Работа и бременност

26 мнения33 180 прочитаЗапочната 5 януари 2012 г.
Период на дискусията2012Най-активна година2012Запазени мнения26Прочита33 180
#01Бригадир_10330
Здравейте!

Имам следната "грижа" и Моля за съвет,ако някой може да ми каже как да постъпя!
С мъжа ми дълго чакахме бебе и се надявахме ,но все не се получаваше.И така решихме аз да ида на бригада за един сезон,докато мога понеже той има хубава работа,а аз -никаква.Забременяла съм буквално дни след подписване на договор с ******* и сега чакам работна карта.Направих си медицинско,дадохме парите,купих си и самолетен билет,но незнам ако ида във втори месец дали ще мога да работя без да знаят, за да си покрия поне разходите дадени дотук.Поне 1000 лева са,а ще ни трябват при тази ситуация.Работата е разсадник и се надявам да не крие рискове за бебето. .Знам,че после ако напусна без съгласието на фермера ще вляза в черния списък,но дали ще ми позволят да работя поне два месеца?Някой знае ли нещичко по въпроса?МОЛЯ ВИ!
#02Бригадир_1
Ами честито!
Обаче това не трябва да се крие и като се има предвид условията на живот и работа по фермите - не е за бременни.
Пък и като се има предвид, че там ползват и химия.. отделно пък самата храна, с която ще се храниш каква е..
По-добре се откажи от бригадата.

п.п. ако мислиш, че 2 месеца няма да ти се отразят - отиваш, виждаш какво е и се прибираш...обаче според мен не си заслужава риска.
#03Бригадир_5365
Говори с фермера! :)
#04Бригадир_1351
Казваш, че толкова време сте чакали дете и сте се надявали а сега вместо да си спокойна по време на бременността искаш да отидеш на бригада и да се изнервяш на шибаните поляци, румънци и всякакви идиоти по-добре си остани в БГ. След като порасне детето пак ще можеш да отидеш на бригада скоро няма да спрат да набират хора за бригади. Според мен не ходи. Маината им на 1000лв. Пък и може да говориш с фирмата посредник да ти върнат парите да си удържат само за обработката на документите комисионната могат да ти я върнат да не ми се правят гладиниците. :))
#05Бригадир_124
И какво ще направи фермера, толкова и го е грижа. Той иска работа да му се върши, не му пука дали ще я вършиш доакто си бременна или не. Ферма = тежка физическа работа в 99% от случаите. Отговорността си е твоя. Както спомена Иво има много, много химия във всяка ферма. Ти си решаваш.
#06Бригадир_5845
Щом сте чакали толкова време за такова щастие какво има да се чудиш ?!Зарязвай бригадата и направи това , за което сте мечтали двамата ! Просто нямаш право да рискуваш ! Пари се губят , но и се печелят ! От мен : ЧЕСТИТО ! И дано всичко да мине добре !
#07Бригадир_10330
Благодаря ви за отговорите!Малко бях объркана заради преразглеждането на плановете:D ,но сега като чета-Прави сте!
Още днес ще пиша на фермера,за да знае да си наеме друг човек на мое място.
Желая ви успех на всички и мерси за подкрепата!*poklon**luck*
#08Бригадир_5365
Да не забравиш и на фирмата да пишеш :) Хайде успешна бременност :))))))))))
#09Бригадир_10330
Няма как да забравя :) Трябва да опитам да си върна някаква част от парите,ако има такава опция. А и те трябва да търсят друг човек на мое място;)
#10Бригадир_5365
Едва ли ще им е проблем да намерят човек, при тази блъсканица аххах
#11Бригадир_10330
:D
Ама и аз голям късмет извадих*roefl* Няма що!
Да не ме бяха одобрявали,че да не си даваме парите.Голяма радост беше,че има оферта*roefl*
Да не говорим,че оттук насетне вече и надхвърлям 31...та май това беше с "бригадирстването" от мен*stena* Късмет желая на всички желаещи да заминат*luck*
#12Бригадир_1019
Въобще не се замисляй , нямаш си наидея какво те чака там, недей да рискуваш и да отиваш защото ще съжаляваш смисал защото си бременна , като си помисля колко ядове сам брал, да не говорим за физическо натоварнване, и все още продължава това, ей го утре в 8 часа пак се започват нервите докато ида на работа, но така е с идиоти да се занимаваш не си е работа. Гледайте си детенцето живо и здраво като се роди, в което съм сигурен и ти го пожелавам, а пари се намират така че .... от мен успех , в кавички дори благородно ти завиждам
#13Бригадир_10330
Благодаря ти,Проданов! Аз ти пожелавам пък всичко с документите да ти е ОК по-скоро, да се реализираш на друга работа,която да ти позволи да се чувстваш нормален бял човек и да не си даваш здравето по фермите;)*luck*
#14Бригадир_1019
благодаря , вярвам че ще дойде този ден, вярва, и вярвам че всички потребите ли на нашият сайт, че и те ще успеят, трябва да се уважава трудът и старанието което полагат хората за да помагат на другите или какво и да е свързано с българите в чужбина, всеки който е ходил знае какво е
#15Бригадир_10330
А искам да попитам някой има ли представа дали има шанс да си върна част от парите дадени на *********, ако представя документ, че не мога да летя понеже съм бременна? Т.е., че не се отмятам по мое желание, а по здравословни причини.*sram*
#16Бригадир_1834
Ами извиняваи но се отмяташ баш по свое желание. Несмятам че бременноста е болест, и все пак ако не ти върнат парите недеи да съжеляваш. Пари се изкарват. Важното е да си жива и здрава и да си родиш здрав бебок :)
#17Бригадир_10330
Всъщност не си прав! Голямата промяна в налягането е напълно възможно да повлияе на плода в ранна бременност.Научих го преди два дни от неонатолог, а те смятам са професионалисти и именно затова питам.
Но дори да не беше така, това означава ли, че ако имам възможност да си върна част от тях, аз трябва просто да си бездействам и да се оплаквам, че не ми се случва нищо което да ми улесни живота?Да се пусна на течението и да се радвам на единственото което ми се дава, или да се боря за правата си?Или само малцинствата имат права???Според теб рискувам ли здравето на детето си, ако поискам да си върна част от дадените пари? Тогава кое трябва да ме спре да науча??? И аз не съм твърдяла, нито мисля, че е болест, но успешният завършек зависи от моето здраве.А това са здравословни причини.Друг е въпроса, че е И по мое желание:)А ако ти трябва да родиш и да дадеш за това поне 1000 лв за "избор" на екип, за да не те изкарат с краката напред май няма да мислиш така.:o Нямам думи, Лаков!
Иначе аз си знам кое е важно и благодаря за съвета!
Решението вече е взето и знам кое е правилно.Сега моля, ако някой има опит с подобна ситуация да ми напише дали и какво мога да направя, за да си върна поне част от парите, дори да е отрицателен отговора...*no*
Благодаря ви!
#18Бригадир_1834
Офф изобщо не си ме разбрала.
1 Естествено че да идеш на бригада знаеики че си бременна е страшна глупост и риск за здравето ти.
И 2 НЕЗНАМ дали може да си върнеш парите, просто изказах мнение че не ми се вярва да стане. Иначе ти го пожелавам от сърце.
#19Бригадир_10330
Е,мерси! :)
#20Бригадир_1019
narche обади се в агенцията която ти е уредила документите ако не са ги пратили до хоум офиса да ти направят работната карта предполагам че няма да има проблем, но трябва да се обадиш веднага на тези които си си дала парите , успех
#21Бригадир_10330
Благодаря ти,Проданов за съвета!Ще го направя още утре :)
#22Бригадир_1019
ами трябваше да си го направила до сега, дано да не е минало много време, иначе и да се свържеш с фермата те парите ти не отиват при тях ами за агенцията и част която плащат там на тези които ти издават работната карта :)
#23Бригадир_10330
Е,аз научих в петък следобед :)
Колкото до това дали са пратени документите към Хоум офиса, мисля че са отдавна. Нищо, ще се обадя утре и ще видя какво може да се направи :)
#24Бригадир_1019
Направи го :)
#25Бригадир_10330
Нека да напиша какъв се оказа резултатът, пък току виж е полезен на още някой ;)
Обадих се в посредническата фирма и ми казаха, че няма да има никакъв проблем да си върна 500 лв от сумата (620 лв) веднага щом им занеса епикризата. Бяха изключително отзивчиви и не останах разочарована, че работих с тях.
За самолетния билет с Wizz air също няма да имам проблеми.
И на сайта пише, че до 14 дни преди полета парите могат да се върнат без проблем.И все пак ако е в този срок парите могат да бъдат върнати, срещу една бележка от лекар, свободен текст, че има налична бременност и изпратена по факс до съответната компания.
Надявам се да съм била полезна на някой, за да си върна жеста, който ми направиха всички, които ме съветваха...въпреки че бях поредната чужда, която само иска, а не дава съвети.*poklon*
И отново желая успех, доходно и леко бригадирстване на всички и повече късмет на тези, които няма да имат този шанс за сезона *luck**luck**luck*
#26Бригадир_5365
Радвам се, че всичко е завършило успешно за теб и не си загубила голяма сума. Пожелавам ти лека бременност и да сте много щастливи :)
Работа и бременност | Бригадири