Записване на борса след бригада в Англия

419 мнения721 868 прочитаЗапочната 1 октомври 2011 г.
Период на дискусията2011–2020Най-активна година2012Запазени мнения419Прочита721 868
#241Бригадир_4426
kamity86 писа:
аз спирам да пиша !ще се включа когато ми излезе решението от НОИ!и ще видим кой е прав и кой крив:) Успешен ден от мен

Така и не разбрах излезе ли ти решението или още го чакаш :) , да видим кой е прав и кой крив?
#242Бригадир_14748
някои може ли да ми каже колко време се чака това обещетение след като си подал документи,говорил съм с хора и са ми казвали че преди много бавно е ставало а сега някаде за 2 месеца като минат и може да се надяваш на някакви пари,с мен все още никои не се е свързал да ми каже ще зема ли нещо изобщо и кога стоя и чакам вече 3 месец
#243Бригадир_14400
Иди и виж кво става в НОИ. Днес ходих и документа ми беше дошъл, само че без инфо за дохода, та пусках възражение.Но никой не ме беше уведомил, че е пристигнал док. Иди и виж кво става и всички като пускат апликейшън в НОИ да пишат, че искат освен 002 и 004, иначе ще вземат по 7,20 на ден, както е решението при мен. Късмет
#244Бригадир_234
наистина е голям батак е с тези обезщетения, аз ходих да ги питам кво става ?защото 4акам документ за доход от Англия и все още го няма ве4е 4акам тези обезщетения пет месеца и половина .То стана време за заминаване пак за Англия а тези пари ги няма и няма:(
#245Бригадир_14400
И аз днес пуснах възражение, защото не ми пише дохода във въпросния документ. А жената в НОИ ми каза, че някои чакат за такова почти година. Дано имаме късмет
#246Бригадир_14748
albert10 писа:
Иди и виж кво става в НОИ. Днес ходих и документа ми беше дошъл, само че без инфо за дохода, та пусках възражение.Но никой не ме беше уведомил, че е пристигнал док. Иди и виж кво става и всички като пускат апликейшън в НОИ да пишат, че искат освен 002 и 004, иначе ще вземат по 7,20 на ден, както е решението при мен. Късмет

ами аз не си спомням какво сам попълвал сега като отида да проверя какво точно да им кажа за това 004 какво е това? не сам запознат за това питам да не ме прицакат и мен да зема по 7.20
#247Бригадир_14400
002 замества У1то, дето тр да ти дойде по пощата. Но в него няма инфо колко си заработил, затова може да ти дадат 7,20 на ден, но дори да стане така пусни възражение за искане на 004 и ще ти платят 7,20 пак на ден, а като дойде въпросното004 ще преизчислят и ще получиш пълния размер/със закъснение/. Ти иди и виж има ли пристигнало нещо и само в случай , че имаш 002 без доход ще се разправяш. И да не забравиш да кажеш кво е станало. Те не винаги уведомяват, че са го получилилллявно защото искат да плащат само минималното обезщетение, ама ти си търси правата
#248Бригадир_14748
още в понеделник сутрин ще отида да проверя и като се прибера ще напиша какво е положението с моите неща,благодаря ти за информаццията
#249Бригадир_15681
kotki писа:
Обещетеинето поне на мен ми го изчислиха на база последните 24 месеца назад. Като се взема дохода от чужбина само от последният период а именно 2012г. ТОва че съм работил в Англия и 2011г няма никаво значение, тамте удрят на минимална заплата.
Условието за обещетение наистина е да имаш 9 работни през последните 15 месеца. Но явно са се светнали вече че много пари плащат така и вече го изчисляват на заба доходите ти през последните 24 месеца.
А относно самото обещетение моето беше по 8лв на ден, обжалвах и го преизчислили на 11лв *no*
А един приятел със който през последните 24 месеца имаме еднакви заработки в Англия, и сме работили на едно и също място в България за еднакво дълаг период, обещетението му е по 18лв на ден. Ай ходи ги разбирай как изчисляват*lud*
Обаче се оказа че в момента цялата ситуация има давност 3 години. Ако в този период им представя необходимия документ със точната заработка от тазгодишния мипрестой в Англия ще ми преизчислят обещетението.
Престои ми ново заминаване за Англия така че смятам да си зема от там ши....я документ и като се върна ще видим какво ще се случи.
Не се отказвайте, борете се докрай.
Поздрави и Весело изкарване на празниците!

А казаха ли ти защо не ти признават дохода от Англия за 2011 г., защото при мен се получи същата ситуация. След много разправии по оформяне на документите и дълго чакане накрая при изчислението на обезщетението останах като гръмната като разбрах, че не признават дохода от 2011, а го изчисляват на базата на минималната заплата. Аз бях 2011 и 2012 на бригада. За 2012 имам 5 месеца, които ги признават. Знаеш ли какво трябва да правя сега, например да обжалвам, или няма смисъл.
#250Бригадир_172
Някой може ли да ми каже ако имам 9 пълни работн месеца и отговарям на останалите условия за вземане на обещетение след бригада в англия..Колко месеца ще го вземам това обещетение.??? Дали 4 или повече???
#251Бригадир_10310
bonitavangar писа:
Някой може ли да ми каже ако имам 9 пълни работн месеца и отговарям на останалите условия за вземане на обещетение след бригада в англия..Колко месеца ще го вземам това обещетение.??? Дали 4 или повече???

Като цяло зависи от общия ти трудов стаж преди бригада, после се вкл. и този от Англия. Та се смятат общия трудов стаж, в БГ и Англия - съответно мисля че беше ако имаш от 3 до 5 год. общ трудов стаж в БГ може и да вземаш 6 м. обезщетение - за по-точна информация може да попиташ служител на (НОИ). Нещата се решават от Англия, това ти казвам, което са ми казали от нашата агенция по приходите.

Ето и примерна таблица, но не знам доколко важи по закон както следва:

[img2]http://s7.postimage.org/vjp18hzuj/Clipboard01.jpg[/img2]
#252Бригадир_172
Ами аз имам 3 години общо прекъснати в англия, но никой не ме е питал за стаж в България, поне не се наложи доказване с документи и аз затова си мисля че решението ще е на основата на последните 18 месеца, за който тука всички пишат.. Цялата работа им е такава...неясна.
Благодаря Mr-Tokamori!!!
#253Бригадир_10310
Виж, тук не става дума за ''прекъснати / НЕ прекъснати'' - Общ трудов стаж не знаеш ли какво означава, не ти се смятат само стажа в Англия. А относно колко месеца гледат назад, аз знам за 9 месеца, сега как е точно не знам, защото аз съм безработен в БГ от 1 година и след бригадата съм ходил да питам за Обезщетение, но ест. че нямам право на токова след толкова голяма дупка, иначе имам над 5 год. трудов стаж да. Просто ти се изчислява общия трудов в БГ и в Англия (Например) не само в Англия ... както и да е, Успех - най добре заминавай да говориш в НОИ за тези неща и то веднага.

ПС - Електра, Благодаря за редакция, просто на бързо пуснах .img-a не съм си играл да го оразмерявам !
#254Бригадир_172
Определяне на обещетение:
Резултата е следния... За последните 24 месеца ми вземат последния непрекъснат стаж..който в моя случай е 6 месеца в англия.. и тая основа дохода го делят докато получат дневното обещетение.
По българското законодателство гледат последните 24 месеца, но по европейското вземат под внимание само последния непрекъснат стаж. Така ми обясниха. Има ли смисъл да обжалвам???

:(
#255Бригадир_172
знае ли някоЙЙЙЙЙЙЙ
#256Бригадир_1192
http://nssi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso
#257Бригадир_172
Мерси Електра, четох го сто пъти..никъде не се обяснява защо се взима само последния непрекъснат период и защо, в норм.уредба не се споменава за стаж в чужбина, особенно прекъснат стаж в чужбина. Благодаря все пак!!

26 старници писания, никой не знае какво става накрая.. Успех!!!
Ще пиша като видя как се смятат обещетенията в писмото от НОИ, като пристигне!!
#258Бригадир_1192
Ами то в никой закон не се дава обяснение защо е така :D:D Поради тази причина е закон...законът нормативен акт, - каквото пише това е...никой никъде не дава обяснение защо е точно така, независимо за какво става дума.
#259Бригадир_15681
bonitavangar писа:
Мерси Електра, четох го сто пъти..никъде не се обяснява защо се взима само последния непрекъснат период и защо, в норм.уредба не се споменава за стаж в чужбина, особенно прекъснат стаж в чужбина. Благодаря все пак!!

На мен ми изчислиха ПОБ като взеха само последната година от Англия, за 2012 г. Дохода от 2011 от Англия не ми го признаха. Изчислиха го на минималната заплата. Изчетох много неща по въпроса, но наистина никъде конкретно не се обяснява защо е така. От един закон те прехвърлят на друг и някъде се губи връзката кой, къде и как точно ти признава дохода и как се изчислява точно обезщетението. Казаха ми, че това изчисление е съгласно международен договор, по който България е страна. Иди ги разбери какъв е този договор, от коя година е и т. н.??? Посочиха ми Регламент ЕО 883/2004 г., чл. 62. Пиши като ти изчислят и тоето обезщетение.
#260Бригадир_1192
Информирайте се отново, докато не го разберете....има 3 варианта:
1) питайте на място пак как се изчислява, какво точно се взема и тн. - всичко, което ви интересува, докато не ви се изясни
2) обадете в контактния център - 02/926 10 10
3) използвайте формата за запитвания - https://applications2.nssi.bg/noiforms/services.aspx
#261Бригадир_7851
искам да питам дали някои има инфо за това дали трябва да си прекратявам обещетението, което получавам сега като безработен, защото заминавам на 5 май на бригада в англия или мога да го оставя така. Питам дали бюрото по труда може да провери че съм сключил договор за работа в чужбина и дали от homeoffice в англия могат да проверят и видят че докато аз работя в англия взимам и обещетение в България
#262Бригадир_14748
аз попитах същото в бюрото по труда,и ми казаха че като ми дадат работната карта няколко дни преди да замина да отида с нея в бюрото по труда за да може като си доида да си довзема това което ми остава като месеци
#263Бригадир_2141
bonitavangar писа:

Здравей , искам да поясня че трябва да прочетеш доста раздели в нормативните актове , не само този . Тази информация която "ElEKTRA" е пуснала като линк не е достатъчна. Всичко е написано, но трябва да започнеш от международните договори и чак тогава да стигнеш до този раздел за да ти стане ясно.
"Мили модератори информирайте се малко повече преди да давате някаква информация."
#264Бригадир_16385
Здравейте , изправен съм пред дилема и ще са ми от полза вашите съвети. Заминавам за Шотландия това лято , имам добра работа в момента но естествено ниско заплатена, на която се връщам 2-ри път. ако напусна отново... забравям за тази фирма и после на бюрото по труда , или да пробвам с неплатена отпуска ??? за да прецените положението по добре в тази фирма вземам около 350 лв. , колебая се какво да правя ?*stena**no*
#265Бригадир_13587
От поста ти не сам много сигурен каква ти е дилемата, но доколкото разбирам се 4уди6 дали да напусне6 работата си или да пробва6 да си вземе6 неплатен отпуск (и ако не стане да напусне6), а заминаването за 6отландия е 100%-тово.

Не знам какви фактори използва6 за да определи6 една работа като добра, но ли4ния ми савет е да се вслу6а6 вав ватре6ния си глас, за6тото тои маи е ре6ил какво да прави. Ако работата ти наистина бе6е добра, няма6е да си изправен пред дилема. ;) Но естествено това е просто савет, извиняваи ако го с4ита6 за ненуйен.

Другия ми савет е ако поради някаква при4ина наистина не иска6 да напуска6, просто се опитаи да си представи6 какви биха били последствията от това да напусне6 и от това да не напусне6. Ако напусне6 6те си (по твои думи) безработен тарсе6т работа в бурото. Ако не напусне6 (и ако не ти дадат неплатен отпуск) няма да замине6 за 6отландия (така го разбирам аз). Ве4е ти сам 6те си раз6ири6 "картинката" като добавя6 плусове и минуси в двете опции и 6те ти е по лесно да избере6 според мене. Аз така бих подходил :) Успех все пак!
#266Бригадир_16385
Със сигурност заминавам, въпросът не е толкова сложен , даже е мн. прост....... има ли смисъл да излизам в неплатен отпуск и да се връщам за 300 и няколко лева заплата след бригадата .............. или като се върна да си ползвам 6-те месеца от борсата и после да мисля вече ко ще правя.???? и другото......... ако съм в неплатена тук през тези 6 месеца ще ми признаят ли в бг стажа и осигуровките от UK ? *hmmm*
#267Бригадир_1
Дилемата ти "леко" се отклонява от темата тук.
А също и не виждам какво му е хубавото да получаваш 300 и няколко лева заплата. Освен ако не ги получаваш, докато си почиваш у вас.
И все пак темата е за "Записване на борсата след бригада в Англия".

Отиваш на бригада, връщаш се, записваш се на борсата и съдейки по сегашната ти заплата ще получаваш повече като обезщетение.
Разгледай малко по-обстойно темите, в които се коментират осигуровки и т.н.
#268Бригадир_3441
Здравейте! След като се прибера от таз годишната бригада няма да ми достигат 2 месеца за да се запиша на борсата.. Ако евентуално си намеря начин да си ги осигуря тези 2 месеца в България след като се прибера.. как трябва да процедирам? като се върна трябва ли веднага да подавам някакви документи или след като си осигуря тези 2 месеца.. и това че ще имам 2 месеца осигурени тук, на какво ще повлияе?
#269Бригадир_5157
А кой ще ходи всеки месец в бюрото по труда да се разписва вместо теб. Ако пропуснеш подпис те наказват да не можеш да вземаш обещетение за безработица 2 или 3 години, не знам точно за какъв период. Ако не се разпишеш един месец ти спират обещетението. Те са го измислили.
#270Бригадир_3441
nadi832 писа:
А кой ще ходи всеки месец в бюрото по труда да се разписва вместо теб. Ако пропуснеш подпис те наказват да не можеш да вземаш обещетение за безработица 2 или 3 години, не знам точно за какъв период. Ако не се разпишеш един месец ти спират обещетението. Те са го измислили.

аз ли нещо не ви разбрах.. вие ли не разбрахте какво питам.....
Записване на борса след бригада в Англия – страница 9 | Бригадири