Cobrey Farm

143 мнения267 112 прочитаЗапочната 30 януари 2009 г.
Период на дискусията2009–2021Най-активна година2012Запазени мнения143Прочита267 112
#91Бригадир_16283
ейй само позитивни коментари чета за тая ферма и май е доста големичка :) някои може ли да ми каже от каде е кандидатствал за там че и аз искам да замина :)
#92Бригадир_15913
island
#93Бригадир_11079
valentin4600 писа:

Първо-не мога да повярвам колко си неграмотен.
Второ-от това което си написал има едва 40% истина.Останалото са глупости.
#94Бригадир_14343
Слушам, че интернета е непоносим :D Kоето от своя страна говори, че ползвате някакъв broadband. Kакъв точно? Въобще какви са вариантите за Кобри?
#95Бригадир_16657
Здравейте, всички желаещи да заминат именно за Кобри!
Мой близък замина за това място, наричащо себе си "ферма" и до момента условията са следните:
1. вече месец във фермата с по - малко от 20 часа работа;
2. във фермата има вече 400 човека, а реално на ден работят по 50 / разбира се обещанията на Айлънд бяха много различни преди заминаването/;
3.условията в караваните са потресаващи - при градуси близки до 0 и минус, на всяка каравана от 6 човека има по един радиатор /очевидно са преценили, че на българите повече не им трябва/;
4.при наличие на толкова хора/ очевидно излишни/, във фермата са решили, че ще махат хора по най-бруталния начин .
Моят апел към всички които още не са се излъгали да заминат е да си помислят добре, а към тези които вече са платили на Айлънд, е да си знаят правата и не на последно място да ги потърсят /все пак последните са оператори на Конкордия и прекрасно знаят за отношението и условията в това място/.
Извинявам се за дългият пост, но тези нечовешки условия не биха могли да се опишат в два реда!:(
#96Бригадир_16668
*help* Предстои ми работа във ферма Кобри /Cobrey/ -аспержи. Прочетох доста полезна информация, но искам да попитам като не съм добре с английския дали няма да ме върнат още първите дни ??? Разбирам малко, но не мога да го говоря добре, това ще е проблем ли ? Работата не ме притеснява, но езика определено. Да не се повозя до там напразно *hmmm*
#97Бригадир_12775
Мисля че езика ще ни е най малкия проблем Но ме притеснява дали ще има работа дано времето е на наша страна защото не знам какво ще правим аз лета на 18-ти
#98Бригадир_17897
Някой може ли да сподели по скорошни впечатления от тази ферма.И има ли работа през януари,и ако има каква е тя?
#99Бригадир_17928
Здравеите искам да попитам,някои ходил ли е на бригада през януари? Ние бях ме от април в Кобри обаче ,сега искаме да заминем по рано???
#100Бригадир_18150
И аз на 1-ви април заминавам за Кобри с приятелката ми... не сме ходили на бригади за сега, надявам се да не е крайно зле. *hmmm*
#101Бригадир_18793
Аз искам да попитам можеш или да си взимаш почивни дни за да отидеш до банката да преведеш пари в България. Или през интернет (ако има такова нещо в караваните) да пращаш пари до банка в БГ. Благодаря предварително много!
#102Бригадир_15684
Здравейте ще драсна сега няколко реда тук.Тази година бях в Кобрито.
ПЪРВО-УСЛОВИЯТА ЗА ЖИВОТ-каравани със собствени бани,тоалетни и кухни.Има бусове за шопинг от понеделник до петък.В кампа има футболно и волейболно игрище.Кампа е добре поддържан.
РАБОТАТА-на полето и пакхаус
ПОЛЕТО: работата тук не е за всеки няма да ви лъжа тежка е, но повечето хора свикват.Аспержите се берат на "ръка" и на "риг".Риг трактор е трактор с крила и цял ден бягаш след него, риговете с легла ,които са на сайта на Кобри от тази година не ги използват.На ръка берат обикновенно по бавните работници ,по бързите са по ригоете.Аспержите са предимно зелени.
ПАКХАУС; наи-бавните работчт в пака ако естествено не ви изгончт от фермата преди да влезете там.Обикновено повечето почват първо на полето.Работата в пака е лесна имаш си редовни бреикове и си е харабиика като цяло!
Еми тва е маи!!!!!*write*
#103Бригадир_19375
Знаете ли 4е кобри фарм набират дирктно персонал
#104Бригадир_19375
Някой подавал ли е заявление кам кобрито
#105Бригадир_18517
Здравейте! Тъй като всеки има различни въпроси относно Cobray farm ще се опитам да засегна всичко, което интересува новаците:
1-Работата е основно бране на аспержи - на полето или пакетиране и нзм какво в пакхауса. (Никога не съм се докопвал до пакхауса)
2 - Работата (брането) не е лесно, но болките и мъките са първите дни. Всеки да си направи добре сметката и да си настрои психиката. Тръгнете изправни, т.е. физически здрави.
3 - Относно приготовленията преди тръгване. Носете си завивка или спален чувал (по избор), възглавница и по дебели дрехи, тъй като сутрините и нощите са доста студенички. Чаршафи, прибори, пък ако имате място и една духалка. Вземете си ПРЕХОД, тъй като контактите в Англия са различни. Такъв можете да закупите от Морисън в Рос он уей.
4 - Относно заплащането какво да Ви кажа - различно е всяка седмица, според сезона. Ако е слънчево и топло, ще има работа, ако е дъждовно, по-малко работа. 150-200 паунда на седмица. Могат да са по-малко, както и повече.
5 - Условията на живот - добри са! Каравани за 4 или 6 човека, снабдени с хладилник, мивка, готварска печка на газ и баня и тоалетна. Естествено, че трябва да пазите чисто, тъй като минават проверки!
6 - Прахосмукачка можете да вземете от офиса, за да си изчистите. Пералнята се заплаща, не помня точно колко, но мисля, че 1.50 паунда, сушилнята е два паунда, но никой не Ви спира да перете на ръка!
7. - Вайзерите са добри! Не се отчайвате ако първите 2-3-4 дни не сте на работа! Първо имате индакшън, а след това няколко дни е възможно да не работите!
НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ!
#106Бригадир_20325
здравейте

аз подадох онзи ден директно заявление към тази ферма и ми върнаха отговор с молба за повече инфо къде и какво точно съм работила. днес им писах и чакам, но с притеснявам че има мноооого различни мнения....някой от миналата година който да иска да се върне да има?
#107Бригадир_20325
rusev1993, а ти за колко време беше и смяташ ли да се върнеш?
#108Бригадир_2460
здравейте,имам оферта за една от фермите на COBREY в SUFFOLK.
потърсих инфо но нищо не намерих.ще съм много благодарен ако някой сподели впечатления от там.благодаря предварително
#109Бригадир_2460
нямам определена дата,само имам предложение за работа но не знам нищо за тази ферма в SUFFOLK.За това събирам информация за да знам дали да приема или не *hmmm*
#110Бригадир_18734
Здравейте. Със сестра ми имаме оферта за една от фермите на COBREY в SUFFOLK. Ако има някой който е ходил там, моля да ми каже как е там. Има ли достатъчно работа и изкарват ли се хубави пари? Ние трябва да сме там на 20 април. Благодаря преедварително
#111Бригадир_20698
Здравейте. И аз с братовчед ми имаме оферта за Suffolk, но се замислям доста, поради тежките условия на полето, макар че две години поред съм брала ягоди в Германия и пак не мога да се престраша...
#112Бригадир_20473
ОТ ****** се пробваха да ме прекарат с тая ферма... до колкото знам е доста зле положението там ( не съм ходил) но само кофти неща съм чувал..няма нищо общо с ягоди ..доста по тежко казват че е ...и работата е 2 месеца ..което е ПОДИГРАВКА ,,
#113Бригадир_20698
ако си намеря нещо друго не бих отишла..
#114Бригадир_19863
Здравейте, работата в Suffolk е същата както обяснява rusev1993 , в различните кампове на Cobrey работата е една и съща но се печели повече защото събират по- малко хора в другите кампове работа има и пари се изкарват стига да му се работи на човек :)
#115Бригадир_20792
ако има някой които да патува на 3 април с Българиа ЕАР в 14:45 от София до Лондон летище Хийтроу
моля да пише на лично съобщение.

Ivo: има си тема за заминаващите в тази ферма в раздела "Аз отивам - ти отиваш". Тук идеята е да се събира информация единствено свързана с фермата!
#116Бригадир_20992
Здравейте има ли някой да пътува на 11 април до Лондон от Букурещ
#117Бригадир_2102
Бил съм и там положението в тази ферма не е никак добро. Много хора малко работа, има много работа ако времето е хубаво. Иначе може да те пишат, че си на работа вечерта а на сутринта като станеш да те върнат и да ти кажат няма работа за днеска. Доколкото разбрах мениджъра тази година е румънец и румънците са с предимство на полето. Не знам как посредниците могат да вземат пари за да ви пратят там като няма работа или има най-много за 1 месец Май-Юни и после .... Правете си сметка преди да тръгнете за тази ферма. Има само една българка вайзерка мно отношението и към българите е трагично по-зле от румънски вайзер тя си знае коя е. На нас преди ни обещавах че от Ross до фермата ще ни вземат мно уви като пристигнахме и се обадихме ни казаха да се управяме сами има таксита и така. Моето мнение е не ходете там да се набутвате не ги слушайте какво Ви обещават и в договорите Ви пише, че не ви гарантират работа.
#118Бригадир_20933
Здравейте, как се стига от Кобри до Лондон, защото май няма бъс стейшън в Роуз.
#119Бригадир_21626
Здравейте бригадири да попитам някой скоро попълвал ли е application онлайн за фермата аз я попълвам два пъти и като стига до стъпката да е изпратя ми излиза грешка и не може да се изпрати.Ето това е съобщението: There was an error processing your application. Всичко съм попълнил на английски и всички полета.Или може би в момента не набират хора и за това не може да се прикачи.
#120Бригадир_18931
Здравейте аз и приятеля ми имаме оферта от cobrey farm за 12.04 но само за 3 месеца дайте мнение за фермата някой друг с оферта за там има ли
Cobrey Farm – страница 4 | Бригадири