямата ферма за салати в Европа мисля че е Staples. Бях там и ще Ви кажа,че и там са се изучили в това да има много работа за около 250-340 паунда седмично. Иначе преди 10 години там са се правели по около 1000-1500 на седмица, но това е било в началото на развитие на тая ферма.Простата истина е ,че поради големия наплив от източно европейци фермерите си осигуряват евтина работна ръка и много повече евросубсидий. Докато има наплив забравите за 500-600 на седмица. Ферма в която се правят по 250 на седмица вече се нарича ДОБРА ферма.
PDM PRODUCE (UK) LTD – страница 3 | Бригадири