81 мнения201 824 прочитаЗапочната 16 август 2017 г.
Период на дискусията2017–2020Най-активна година2018Запазени мнения81Прочита201 824
#01Бригадир_23043
Здравейте на всички, нов съм във вашия форум и се радвам за което. Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска? Ще съм благодарен ако някой знае и каже за какво иде реч.
#02Бригадир_23044
Мисля че ще получиш българска,но не съм на 100%
#03Бригадир_23043
Имам 24 години стаж, като до сега не съм ползвал обещетение дали стажат който имам ще повлияе, и ако е Българска мога ли да я прекратя тоест да не получавам обещетение ?
#04Бригадир_1
То не е до българска и английска борса. При прекратяване по взаимно съгласие ще взимаш минимума от 7,20 на ден. Стажът има значение в продължителността на борсата.
#05Бригадир_23043
А има ли начин да прекратя тази борса? Тоест не искам да взимам никаква борса. Или начин да обжалвам у1 или решението? Или ако изискам ново у1 в което да пише че договора ми е прекратен ?
#06Бригадир_21941
Англииска в БГ няма как да получиш..Може да си прекратиш регистрацията в бюрото по труда и да уведомиш и НОИ да прекратят изплащането. След като си вземеш новото У1 записваш се нзново и така. Отиди първо и попитай със сигурност до ТП на НОИ по местоживеене, акви точно им са изискванията. http://www.nssi.bg/forusers/procedures/240-procesunempl/953-procpob http://www.nssi.bg/forusers/faq/191-faqbgunemplkso/858-faqpob12
#07Бригадир_17430
А как си изиска У1 ? Ти сам или чрез агенция? защото ако ти сам от теб зависи значи какво си попълнил в формулярите по какъв начин си прекратил договора.В Англия вече в У1 пишат това дето ти си писал като причина за прекратване на договора.
#08Бригадир_23043
Ами аз си го писах, но там където трябва да напиша по какъв начин напуснах работа писах че договора ми е прекратен, и сега дойде че е по взаймно съгласие. Дали има начин да изискам ново у1 ? Или вече нищо не мога да направя.
#09Бригадир_17430
Пробвай ,но ако дадеш това У1 - по взаимно съгласие ще си на минималното обезщетение със сигуност.Задължително трябва да отбележиш expiry of contract
#10Бригадир_23043
Отбележих го, и дойде това У1 в което пише че е по взаймно съгласие, сега трябва да ида до ной за да ми дадат нови документи да пополня и да ги пратя на ново, но дали в ной ще ми дадат нови докоменти?
#11Бригадир_17430
Извади си ги сам формулярите попълни наново и ги изпрати.Извади ги от сайта на NM Revenue
#12Бригадир_23043
Това хубаво, но не знам точно кой документи ще ми трябват, и дали в ной няма да направят проблем защото казаха че ще чакаме тяхното У1 то тяхно ми каза че се води СЕТ и можело в него да пише нещо различно, в което не ми се вярва, но ако дойде тяхното и ми се обадят и не е нещо по различно от моето, и ми кажат че трябва да пусна тези документи тогава какво ще направя не знам, след като примерно съм подал нови документи за ново У1 и докато дойде ще се забави със сигурност.
#13Бригадир_17430
Писах ти на лични
#14Бригадир_23056
Здравейте, искам да помоля да ме посъветвате какво мога да направя в случая, от 23 Януари съм записана в НОИ на 6 май ми пристигна У1 от Великобритания занесах им го и ми казаха,че до 2 седмици ще ми излезне решение но вече 4 ти месец чакам за такова. 2 пъти вече питам и ми се казва, че са чакали потвърждение от Великобритания някъкъв си код СЕД Н006... 4 Септеври стават пълни 8 месеца и ще се отпиша от бюрото и мисля да им драсна една жалба на НОИ. Някой имал ли е такъв проблем?
#15Бригадир_23059
Здравейте, не знам дали тук е мястото да питам, но не успях да намеря информация по моя проблем. 4 години работя в Англия и имам право на обезщетение. Днес се записах в бюрото по труда и от там служителят ми даде ясно да разбера, че аз без работа няма да остана. Веднага ми се предложи работа, която отказах. Накара ме да се подпиша срещу предложената ми работа и ми каза, че ще ми намерят работа или курс за преквалифициране. Та ....въпросът ми е как да избегна тези смешни работни места за смешни пари при положение, че ще получа 1500лв на месец обезщетение? Благодаря предварително :)
#16Бригадир_1
Някъде из темите скоро имаше същото питане. Можеш да питаш потребителя какво се случи с отказите. http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=2777&pid=62986#post_62986
#17Бригадир_23066
Какви дукоменти са нужни за да си изтелиш пеи такса и иншуранс
#18Бригадир_23066
Какви дукоменти са нужни за да си изтелиш пеи такса и иншуранс
#19Бригадир_23076
Здравейте и от мене някой знае ли дали е възможно да си записан в бюрото по труда в БГ и да работиш в Англия по същото време ?
#20Бригадир_22134
Извинявам се предварително за въпроса,но искам да знам с точност колко месеца назад се вземат в предвид(15 или 24).на доста места четох проверявах и навсякъде срещам различни месеци.благодаря ви
#21Бригадир_1192
bajita писа: Извинявам се предварително за въпроса,но искам да знам с точност колко месеца назад се вземат в предвид(15 или 24).на доста места четох проверявах и навсякъде срещам различни месеци.благодаря ви
Проверя се от първоизточника, а именно сайта на НОИ или директно от КСО-то. Цитирам: "Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването..." А 24 месеца назад е времето, което се взема при изчисляване на размера на обезщетението.
#22Бригадир_23097
Здравеите, изчетох всичко по темите за у1, но не получих отговор на въпроса си. Имам бланката, която се попълва за да се сдобия с у1, попълних ги и тук идва проблема, не знам къде да ги пратя. На бланката има адрес, но в сайта на HMRC има друг адрес. Ако има някой който е по- наясни с нещата, бих била много благодарна, да даде съвет кой от двата адреса да използвам
#23Бригадир_23092
Elinceto писа: Здравеите, изчетох всичко по темите за у1, но не получих отговор на въпроса си. Имам бланката, която се попълва за да се сдобия с у1, попълних ги и тук идва проблема, не знам къде да ги пратя. На бланката има адрес, но в сайта на HMRC има друг адрес. Ако има някой който е по- наясни с нещата, бих била много благодарна, да даде съвет кой от двата адреса да използвам
Аз изпратих моите документи онзи ден на адреса посочен на последната страница на бланката, понеже смятам че щом са го дали там трябва да се изпратят въпросните документи. Дано е така наистина :)
#24Бригадир_23097
Аз мисля на този адрес да ги пратя, въпреки че пооълвах една бланка он лине и там накрая ми изписа да принтирам и да изпратя на друг адрес. Но все пак и аз мисля че има разлика.batpesho, ти имаш ли писмо от работодателя с причината поради което ти е прекратен договора?
#25Бригадир_23092
What to do now Send your photocopies with this form to: NIC & EO HM Revenue and Customs BX9 1AN United Kingdom Аз ги изпратих тук, не знам дали е било правилно, но така са написали хората ... :) Писмо нямам, но им изпратих сума документи, които се надявам ще им са достатъчни :) Така или иначе като излезе решението ще се разбере, а дотогава и да го мисля смисъл няма :) Дано всичко бъде наред с твоята борса!
#26Бригадир_23097
A ти си ги попълвал в сайта им. Аз имам изтеглени от преди това бланки и там адреса е друг. Може да пратя и на двата адреса. Дано и с твоята борса всичко е наред
#27Бригадир_21163
Здравейте искам да попитам за това у1 вече 4 месеца го чакам още го няма ,а онлайн как да си го изисквам сама мъча се цял ден и не мога.
#28Бригадир_15519
batpesho писа: What to do now Send your photocopies with this form to: NIC & EO HM Revenue and Customs BX9 1AN United Kingdom Аз ги изпратих тук, не знам дали е било правилно, но така са написали хората ... :) Писмо нямам, но им изпратих сума документи, които се надявам ще им са достатъчни :) Така или иначе като излезе решението ще се разбере, а дотогава и да го мисля смисъл няма :) Дано всичко бъде наред с твоята борса! Можеш да си направиш online регистрация и да си провериш дали документите са ти приети.
#29Бригадир_15519
bobsun79 писа: Здравейте и от мене някой знае ли дали е възможно да си записан в бюрото по труда в БГ и да работиш в Англия по същото време ?
Не може да се записан на борса и по същото време да работиш в Англия. Нали всеки месец ще трябва да отиваш до бюрото , а и от НОИ ще разберат че работиш там и ще те накарат да върнеш парите.
#30Бригадир_15519
Bikmen писа: Какви дукоменти са нужни за да си изтелиш пеи такса и иншуранс Paye Taxe -последния пейслип, p45 а insurance не може да се връща.
Още по темата
Свързани дискусии
Други архивни теми със сходно заглавие или от същия раздел.