Записване на борса след бригада в Англия

419 мнения721 868 прочитаЗапочната 1 октомври 2011 г.
Период на дискусията2011–2020Най-активна година2012Запазени мнения419Прочита721 868
#31Бригадир_8236
joreto_tr писа:
Писах прекратяване на договора по взаимно съгласие между двете страни..май се набутах..но аз и 6 месеца пълни нямам[/q
, не знам дано стане.Хмммм има и друга схема;
Намери си няква работа на срочен договор в бг за 1 месец (май може и за 2 седмици , питай там) някои твои човек дет има фирма.След ято ти изтече договора вече ти си човека, даже може да му дадеш някои лев да те осигури на повече пара да не ти пада обезщетението.Тая врътка се отнася за всички дето са изтървали срока или имат проблем с причината за освобождаване.самоче не знам дали вече не е късно за теб, дали е възможно ако не си съгласен с определеното обезщетение да го откажеш и да направиш врътката,трия да питаш
*lud**lud**lud*
#32Бригадир_8236
Smirnoff_20 писа:
А някой знае ли колко месеца и по колко пари се взимат ако си писал причина - изтичане на договор?
ми ако всичко ти е ток и жица между 600 и 1200 на месец зависи колко пара си направил.Ако ти вземат само стая от там ше си към 1000 на месец със сигурност. А ше получаваш толкова месеца колкото общ стаж имаш по трудова книжка и по У1та.Варират от 3 до 12 месеца.Сигурно има таблица нейде из сайта им на Ной

*lud**lud**lud*
#33Бригадир_3846
А трябва ли да имаш тези 9 месеца поредни трудов стаж след последната борса ?
#34Бригадир_8236
cvety_abroad писа:
А трябва ли да имаш тези 9 месеца поредни трудов стаж след последната борса ?какво значи след последната борса
#35Бригадир_8236
закона гласи че ако се възползваш от правото си на парично обезщетение в пълен размер , след това можеш чак след 3 години, освен ако не те устройват минималното от 7 лв на ден него можеш всяка година да го взимаш.
*lud*
#36Бригадир_9112
miroslav111 писа:
joreto_tr писа:
Писах прекратяване на договора по взаимно съгласие между двете страни..май се набутах..но аз и 6 месеца пълни нямам[/q
, не знам дано стане.Хмммм има и друга схема;
Намери си няква работа на срочен договор в бг за 1 месец (май може и за 2 седмици , питай там) някои твои човек дет има фирма.След ято ти изтече договора вече ти си човека, даже може да му дадеш някои лев да те осигури на повече пара да не ти пада обезщетението.Тая врътка се отнася за всички дето са изтървали срока или имат проблем с причината за освобождаване.самоче не знам дали вече не е късно за теб, дали е възможно ако не си съгласен с определеното обезщетение да го откажеш и да направиш врътката,трия да питаш
*lud**lud**lud*
Идеята е добра, но в моя случай едва ли ще работи, тъй като вече съм регистриран в бюрото по труда..а нали има период в който нямаш право на борса след като веднъж си се регистрирал..*srud*
#37Бригадир_8236
братчед нещо не четеш добре
нали това говорим че този срок от 3 години не че забранява получаване на обежтетение за безработица а просто ограничава размера му на минималния.Което значи че дори сега да те отрежат и да те шибнат на минимално (8 лв на ден мисля), ти можеш пак да се запишеш важно е да имаш 9 от последните 15 месеца работени.Би трябвало да няма никав проблем.Тъй че ако не стане сега то просто ги попитай кво що как и те ше та светнат.Ако пак ходиш на бригада значи нищо няма да изгубиш а просто ше се отложи във времето.Да се надяваме че няма да променят закона, но е малко бероятно понеже тези са към международни спогодби и единствено сега намалят сроковете за регистрация в бюро по труда
за да прецакат възможно повече хора.*lud**lud**lud*
#38Бригадир_2715
Приеха ми документите в НОИ и след 9 дни получих писмо от там със следния текс:"Спирам производството по отпускане на парично обещетение за безработица подадено от..........с мотиви -изискан е документ U002 от компетентната институция на съответната държава".Може ли някой да каже това стандартна процедура ли е и как става изплащането -всеки месец или наведнъж.Благодаря!
#39Бригадир_3525
това е стандартна процедура,но цялото това нещо отнема около 3 месеца(поне така ми казаха от ноиІкогато получат документа от Англия ще изчислят колко да ти плащат.дали на веднъж или на няколко пъти,това незнам
#40Бригадир_1019
че те в НОИ какво знаят, те нещо се ебават с нас, трябва да играят господарите и ще се научат в цялата страна да правят каквото и както трябват с нашите случаи не да ми се правят на луди ще ги ..... в тъпи лелки ..... една камара пари земат в тоя нои и нищо насреща, лично мое мнение, дано да няма засегнати :)
#41Бригадир_1192
prodanov писа:
трябва да играят господарите

Да те свърза ли с Върбанов? *naughty*
#42Бригадир_1834
Обещетението е 60% от брутната работна заплата която си взимал. Минималния срок е 4 месеца. Скоро очаквам отговор и ще пиша пак!
#43Бригадир_8343
miroslav111 писа:
joreto_tr писа:
Здравейте
прочетох голяма част от форума но все още не ми е напълно ясно как точно да мина цялата процедура по записването..Интересува ме какви документи точно трябва да си набавя от Англия след приключване на работата си за да нямам проблеми в БГ.Моля ако някой знае или го е правил да сподели, тъй като имам повече от 9 месеца общ стаж за последните година и половина(в Англия и БГ) и парите не са за изпускане , при положение, че имам право на тях.
схемата е следната
1.трябва ти U1 за доказване на стаж и заработка в UK.Как да го получиш- изтегли CA3916 формата от аита на HM ravenue ,попълни я,приложи към нея копие на P45 (което са ти дали от работа), изпрати я на адрес(имаго на самата форма, и чакай между 1 и 3.5 месеца да дойде.
2.Трябва в 7 дневен срок от приключване на работа да се регистрираш в бюро по труда като а целта ще приложиш вс налични документи одустоверяващи стаж както в българия така и в чужбина, и те те пращат в ной да се регистрираш и там в отдел обезщетения за безработица.Тогава понеже ти нямаш все още U1 подаваш тези документи които имаш и си пускаш и при тях един апликейшан за U2 и U004 които те могат да изискват по служебен път, и съдържат същата информация както U1.
И започваш да чакаш или да ти дойде U1 по пощата и да го представиш в НОЙ или те самите да изискат информацията от uk.
Почти винаги отнема мин 3 месеца.
Туй то*lud*

*help**help**help**help*

Здрасти и от мен , искам да попитам сигорни ли сте ,че СА3916 е правилната форма която трябва да се изтегли ??? Питам защото като вляза в сайта и като напиша за тази форма ми вади следното съобщение : CA3916 - National Insurance contributions - for people who have requested E104, E205, E301 , но никъде не можах да видя нещо за U1 . Можете ли да ми обясните малко по-подробно как стават нещата . Знам ,че въпросите ми са малко повтарящи се , но искам да съм сигорен . Още един въпрос , като изтегля формата , като копирам Р45 трябва да ги пратя тези неща , но къде трябва да ги пратя по пощата ли по електронен път ли , не можах да разбера . Съжалявам ако досаждам , но моля ви бъдете малко по-подробни . За първи път ми се налага да се занимавам с подобни институции ( бюро по труда , НОИ , Home office ) и искам всичко да е наред . Ще съм много благодарен за всяка помощ .
До скоро !
#44Бригадир_5080
Стига сте писали такива глупости ,нз защовсеки пише различни срокове .Срока за регистрация на Борсата е 3 месеца след датата на освобождаване или съкращение!!!Прочетете в сайта :)
#45Бригадир_8343
Хайде бе хора , тази тема активна ли е ??? Може ли някой да ми отговори на въпросите ???*help*
#46Бригадир_1
Ми то май се разцепиха нещата в две теми.
Виж и тук
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=1593&pid=33969#post_33969
#47Бригадир_5080
delyan писа:
Хайде бе хора , тази тема активна ли е ??? Може ли някой да ми отговори на въпросите ???*help*

ако мога да помогна питайте ме ще ви кажа днеска се регистрирах в бюрото по труда
#48Бригадир_8236
kamity86 писа:
Стига сте писали такива глупости ,нз защовсеки пише различни срокове .Срока за регистрация на Борсата е 3 месеца след датата на освобождаване или съкращение!!!Прочетете в сайта :)
така лий, ами я ни кажи сега ти като ходи на място вече какви са сроковете че всеки си пише тука глупости а
*write*
#49Бригадир_8524
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
#50Бригадир_1019
това са глупости , аз пък ще ти кажа , кфи седем дена кфи пет лефа, ти чакаш 1 седмица в УК да ти оправят документи след последният ти работен ден , малко помисли, а в бг в нито една институция си нямат хал хабер какво става ама айде
#51Бригадир_5080
mgovedarska писа:
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването

Така първо искам да кажа mgovedarska че ВИНАГИ чета всичко в темата дори и между редовете!:) Няма как да стане да имаш 7 дневен срок ще ти обясня на кратко.Първо аз приключих работа на 15.10 и си тръгнах на 18.10 .Второ документите от УК като П45 и последния пейслип ми пристигнаха на 18 ноември според теб бих ли могла да подам документи!Цялата работа е имате 3 МЕСЕчЕН СРОК в който трябва да се регистрирате в БОРСАТА И НОИ .Искам да разясня че за тези които подават документи за обезщетение след датата на подаване в НОИ ви се спира този срок да тече ,защото НОИ изискват документи от УК за вашия доход там за да се направи изчисляване на сумата която ще вземате !Това е ако някой иска да ме пита нека пише :)Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата :)
#52Бригадир_8524
смесваш нещата.не знам дали правиш разлика че това са 2 отделни институции.в 7 дневен срок се регистрираш в бюрото по труда,а в 3 месечен срок-в нои и подаваш документи за обезщетение.това са 2 отделни срока за 2 отделни институции
#53Бригадир_1834
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата :)
Само да вметна че документа от УК идва за 3 месеца.
#54Бригадир_10021
Здравейте,преди да замина в Англия получавах обещетение за безработен сега искам да си го възтановя спазих 7дневния срок и всичко останало,но от фермата не ми пращат П45 и последниа пей лист а ми остават 20 дни от 3месечния срок.До фермата писах 3пъти,но без никакъв отговор.Моля,кажете как е най добре да постъпя?Благодаря ви предварително!
#55Бригадир_5080
mgovedarska писа:
смесваш нещата.не знам дали правиш разлика че това са 2 отделни институции.в 7 дневен срок се регистрираш в бюрото по труда,а в 3 месечен срок-в нои и подаваш документи за обезщетение.това са 2 отделни срока за 2 отделни институции

здравейте добре след като ми казвате 4е смесвам нещата кажете ми как ме регистрираха в бюрото по труда????????????????????????
не не си смесвам и на двете места срока е 3 месеца поне в нашата борса в русе е така :):D:D:D:D:D.може само за гр. русе да важи!
#56Бригадир_5080
R_Lakov писа:
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата :)

Само да вметна че документа от УК идва за 3 месеца.

когато и да дойде това не ме притеснява защото обезщетението се изплаща с задна дата от деня на освобождение :)
#57Бригадир_5771
grigor75 писа:
Здравейте,преди да замина в Англия получавах обещетение за безработен сега искам да си го възтановя спазих 7дневния срок и всичко останало,но от фермата не ми пращат П45 и последниа пей лист а ми остават 20 дни от 3месечния срок.До фермата писах 3пъти,но без никакъв отговор.Моля,кажете как е най добре да постъпя?Благодаря ви предварително!

Много си чакал(а)!Най-добре се обади във фермата!Моите док от фермата до Бг пристигнаха за 10 дни!Може да са ги пратили,но на грешен адрес!Ако усетиш,че те размотават се свържи с английския оператор,с който си заминал на бригада,не на Бг фирмата агент!Но им се обади,нямаш мн време да чакаш мейлите!Иначе В КСО е записано,че ако не са изтекли 3 години от правото за получаване на обезщетение за безработица, безработните имат право само на минималната сума за минималния срок от 4 месеца. В някои случаи това се оказва наказание за коректни осигурени лица. Защото дори човек да се е осигурявал върху максимален доход и да има над 20 години стаж, ако новата му работа за зла участ продължи 2 години и 11 месеца, ще получава само минимума от 7.20 лв. на ден за 4 месеца. *luck*
#58Бригадир_2520
хора нека некой сложи снимки за този формуляр са3916 как се попълва
#59Бригадир_8524
kamity86 писа:
mgovedarska писа:

здравейте добре след като ми казвате 4е смесвам нещата кажете ми как ме регистрираха в бюрото по труда????????????????????????
не не си смесвам и на двете места срока е 3 месеца поне в нашата борса в русе е така :):D:D:D:D:D.може само за гр. русе да важи! ти и 5 месеца след това можеш да се регистрираш в бюрото по труда,те ще те регистрират по всяко време,въпроса е че ако не си се регистрирал в 7 дневен срок от нои няма да ти дадат обезщетение
#60Бригадир_8343
Здравейте хора , свалих си формата СА3916 и сега се мъча да я попълня , но изпитвам затруднения , понеже английският ми е доста зле и ми е малко трудно . Може ли някой наистина да качи примерна попълнена форма моля ви !!! *help*
Записване на борса след бригада в Англия – страница 2 | Бригадири