Работа и документи

184 мнения501 186 прочитаЗапочната 22 февруари 2011 г.
Период на дискусията2011–2017Най-активна година2011Запазени мнения184Прочита501 186
#31Бригадир_124
Flo писа:
UTR номера преди НИН ли се издава или след това,тук има мнения и съвети,че първо си издаваш НИН и тогава пускаш документи за UTR,но на друго място прочетох обратното *hmmm*

Нали вече имаш издаден НИН, продължи с УТР...
#32Бригадир_7427
blagodarq :)
#33Бригадир_7494
Хора като ги изчетох нещата и ми стана кофти - има ли някакъв работещ начин или механизъм със по - малко пари да се тръгне за Англия, според познати човек трябва да трътне с1500-2000 паунда, да е крайно икономичен и да търси работа постоянно.
#34Бригадир_5845
Има ! Да се ожениш за англичанка и тя да ти поеме разноските докато ти минаваш през всички препятствия ! Освен това ще ти дадат направо синя карта ! Другият начин е да си много необходим на някоя английска фирма и те да ти оправят документите , а на всичко отгоре и да ти платят !
P.S. Ако сложиш и предплатата за квартира заедно с предхождащите разходи 2000 просто не знам как ще ти стигнат ! Успех !
#35Бригадир_7571
ако склиочиш брак с англичанка пак ли трябва да се вадят всички тези документи или само NIN се вади
#36Бригадир_5845
Вадиш си всичките тези неща , но много по-лесно ! А и има кой да те издържа и да ти движи нещата ! Успех !
#37Бригадир_7885
Здравейте
Искам да попитам документи за работа в Англия,тоест за нин какво изиссква да
се подаде. И може ли вместо задграничен паспорт да стане това със лична карта.
Благодаря ви предварително за отговора.
#38Бригадир_1
You will also have to prove your identity. Bring as many 'identity documents' (originals, not photocopies) as you can to your interview, for example a:

* valid passport (UK or foreign)
* national identity card (UK or foreign)
* residence permit or residence card including biometric immigration residency documents
* full birth or adoption certificate
* full marriage or civil partnership certificate
* driving licence (UK or foreign)
#39Бригадир_124
janabibijana писа:
nasgull писа:
искам и аз да замина в англия някои има ли който може да даде актуална информация
за документи и какъв начален капитал е нужен[/quotе]
Здрасти няма нищо лошо в това да искаш да заминеш в УК ,аз също бях решила да замина и там да търся работа да си изкарам нужните документи ,но в последствие след ,като се информирах относно наемите /в лондон специално 100-120 паунда семично/,и след обстоино разу4аване въпроса с документите и различните опции да се сдобиеш с такива говоря за НИН , банкова сметка се оказа, доста сложно поради простат причина че на 30 април тази година УК прие закон за намаляването на миграцията от Източна Европа и така одължи сроковетв за получаване на тези документи /до 6 месеца / изисквабнията за Селф вече са по сериозни доказателствата ,който трябва да им представиш се проверяват не е като преди няколко години пишат се няколко др фиктивни /фалшиви фактури / и видиш ли аз съм бизнесмен и развивам бизнес и,за това сега затегнаха нещата казвам го ,защото мои познати заминаха и издържана 5 месеца документите така и не са дошли все още ...
#40Бригадир_7764
Flo писа:
UTR номера преди НИН ли се издава или след това,тук има мнения и съвети,че първо си издаваш НИН и тогава пускаш документи за UTR,но на друго място прочетох обратното *hmmm*

От извесно време абсурда е голям с този НИН и УТР защото, за се регистрираш за Селф ти трябва НИН ,а за да ти издадът НИН искат да им представиш документи че, извършваш някакви услуги и работиш демек не ощетяваш УК като, ползваш бенефити /помощи / и всякакви такива , а УТР номера ти го издават в последствие след като, сте се регистрирали като СЕ и след като сте оточнили в каква свера ,ще работите и дали ще е ЛТД или само СЕ това е бланката която се попълва за УТР датата на започване на бизнеса се пише с задна дата http://www.hmrc.gov.uk/forms/cwf1.pdf
и след няколко седмици пристига номера боква се интервю за НИН и така ...доста сложнооо но не е невъзможно
#41Бригадир_8102
Пфуу.. трябва да минеш през ада че да се уредиш там*bushon* Тъпо ми става като се замисля че много от родените там, не оценяват късмета си и предпоставките за развитие, докато някои се бъхтят като гламави да стигнат само дотам..*samolet*
#42Бригадир_7932
искам да попитам да кандидатстване за този НИН и прочие някакви такси плащат ли се и по интернет става ли да се кандидатства*hmmm*
#43Бригадир_124
Oще в 1-то мнение има цитат на Iv4e с линк към онлайн кандидатстване ( не знам дали работи). Няма такса за изкарване на НИН.
#44Бригадир_8277
Здравейте,
Аз съм на 36 години ,а от агенцията HQ Services ме одобриха за работа като au-pair в Кралството.Обесняват ми , че след 12 месеца ще мога да си извадя и синя карта .
Четох тука форумите,видях ,че за au-pair има възрастово ограничение.
Дали ще мога да подам документи след 12 месеца за синя карта.Как стоят нещата с възрастовите ограничения и кои са актуалните ?
Благодаря Ви предварително за оказаното съдействие
#45Бригадир_5845
Не може да се кандидатства онлайн ! Трябва да имаш най-напред банкова сметка , адрес на който живееш в Англия , няколко препоръки , няколко инвойса , документ от счетоводител , договор за наем , фактури за плащани такси ( смет , вода , газ) , личен телефонен номер , валиден международен паспорт и чак след това кандидатстваш за NIN като си букваш интервю по телефона ! На посочения адрес ти идва писмо къде и в колко часа ще ти е интервюто . При липса на които и да е от горепосочените неща може да им даде повод да ти откажат NIN-на ! Освен това хората на чиито имена са издадени инвойсите и препоръките трябва да са предупредени , че може да им се обадят от jobcentre plus и да проверят има ли такива хора и дали е извършвана такава дейност . Успех !
#46Бригадир_8159
zdraveite,iskam da vi pitam niakoi znae li kak tochno se izkarva tazi jalta karta i za kolko vreme ti dava pravo na rabota?Az imam ni nomer i bancova smetka,biax 2009-2010 v fermi i ot tam mi gi izvadixa,no stiga veche s tezi fermi,molia niakoi ako znae da pishe,blagodaria

Ivo: айде върни се на 1-ва страница и прочети това, което питаш.
И пиши на кирилица!
#47Бригадир_8159
zdr.otnovo izvinavam se za latinicata,kakuv e tozi UTRnomer za kakvo ti sluji tolkova li e neoxodim,blg
#48Бригадир_1
Не се извинявай, ами ползвай кирилизатора (линка под полето за писане).

За UTR - http://utr.org.uk/
#49Бригадир_1888
Работа като тахи , как мислите ???
#50Бригадир_750
b_brother писа:
Работа като тахи , как мислите ???

А бе ,де да знам,ти мислиш да бачкаш като такси.
#51Бригадир_1888
не като Тахи
#52Бригадир_8624
Здравейте. Имам предложение за работа в Англия от един хотел. Условията ми изглеждат доста добри и това до някъде ме притеснява и се съмнявам да не се окаже измама. Затова се обръщам за помощ към Вас. Това, което изискват от мен е да се свържа с техния агент за да оформи документите, като съответно аз трябва да заплатя за това удоволствие. Въпроса ми е, ако някой знае, какви документи е необходимо да ми издадът и каква сума е нормално да ми поискат. И има ли начин по който да се предпазя от това да им изпратя пари от тук и да бъда излъгана. Предварително Ви благодаря много за помоща :)
#53Бригадир_8668
*help* А за жлта карта можеш ли да кандидатсваш без УТР?И нормално ли е да струва 75паунда регистрацията за УТР?аз ипратих online aplication в този сайт http://www.uktaxes.info/utr_number.html
#54Бригадир_8524
Не знам какво е това УТР,обаче прочетох другата ти публикация, че сте си вадиш карта за студент.уточнявам го защото има огромна разлика между жълтата карта за селф-емплоъед и карта за студент,въпреки че на външен вид изглеждат еднакво.аз съм със карта за студент и не съм плащала нищо.ако си я вадиш сама, а не чрез някой друг де,защото там си плащаш комисионна.документите които съм пращала са попълнен формуляр BR1,2 снимки,паспорт,писмо от университета че съм студент.писмо за платена такса или писмо че си освободена от такса ако имаш такава спечелена стипендия, bank statement че имаш поне 500 паунда в сметката си.но ако си я вадиш сама е абсолютно безплатно.не знам какво е това УТР и за какво са тия 75 паунда.аз такива неща нямам
#55Бригадир_8668
Всъщност за този UTR number разбрах от първата страница на темата Работа и Документи от този форум.Пише, че това е следващата стъпка след НИН и реших че е важно да го направя *neznam*Незнам вече,питам чета,проверявам идеята е да се махна от фермата по-бързо че приkлучих работа вече тук и живея още в кампа, но най-много за 2 седмици още.И търся варианти как да си оправя нещата и да се изнасяме с моя приятел към някои град.
#56Бригадир_750
mgovedarska писа:
Не знам какво е това УТР,обаче прочетох другата ти публикация, че сте си вадиш карта за студент.уточнявам го защото има огромна разлика между жълтата карта за селф-емплоъед и карта за студент,въпреки че на външен вид изглеждат еднакво.аз съм със карта за студент и не съм плащала нищо.ако си я вадиш сама, а не чрез някой друг де,защото там си плащаш комисионна.документите които съм пращала са попълнен формуляр BR1,2 снимки,паспорт,писмо от университета че съм студент.писмо за платена такса или писмо че си освободена от такса ако имаш такава спечелена стипендия, bank statement че имаш поне 500 паунда в сметката си.но ако си я вадиш сама е абсолютно безплатно.не знам какво е това УТР и за какво са тия 75 паунда.аз такива неща нямам

А знаеш ли,че със студентската жълта карта можеш да бачкаш 20 часа на седмица?Относно УТР и там е безплатно издаването му.Плащат тези които не знаят 2 думи на кръст.
#57Бригадир_4947
здрвейте имам въпросче,работя в една ферма в uk ,тя е целогодишна но моята работна карта е за 6 месеца,има ли някъкъв начин да работя още след тези 6 месеца в същата ферма
#58Бригадир_8056
:) как става това записване нещо не мога да се ориентирам някои литле help :)
ако може

Mod. edit: всяко следващо мнение на латиница ще бъде изтрито.
#59Бригадир_6665
Здравейте, имам въпрос към запознатите със self employed. В он-лайн формата за кандидатстване има задължителни полета за попълване - When did you start working for yourself?* и What sort of self-employed work do you do?*. Знае ли някой какво трябва да се напише, тъй като аз все още работя във ферма и искам да се опитам да си оправя документите преди да ми изтече договора тук през февруари.
Много ще съм благодарен на всяко мнение.
#60Бригадир_124
1. Пишеш някаква дата от миналата седмица примерно ( мисля че от тази дата ще почнат да ти текат NI начисленията, които трябва да си плащаш сам, както и от тази дата трябва да си почнал да пишеш фактури за дейност (в повечето случаи пак измислени, защото така или иначе в момента не извършваш дейност, както и да е- трябват ти фактури))
2. Най-често пишат чистачка за момичетата и строителство за момчетата ( няма голямо значение)
Работа и документи – страница 2 | Бригадири